Türk Müzik Aletleri Frankfurt’ta Görücüye Çıktı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlFrankfurt'taki "Musikmesse" fuarında, Türk firmalarınca sergilenen geleneksel müzik aletleri ve müzik performansları ilgi görüyor-İstanbul Zil ve Müzik Aletleri firmasının sahibi Tamdeğer:-"Fuarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz"-Maste
FRANKFURT (AA) - ABDULSELAM DURDAK - Müzik enstrümanı ve ekipmanı ile profesyonel ses sektörü alanında dünyanın en büyük fuarı kabul edilen "Musikmesse"de, görücüye çıkan geleneksel Türk müzik aletleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen fuarda, sahne ve müzik sektörünün teknolojide geldiği son nokta katılımcılara tanıtılıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinden bin 103 firmanın katıldığı bu yılki fuarda, Türkiye ise 12 firmayla temsil ediliyor. Türk firmaları fuarda, el yapımı bateri zillerini ve geleneksel Türk müzik aletlerini sergiliyor.
Müzik aletlerinin yanı sıra sergilenen müzik aletleriyle çalınan Türk müzikleri de ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İstanbul Zil ve Müzik Aletleri firmasının sahibi Mehmet Tamdeğer, fuara 31 yıldır katıldıklarını ve dünyanın birçok yerinde düzenlenen fuarlarda büyük ilgi gördüklerini söyledi.
1950 yılından bu yana bateri zili ustalığı yaptığını ve bu alanda kalan tek usta olduğunu anlatan Tamdeğer, kendi çocuklarını usta olarak yetiştirmeye başladığını ifade etti.
Tamdeğer, fuarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirterek, "Şu an 30 çalışanla 48 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu sayıyı daha da çoğaltmayı amaçlıyoruz. İstanbul’daki fabrikamıza da yaklaşık 160 ülkeden ziyaretçi geliyor." dedi.
Bu tür fuarların firmanın ihracatına katkı sağladığını dile getiren Tamdeğer, Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ve Amerika, Çin, Yeni Zelenda ve Avustralya gibi ülkelere de ihracat yaptıklarını aktardı.
Türkiye’nin el yapımı zil alanında en iyi ülke olduğunu vurgulayan Tamdeğer, "Firma olarak yalnızca zil üretiyoruz, yaklaşık 150 çeşit zil sergiliyoruz bu fuarda. Zil üretiminde Türkiye en iyisi. Bizi çok taklit etmek isteyenler var ancak taklit edemiyorlar." şeklinde konuştu.
Tamdeğer ayrıca, tüm katılımcılar arasında geçen yılki fuarda fuar yönetimi tarafından en iyi zil firması seçildiklerini sözlerine ekledi.
-"ABD firması bile zillerinin üstüne Türk bayrağı logosunu koyuyor”
Türkiye'de el yapı zil üreten bir başka firma olan Masterwork firmasının Tanıtım ve Pazarlama Sorumlusu Burhan Çiçek ise fuarda sergiledikleri el yapımı bateri zillerinin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Türkiye’nin zorluklara rağmen hala zil üretimi alanında en iyisi olduğunu belirten Çiçek, "Türk zilleri kopyalanamıyor ve prestiji yüksek. Örneğin bir ABD firması bile zillerinin üstüne Türk zili gibi görünsün diye Türk bayrağı logosunu koyuyor." diye konuştu.
Çiçek, sektörde marka imajının da önem kazandığını ve artık fason üretimden çok markalaşmaya önem verdiklerini kaydetti.
-"Amacımız Türk Sanat ve Türk Halk Müziğini dünyaya tanıtmak"
SAZ firmasının Satış Sorumlusu Hüseyin Sarıkaya ise 1968 yılından beri sektörde yer aldıklarını ve fuarda kendi üretimleri olan bağlama, ud, darbuka, davul, ney, zurna ve saz gibi ürünleri sergilediklerini dile getirdi.
Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yaklaşık 14 ülkeye ihracat yaptıklarını aktaran Sarıkaya, "Amacımız Türk Sanat ve Türk Halk Müziğini dünyaya tanıtmak. Türkiye’deki zengin müzik aletleri çeşitlerini buralarda herkese göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol