Tecavüz davasında bir selfie cezaevinden çıkardı

Tecavüz davasında bir selfie cezaevinden çıkardı

Bursa'da tecavüz iddiasıyla tutuklanan iki sanık daha önceden çekilmiş bir selfieyi gerekçe göstererek tahliye oldu.

Bursa’da geçen eylül ayında, Nilgün D.’ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan Mustafa T. ve Selim A., ilişki öncesi çekilen selfie görüntüleri gerekçe gösterilerek tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. Mağdur Nilgün D. ifadesinde, sanıklarla isteyerek birlikte olduğu yönündeki suçlamaları reddederek, yaşadığı dehşeti, "Mustafa kolumdan tutup Selim zorla ilişkiye girdi. Sonra ikisi aynı anda ilişkiye girdi. Ağladım, sinir krizi geçirdim" sözleriyle anlattı anlattı.

Davaya konu olay, geçen eylül ayında merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce yerel radyolarda çalışan Nilgün D (40) internet üzerinden radyo kurmak isteğini arkadaşı Mustafa T.’ye (27) söyledi. Mustafa T. de kendisinin bu işlerle uğraşan arkadaşı Selim A.’ya (38) anlattı. Olay gecesi buluşan üçlü, bir araçla Uludağ yoluna çıktı. Burada Selim A. ve Nilgün D. bira içti. Gece saat 01.00 sıralarında, iddiaya göre, Nilgün D.’nin kabul etmesi üzerine Mustafa T. ile birlikte, Selim A.’nın evine gittiler. Ertesi gün polis merkezine giden Nilgün D., iki arkadaşın kendisiyle zorla ilişkiye girdiklerini söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Mustafa T. ile Selim A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Haklarında, ’ırza geçme, alıkoymak, hürriyeti tahdit, darp’ suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Mustafa T. ve Selim A.’nın yargılanmasına başlandı.

’RIZASIYLA OLDU’ İDDİASI

Duruşmada ifade veren Selim A. arkadaşı Mustafa T.’nin Facebook’tan arkadaş olarak Dilek adıyla tanıdığı Nilgün D.’nin, internet üzerinden radyo kurmak istediğini kendisine söylediğini belirterek şunları anlattı:

"Olay günü üçümüz buluştuk. Uludağ yoluna gittik. Mustafa, alkol kullanmıyordu. Ben ve Nilgün bira içtik. Üşüdüğüm için eve gideceğimi söyledim. Mustafa benimle kalıyordu. Nilgün, 'ben de gelirim’ dedi. Birlikte evime gittik. Mustafa işi olduğunu söyleyip evden ayrıldı. Nilgün’le rızasıyla birlikte olduk. Aldığım alkolün etkisiyle sızıp kalmışım. Bir ara Mustafa ile Nilgün’ün tartışma sesleri üzerine uyandım. Yeniden yattım. Sabah kalktığımda Mustafa ve Nilgün’ü aynı yatakta yatarken gördüm. Daha sonra Nilgün’ü evine bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Dilek ismiyle tanıdığı Nilgün D.’nin arkadaşı olduğunu söyleyen Mustafa T. de savunmasında şunları söyledi:

"Nilgün, sanal radyo kuracağını söyleyip, bana katılıp katılmayacağımı sordu. Ben de arkadaşım Selim’e söyledim. Ertesi gün Nilgün’ü evinden alıp dağ yoluna konuşmak için çıktık. Sonra Selim T.’nin evine gittik. Ben sigara almak için evden çıktım. Sabahdöndüğümde ikisinin cinsel ilişkide bulunduklarını anladım. Nilgün, bunu beni kıskandırmak için yapıyordu. Daha önceden bana sapkınlık derecede bağlılığı vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum."

’ÖLDÜRÜRÜZ DEDİLER, ESRAR İÇİP ZORLA İLİŞKİYE GİRDİLER’

Kendisini çevresindekilerin Dilek olarak tanıdığını ifade eden Nilgün D. ise ifadesinde sanıkları suçlayarak şöyle dedi:

"Eve Selim davet etti. Mustafa dışarıya esrar almaya gitti. Ben evden gitmek istedim. Beni tehdit ettiler ve ’öldürürüz’ dediler. Selim, kendinde değildi sarhoştu. Arkadaşını telefonla arayıp esrar muhabbeti yaptılar, Selim, evde esrar ve alkol aldı. Ben almadım. Kendi evimde iken alkol almıştım. Mustafa, dağ yolunda enerji içeceği içti. Ben radyo konusunu konuşacağız zannettim. Selim üşüdüğü için eve gideceğini söyledi. Ben de yıllardır tanıdığım için evlerine gittim. Ancak, isteyerek birlikte olmadım. Beni aralarına yatırdılar. Mustafa kolumdan tutup Selim zorla ilişkiye girdi. Sonra ikisi aynı anda ilişkiye girdi. Ağladım, sinir krizi geçirdim. Daha sonra Selim beni eve bıraktı. İki sanıktan da şikayetçiyim."

