Seri katil yakalandı

Seri katil yakalandı

"Narin ve kibar erkekleri" kendisine hedef seçen Türkiye'nin 12. seri katili yakalandı.

İstanbul’da boğazlarını kestiği kurbanlarını su kuyusuna atan seri katil Özkan Zengin, cinayetlerini soğukkanlılıkla itiraf etti: Onları paraları için öldürdüm. Zayıf, narin ve kibar kişileri tercih ediyordum. Tanışıp sohbet ediyor, öldürüp öldürmeyeceğime karar veriyordum Acımasız seri katilin cinayetleri, Kartal’daki eski bir su kuyusunda 5 Ağustos 2008 tarihinde üç cesedin bulunmasıyla ortaya çıktı. Kuyudan çıkan ve büyük ölçüde bozulmuş cesetler üzerinde yapılan incelemede kurbanların boğazları kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Üzerlerinden hiçbir belge çıkmayan cesetlerin kimliklerini belirlemek isteyen polis, bölgede yakın zamanda kaybolan kişileri araştırmaya başladı ve tüm kayıp başvurularını inceledi. Kayıp yakınlarından alınan DNA örnekleriyle kuyudan çıkan cesetlerin kapı montaj ve kilit işiyle uğraşan Yaşar Mızrak (44), pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek (30) ile öğretmen Enes Arıcı’ya (25) ait olduğu belirlendi.

Polis ’evsiz’ kılığında...

Cesetlerin kimliklerinin belirlenmesi üzerine İstanbul Asayiş Şubesi, 8 kişilik özel bir ekip oluşturdu. Özel ekip, “evsiz” kılığında dolaşarak ipucu ve bilgi toplamaya başladı. Cesetlerin bulunduğu kuyunun çevresindeki üç kilometre çapındaki alanda dolaşanların kimlikleri tespit edildi. Bölgedeki tüm asayiş olaylarını da inceleyen polis, bir kavgaya karışan Özkan Zengin’i teknik ve fiziki takibe aldı. İki ay boyunca takip edilen Zengin’in zaman zaman cesetlerin bulunduğu kuyuya gelip baktığı belirlenince telefon kayıtları ve görüşmeleri de incelendi. Taksim’de gittiği çeşitli barlar ve görüştüğü kişiler belirlendi. Yeterli kanıt toplanınca polis düğmeye bastı ve Özkan Zengin önceki gün Taksim Gezi Parkı’nda gözaltına alındı.

İlk cinayeti mayısta işledim

İstanbul Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulanmaya başlayan seri katil, işlediği tüm cinayetleri büyük bir soğukkanlılıkla anlattı: “Kurbanlarımı gasp etmek amacıyla öldürdüm. Zayıf ve narin, kibar kişileri tercih ediyordum.

Onlarla yaptığım sohbet sırasında öldürüp öldürmeyeceğime karar veriyordum. İlk cinayetimi mayıs ayında işledim. Pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek’le Kartal sahilinde tanıştık. Bir süre oturup sohbet ettik. Sonra birlikte yürüyerek kuyunun yanına geldiğimizde onu boynundan bıçaklayarak öldürdüm. Cebindeki her şeyi aldıktan sonra kuyuya attım.”

Bir kez öldürünce duramadım

“Bu olaydan yaklaşık bir ay sonra ikinci cinayetimi Kartal sahilinde işledim. Bir pastanede çalışan Ercan Coşkun’u da parası için öldürdüm. Onu öldürdükten sonra cebindeki paraları aldım. Ancak daha sonra gelen kişiler olduğunu görünce bulunduğu yerde bırakarak kaçtım. Bir kere öldürmeye başlayınca bırakamadım. Aslında bu işe başlarken bir tane yapıp bırakacaktım.”

6 kişiden 1000 YTL gasp ettim

“19 Temmuz 2008 tarihinde kapı montaj ve kilit işiyle uğraşan Yaşar Mızrak’ı (44), bu cinayetten sadece 9 gün sonra yani 28 Temmuz 2008 tarihinde de Enes Arıcı’yı öldürdüm. Bu kişileri de paralarını aldıktan sonra cesetlerini yine aynı su kuyusuna attım. Yine Kartal’da Tarık Güreller’i de öldürdüm. Yaptıklarımdan pişmanım. O aralar param yoktu. Öldürdüğüm kişilerden tam olarak hatırlamıyorum ama toplam 1000 YTL para aldım. Hepsini de Taksim’deki barlarda harcadım.”

