TSK'dan gazilere ve şehit ailelerine tatil !

TSK'dan gazilere ve şehit ailelerine tatil !
Güncelleme:

TSK, Balıkesir'de gaziler ve ailelerine, şehit yakınlarına ücretsiz tatil olanağı sunuyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bulunan ve er-erbaş statüsündeki gaziler ile aileleri ve şehit yakınlarına ücretsiz tatil olanağı sunan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Ali Çetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi, kurulduğu 1999 yılından bu yana 26 bin kişiyi konuk etti.

İşgal döneminde Yunan kuvvetlerine ilk kurşunu sıkan Yarbay Ali  Çetinkaya'nın adının verildiği rehabilitasyon merkezinde tatil yapanlar,  Sarımsaklı Plajı'nda denize giriyor, mavi turla adaları görüyor, Kazdağları,  Bozcaada, Çanakkale,Efes ve Kuşadası gezilerine katılabiliyor.

Merkezin Komutanı Albay Aydın Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  otelin yıl boyunca açık olduğunu ve misafirleri 10 ile 13'er günlük programlar  dahilinde ağırladıklarını belirtti.

Türkiye'de buna benzer başka bir tesisin olmadığını ifade eden Nazlı,  eşsiz manzaraya sahip İlk Kurşun Tepesi'ne konuşlu merkezin 1999'da hizmete  açıldığını söyledi.

Merkezin 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı hareket ettiğini  dile getiren Nazlı, şöyle konuştu:

"Tesisimiz 5 katlı olup 52 oda 185 yatak kapasitesine sahip. Bu  odaların 13'ü tamamen engellilere özel dizayn edilmiş ayrıca bir balayı odamız  bulunuyor. Tesisimizde doktor, sosyal hizmet uzmanı, psikolog ile bay ve bayanlar  için kuaförümüz de hizmet veriyor. Tesisten er ve erbaş statüsündeki gaziler ve  bunların yakınları ile yine şehit er ve erbaşların aileleri faydalanıyor. Malzeme  ve ihtiyaç alımları, Türk Silahlı Kuvvetleri Elele Vakfı ile Mehmetçik Vakfı  tarafından karşılanıyor. Misafirlerin yiyecek, içecek, ulaşım giderleri bile  ödeniyor."

Ülkenin dört bir yanından misafir ağırladıklarını aktaran Nazlı,  tesisten yararlanmak isteyen gaziler ile şehit ailelerinin her yıl 31 Aralık  tarihine kadar garnizon komutanlıklarına ya da doğrudan Kara Kuvvetleri Şehit  Gazi Şubelerine müracaat edebileceklerini belirtti.

Denize gelenlere öğle yemeği hizmeti

Yaz döneminde 10, kış döneminde de 13'er günlük programlar eşliğinde  misafirlerin geldiğini ifade eden Nazlı, tatilcilerin Sarımsaklı Plajı'nda denize  girdiğini söyledi. Buradaki iskelede engelliler için asansörün bulunduğunu  belirten Nazlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Rahatça denize girebiliyorlar. Buradaki her şeyden  faydalanabiliyorlar. Ayrıca denize girmek istemeyenler için yine deniz kenarında  oturmak ve dinlenmek için yerimiz var. Denize gelenlere öğle yemeği burada servis  ediliyor. Sabahsaatlerinde servisimiz buraya getiriyor akşam saatlerinde tekrar  alıyor. Her dönem gelen misafirlerimiz için mavi turla adalar gezisi dışında,  Kazdağları,Bozcaada, Çanakkale, Efes ve Kuşadası gezileri düzenliyoruz. Biz  tesis açıldığından bugüne kadar 25 bin 811 şehit ailesi ile gazi ve yakınlarını  ağırladık."

"Herkes benim gibi olduğu için kendimi daha rahat hissediyorum"

Hatay Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Şube Başkanı Hakan Kokusever  (53), tatil için bin kilometreden uzak yoldan geldiklerini belirtti. Tesiste  verilen hizmetten son derece memnun olduklarını ifade eden Kokusever, şöyle  konuştu:

"Hatay'dan ailemle geldim. 1994'te teröristlerin nöbet yerini basması  sonucunda vücuduma 5 kurşun isabet etti. O yıl itibarıyla gazi oldum. Şu kadarını  söyleyeyim, gerçekten tamamen bizlere özel yapılmış. Her ayrıntı düşünülmüş.  Lavabosundan banyosuna, yemek yenecek yerler, gezilecek yerler, yüzülecek yerler  hep bizi düşünülerek yapılmış. Ben bu tür tesislerin denizi olan diğer illerde de  olmasını isterdim. Bu tesisten faydalanan arkadaşlar bizim kader arkadaşımız.  Kimini kolu, yok kiminin bacağı... Gözünü kaybeden de var, vücudunda çok sayıda  ateşli silahla yara izi bulunan da. Burada herkes benim gibi olduğu için kendimi  daha rahat hissediyorum."
 
"Asansör sayesinde rahatça denize girip çıkıyorum"
 
Şahin Tenli de 25 yıl önce girdiği bir çatışmada yaralandığını ve iki  bacağının felçli kaldığını belirterek, burada tatil yapma imkanı sunanlara  teşekkür etti.
 
Engellilere özel odaların ve ihtiyaç yerlerinin bulunmasının kendileri  için çok önemli olduğunu dile getiren Tenli, şunları söyledi:
 
"Normalde başka yerlerde denize giremiyorum. Buradaki asansör  sayesinde rahatça denize girip çıkıyorum. Çoğu 5 yıldızlı otelde bile ben bunu  görmedim. Başka şartlarda belki birkaç kişinin yardımıyla denize bir kez  girebilirdim ama bu sayede canım ne zaman isterse girebiliyorum. Burada her şeyi  kendiniz yapabiliyorsunuz bu imkan var çünkü sürekli birilerinden yardım istemek  iyi olmuyor."

"5 yıldızlı otelde bu rahatlığı bulamıyoruz"

Teröristlerin tuzakladığı mayına basması sonucu 1994'te sağ ayağını  kaybeden gazi Yücel Mantarcı (43) da protez bacakla yaşamını sürdürdüğünü  anlattı.

"Devletimizden Allah razı olsun, bize böyle bir imkan tanıdı." diyen  Mantarcı, "Çok güzel bir tesis yapmışlar engellilerin rahatça hareket edebileceği  bir tesis. Burası bizim için bulunmaz bir yer. 5 yıldızlı otelde bu rahatlığı  bulamıyoruz. Burada sahile ulaşmak engellilere özel yapılmış. İskelede asansör  bulunuyor ve rahatça denize girebiliyoruz. Burada daha çok rahat ediyoruz.  Ailemizle geliyoruz ve çok rahat ediyoruz." ifadesini  kullandı.