Suç örgütü liderinin çakarlı aracı MHP'li vekilin çıktı

Suç örgütü liderinin çakarlı aracı MHP'li vekilin çıktı
Güncelleme:

Hakkındaki suçlamalarla 66 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak itirazlar sonrasında 32 yıllık cezasından beraat eden "suç örgütü lideri" Kürşat Yılmaz'ın Konya ziyaretinde kullandığı çakarlı aracın ruhsatının MHP'li bir milletvekiline ait olduğu ortaya çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "kahraman" ilan ettiği ve üç sene önce tahliye edilen suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın Konya ziyareti sırasında kullandığı çakarlı aracın, MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal adına ruhsat kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

T24'te Tolga Şardan'ın aktardığına göre; Yılmaz'ı kente getiren ve sosyal medyada yayımlanan görüntülerde Yılmaz'ın makam koltuğundan indiği aracın, MHP Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal adına ruhsat kaydının bulunduğu anlaşıldı.

Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde 2005'ten beri tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapisle cezalandırılmıştı.

2021 yılında Kürşat Yılmaz'ın avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi, 32 yıllık cezadan beraat etti. Bahçeli, aynı sene yaptığı açıklamada, Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz için “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen kahramanlar" demişti.

Yılmaz ise cezaevinden çıktıktan 3 gün sonra Bahçelİ'yi ziyaret etmişti.

Tolga Şardan'ın T24'teki yazısının tamamı için...