2 cinayeti daha işlemiş olabilir

Poliste sorgusu tamamlanan Özkan Zengin, geniş güvenlik önlemleri altında Kartal Adliyesi’ne gönderildi. Yetkililer, zanlının Pendik ve Kartal bölgelerinde son iki ayda işlenen iki cinayet olayıyla daha bağlantısının araştırıldığını belirtti.

İşte Türkiye'nin diğer seri katilleri

Polisin, 2 ay takip ederek yakaladığı seri katil Özcan Zengin de seri katiller listesine girdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Zengin, Türkiye’nin 12’nci seri katili olarak tutanaklara geçti. İşte diğer seri katiller...

1- MOBİLYACI KATİLİ: 32 yaşındaki Seyit Ahmet Demirci, Mayıs-Temmuz 1998 tarihleri arasında İstanbul’da üç mobilyacıyı dükkanlarının bodrum katında kafalarına kurşun sıkarak öldürdü. Fatsa’da küçük bir çocukken arkadaşıyla birlikte yaşlı bir mobilyacının tecavüzüne uğramıştı. Yakalanmasaydı cinayetlerini tecavüze uğradığı yaşa (11) tamamlayacaktı. Üç kez idama mahkum oldu.

2- ÇATLI’NIN ARKADAŞI: 28 yaşındaki Yüksel Aktin, Mayıs 1999-Ocak 2000 arasında İstanbul’da biri kadın beş kişiyi öldürdü. Yakalandıktan sonra Abdullah Çatlı’yla Rusya’ya gidip üç kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Yargılanıyor.

3- KOLİCİ SERİ KATİL: 33 yaşındaki Orhan Aksoy, Ekim 2000-Ocak 2001 arasında beş kişiyi evinde çamaşır ipiyle boğarak öldürdü. Depremden sonra işleri bozulduğu için ailesini Romanya’ya yolladı ve öldürmeye başladı. Kurbanlarını boğduktan sonra koliye koyup şehrin tenha bölgelerine bıraktığı için adı koliciye çıktı. Yargılanıyor.

4- AVCI: Kayseri’de cinayetlerine 14 yaşındaki kardeşini boğarak başlayan Hamdi Kayapınar, Mart 1998-Şubat 2001 arasında altı kişiyi daha öldürdü. Dört kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti. Kurbanlarını ’av’, üzerinden çıkanları da ’av ganimeti’olarak isimlendiriyordu. Yargılanıyor.

5- YAŞLILARIN KABUSU: ’Artvin Canavarı’ olarak da bilinen Adnan Çolak 1992 ve 1995 yılları arasında Artvin ve ilçelerinde yaşları 68 ile 95 arasında değişen 11 yaşlıyı, ’yaşlılar bizim kısmetimizi yiyor’ diyerek öldürdü. Öldürdüğü 6 kadına da tecavüz eden Çolak’a 6 ayrı idam ve 40 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

6- BEBEK YÜZ: 5 kişiyi öldüren ve yakışıklı olduğu için ’bebek yüz’ diye çağrılan Ali Kaya, ilk cinayetine amcasıyla başladı. Alanyalı seri katil yakalandığında, “Allah beni çağırıyor. Hakkımı almak için Allah’ın yanına gidip geleceğim. Ve en kısa zamanda günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım” demişti.

7-İDDİACI KATİL: 5 kişiyi öldüren Durmuş Anuçin, cinayetlere İstanbul’un ilk seri katili Seyit Ahmet Demirci’yle girdiği iddia üzerine başladığını söyledi. Anuçin, yakalandığında “Bu iddiayı kazandım” dedi.

8- ÇİVİCİ KATİL: İşyerinde 31.500 volt elektrik akımına kapılıp ağır yaralanan Süleyman Aktaş, bu olaydan sonra 5 kişiyi kafalarının çeşitli yerlerine ve gözlerine çiviler çakarak öldürdü. Neden çivi çaktığını soran polislere “Çivi görünce dayanamıyordum, insanların kafalarına çakmak istiyordum” demişti.

9- TORNAVİDALI KATİL: Polise göre 18, görgü tanıklarına göre ise 43 kişiyi tornavidayla öldüren Yavuz Yapıcıoğlu, Türkiye’nin en çok cinayet işleyen seri katili.

10- OTOBAN CANAVARLARI: 2006’nın Ramazan bayramını kana bulayan Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan, Bursa ile Mersin arasındaki karayolunda 7 kişiyi öldürmüştü. Bekçe yakalandığında basın mensuplarına, “Zevk için öldürdük” diye bağırmıştı.

11- DOKUZ AYDA 5 CİNAYET: 28 yaşındaki Erdinç Tümer, Ocak-Ağustos 1999 arasında İzmir ve Bursa’da 5 kişiyi öldürdü.