Nilgün D., Mustafa T. ile daha önce ara sıra görüştüğünü, ancak iddia edildiği gibi kendisine karşı sapkınlık derecesinde bağlılığı olmadığını öne sürerek, Mustafa T. ve Selim A. ile daha önceden cinsel birlikteliliklerinin olmadığını söyledi. Duruşmada tekrar söz alan Selim A. esrarı birkaç kez sigara içine konulduğu için yanlışlıkla içtiğini öne sürerek, Nilgün D.’nin sürekli esrar kullandığını iddia etti.

ÜÇLÜ FOTOĞRAF DELİL SAYILDI

Duruşmada ifadelerin alınmasının ardından Mustafa T. ve Selim A. nın avukatları, mahkeme heyetine Nilgün D. ve sanıkların olay gecesi çekilen Mustafa T.’nin cep telefonundaki selfie görüntülerini delil olarak sundu. Avukat, "Mağdur, olay gecesi şarjının bittiği söylediği cep telefonu ile internet ortamında şarkı paylaşmıştır. Tecavüzolayı yaşanmamıştır. Çünkü çevredeki evler birbirlerine çok yakın olduğu için bağırma halinde çevreden duyulması gerekirdi. Birlikte çekilmiş fotoğrafları mevcuttur. Şoför mahallinde üçü bir arada selfie yapmışlar. Nilgün ortalarında oturmuş. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra isnat edilen suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunmaması nedeniyle Selim A. ile Mustafa T.’nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

DHA

Maltepe mitinginde gözaltı: Üzerlerinden polis kimlikleri ve silah çıktı! Maltepe mitinginde gözaltı: Üzerlerinden polis kimlikleri ve silah çıktı! Defne Samyeli'nin 22 yaşındaki kızından ortalığı karıştıran itiraf Defne Samyeli'nin 22 yaşındaki kızından ortalığı karıştıran itiraf Ünlü oyuncudan protesto yapan öğrencilere dikkat çeken mesaj Ünlü oyuncudan protesto yapan öğrencilere dikkat çeken mesaj Putin'in limuzininde patlama! Araç alev topuna döndü! Putin'in limuzininde patlama! Araç alev topuna döndü! Cesetle aynı odada 21 gün boyunca işkenceye uğradı... Şimdi 2. hayatında görüntülendi! Cesetle aynı odada 21 gün boyunca işkenceye uğradı... Şimdi 2. hayatında görüntülendi! Boykotzede fenomen Gökhan Ünver tepkileri ''ti'ye alınca yine hedef oldu Boykotzede fenomen Gökhan Ünver tepkileri ''ti'ye alınca yine hedef oldu Burası Türkiye'nin ''ölüler kıraathanesi''.. Bir bayram geleneği bu bayram da yaşandı... Burası Türkiye'nin ''ölüler kıraathanesi''.. Bir bayram geleneği bu bayram da yaşandı... Nesrin Cavadzade ve Pamir Pekin aşk tatilinde... Nesrin Cavadzade ve Pamir Pekin aşk tatilinde... Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizbullah hükümlülerinnin cezasını kaldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan Hizbullah hükümlülerinnin cezasını kaldırdı Tutuklanarak cezaevine konulan Mahir Polat yoğun bakıma kaldırıldı Tutuklanarak cezaevine konulan Mahir Polat yoğun bakıma kaldırıldı
15 yaşındaki kız çocuğu 4'üncü kattaki evinden yere çakıldı! 15 yaşındaki kız çocuğu 4'üncü kattaki evinden yere çakıldı! Onur Alp Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı Onur Alp Yılmaz hakkında soruşturma başlatıldı Bayramda dahi ücretli olan ''geçiş garantili'' köprü, tünel ve otoyollara bir zam daha! Bayramda dahi ücretli olan ''geçiş garantili'' köprü, tünel ve otoyollara bir zam daha! İsrail Gazze'yi binlerce Müslüman bayram namazını kılarken vurdu! İsrail Gazze'yi binlerce Müslüman bayram namazını kılarken vurdu! Erken seçim için tarihi imza kampanyası başladı: İmza vermek isteyenler ne yapmalı ? Erken seçim için tarihi imza kampanyası başladı: İmza vermek isteyenler ne yapmalı ? Üniversiteli genç kızın cansız bedeni sevgilisinin evinde bulundu Üniversiteli genç kızın cansız bedeni sevgilisinin evinde bulundu Sergen Yalçın'dan dikkat çeken şampiyonluk iddiası: ''Bu dediğimi unutma!'' Sergen Yalçın'dan dikkat çeken şampiyonluk iddiası: ''Bu dediğimi unutma!'' Maltepe mitingini hangi gazete gördü, hangi gazete görmedi ? Maltepe mitingini hangi gazete gördü, hangi gazete görmedi ? Hakkari'deki asırlık bayramlaşma geleneğinde yüzlerce kişi buluştu Hakkari'deki asırlık bayramlaşma geleneğinde yüzlerce kişi buluştu ORC'nin son 39 ildeki son seçim anketinin sonuçları açıklandı ORC'nin son 39 ildeki son seçim anketinin sonuçları açıklandı