Siirt Belediyesi'ne kayyum atandı

Güncelleme:

Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş’ın 6 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre gazetecilik yaptığı dönemde hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla dava açılan Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, dün Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yerine kayyum atanan Alağaş, yerel seçimlerde Siirt'te yüzde yüzde 49.63 oy aldı. Alağaş, en yakın rakibi AK Parti'ye 12,5 puan fark atarak belediye başkanı seçilmişti. 

İçişleri Bakanlığı’nın Siirt Belediyesi’ne kayyum atanmasına ilişkin açıklaması şöyle:

“Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’ın Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2023/113 Esas ve 2025/23 karar sayılı dosyasında ‘PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçunda altı yıl üç ay hapis cezası alması nedeniyle; Alağaş Anayasa’nın 127’nci maddesiyle 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş'a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla dava açılan Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş’ın yargılandığı davanın 7’nci duruşması görüldü.

Duruşmaya Sofya Alağaş katılmazken, avukatları Resul Tamur ve Pirozhan Karali Güler hazır bulunurken Siirt Belediye Başkanı Sofya Alağaş’a Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay ceza verilmişti.

DEM Parti'den açıklama: "8 Belediyemiz gasp edildi"

DEM Parti'den konuyla ilgili yapılan açıklamada "Siirt Belediye Eş Başkanımız Sofya Alagaş’a verilen 6 yıl 3 aylık cezanın ardından bugün de sabahın erken saatlerinde Siirt Belediyemiz iktidar tarafından gasp edildi ve kayyım atandı. Böylece 31 Mart seçimlerinden bugüne halkın oylarıyla seçilen Hakkari, Mardin, Batman, Dersim, Halfeti, Akdeniz, Bahçesaray ve en son Siirt olmak üzere 8 belediyemiz gasp edilmiş oldu." denildi.

Siirt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş’ın 6 yıl 3 ay hapis cezası almasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Siirt Belediyesi'ne Vali Kemal Kızılkaya kayyum olarak atandı.

Kemal Kızılkaya kimdir?

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Siirt Valiliği görevine getirilen Kemal Kızılkaya, uzun yıllara dayanan bürokrasi deneyimi, akademik kariyeri ve idari başarılarıyla dikkat çekiyor. Hukuk eğitimi almasının ardından kamu yönetimi ve siyaset bilimi alanında yüksek lisans ve doktora yapan Kızılkaya, kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu.

1975 yılında Eskişehir’de doğan Kemal Kızılkaya, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Hukuk alanındaki eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Barosu’nda avukatlık stajını bitirdi ve noterlik belgesi sahibi oldu. Ayrıca, hukuk uyuşmazlıkları alanında uzman arabulucu unvanına sahip.
Uluslararası alanda da eğitim gören Kızılkaya, İngiltere’de Exeter Üniversitesi’nde yabancı dil eğitimi aldı. Akademik kariyerine devam ederek Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans (Master) yaptı. Ardından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında doktora (PhD) eğitimini tamamladı.
Akademik alanda aktif rol oynayan Kızılkaya, hukuk, kamu yönetimi ve yönetim bilimleri alanlarında misafir öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Ayrıca, yönetim bilimleri üzerine yayımlanmış makale ve kitapları bulunuyor.

Kemal Kızılkaya, 1999 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde Nevşehir Valiliği’nde kaymakam adayı olarak göreve başladı. Ardından Türkiye’nin farklı illerinde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. İşte görev aldığı yerler:

2002-2002 – Kırıkkale Balışeyh Kaymakamı
2002-2004 – Kars Akyaka Kaymakamı
2004-2007 – Mardin Vali Yardımcısı
2007-2010 – Kastamonu Araç Kaymakamı
2010-2013 – Konya Cihanbeyli Kaymakamı
2013-2016 – Çanakkale Bayramiç Kaymakamı
2016-2021 – İzmir Kemalpaşa Kaymakamı
2021-2021 – İstanbul Sultanbeyli Kaymakamı
2021-2023 – Bilecik Valisi

10 Ağustos 2023’te Siirt valisi olarak atandı

Kemal Kızılkaya, 10 Ağustos 2023 tarihli ve 2023/376 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Siirt Valiliği görevine getirildi.

 

 

Hadise'nin ''En kötü dizi'' Esas Oğlan'dan kazancı dudak uçuklattı Hadise'nin ''En kötü dizi'' Esas Oğlan'dan kazancı dudak uçuklattı Koleksiyoncular bu 1 TL'lerin peşinde: Cebinizdeki 1 TL aslında 456 TL olabilir... Koleksiyoncular bu 1 TL'lerin peşinde: Cebinizdeki 1 TL aslında 456 TL olabilir... Tüketici kredilerinde taksit sınırı değişti Tüketici kredilerinde taksit sınırı değişti 12 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde korkunç şüphe 12 yaşındaki kız çocuğunun ölümünde korkunç şüphe DEM'in ''çözüm için'' bebek katili Öcalan ile ilgili şartları belli oldu! DEM'in ''çözüm için'' bebek katili Öcalan ile ilgili şartları belli oldu! İhraç edilen teğmenlerle ilgili yeni gelişme İhraç edilen teğmenlerle ilgili yeni gelişme Survivor adasında büyük kavga! İki kadın yarışmacı boğaz boğaza! Survivor adasında büyük kavga! İki kadın yarışmacı boğaz boğaza! Daha fenası geliyor: İstanbul bu sefer kara gömülecek Daha fenası geliyor: İstanbul bu sefer kara gömülecek Meltem Miraloğlu’nun kendisinden 48 yaş büyük eşi öldü: ''Mirastan men edildi'' Meltem Miraloğlu’nun kendisinden 48 yaş büyük eşi öldü: ''Mirastan men edildi'' Kış bitti sanmayın! Daha da kötüsü ediyor... Çok sayıda ilimizde yeniden kar alarmı verildi! Kış bitti sanmayın! Daha da kötüsü ediyor... Çok sayıda ilimizde yeniden kar alarmı verildi!
Erdoğan ve İmamoğlu'nun aday olduğu seçime Mansur Yavaş da bağımsız olarak dahil olsa... Erdoğan ve İmamoğlu'nun aday olduğu seçime Mansur Yavaş da bağımsız olarak dahil olsa... Memur ve memur emeklilerine indirim müjdesi Memur ve memur emeklilerine indirim müjdesi Cep telefonu çekilişi bir genç kızın hayatını kararttı! Cep telefonu çekilişi bir genç kızın hayatını kararttı! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ''topun ağzındaki'' bakan sayısı belli oldu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde ''topun ağzındaki'' bakan sayısı belli oldu Bakanlığın 14 Şubat paylaşımı olay oldu Bakanlığın 14 Şubat paylaşımı olay oldu Uzmanlar ''Zehirden farkı yok'' diyerek uyardı: Erken yaşta kalp krizine davetiye çıkarıyor Uzmanlar ''Zehirden farkı yok'' diyerek uyardı: Erken yaşta kalp krizine davetiye çıkarıyor TÜSİAD YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında soruşturma TÜSİAD YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras hakkında soruşturma Korkulan oldu! Cehennemin Avrupa'daki dev kapısı açıldı Korkulan oldu! Cehennemin Avrupa'daki dev kapısı açıldı Merve Taşkın ''14 Şubat Sevgililer Günü'' için bir gecelik tarifesini yayınladı; gözaltına alındı Merve Taşkın ''14 Şubat Sevgililer Günü'' için bir gecelik tarifesini yayınladı; gözaltına alındı TBMM bir anda karıştı: Bakan hakkında skandal iddiaları tek tek açıkladı TBMM bir anda karıştı: Bakan hakkında skandal iddiaları tek tek açıkladı