Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması

Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması
Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın denetimlerde ürünlerinde domuz eti tespit ettiğini açıkladığı Köfteci Yusuf ile ilgili Sedat Peker'in avukatından dikkat çeken bir açıklama geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesine dahil ettiği markalar ve ürünler açıklandı. 

Listede yüzlerce şubesi bulunan Köfteci Yusuf adlı işletmenin Bursa şubesindeki ürünlerinde domuz eti tespit edildiği ortaya çıktı.

3 yıl önce “Köfteci Yusuf’a çökme” davasında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in de ismi geçmiş ancak Peker iddiaları yalanlamıştı. 

Domuz eti skandalı sonrasında da gündeme gelen çökme olayı ile ilgili Peker’in avukatı Ersan Barkın'dan açıklama geldi.

Barkın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim Sayın Reis Sedat Peker, Köfteci Yusuf’un şubelerinde domuz eti satıldığı ile ilgili haberlere isminin karıştırılmasından son derece rahatsız olmuştur. Köfteci Yusuf restoranlarının sahibi Yusuf Akkaş, dönemin muktedir yöneticilerine şirin görünmek için, iddianamede açıkça olayla ilgisiz olduğu saptanmış olan müvekkil hakkında, bir senedir devam etmekte olan Bursa 5.ACM’deki dosyaya verdiği dilekçeyle, şikayetçi olduğunu söyleyip, kendisinin sanık haline getirilmesine hatta hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına neden olmuştur. Bu son derece adaletsiz, hakkaniyete aykırı bir davranıştır. Buna karşın, müvekkilin domuz eti ile ilgili yorumu ise şöyledir: Devletin bir insanı uyuşturucu ticareti ile suçlaması halinde, satıldığı iddia edilen uyuşturucuyu ortaya çıkarması nasıl bir zorunluluksa, ürünlere domuz eti karıştırıldığı iddiasında da, domuz etlerini delilleri ile kanıtlaması zorunludur. Türkiye’yi temsil eden bir marka haline gelmiş, ayrıca 12.000 kişiyi istihdam eden bir işyeriyle ilgili bu tip suçlamalar yapılırken, daha hassas, daha adil davranılmalı ve toplumda şüpheye yer bırakmayacak şekilde tahkikat yapılmalıdır. Müvekkilin, muktedirlere yaranmak için kendisine haksızlık yapan kişi hakkında düşüncesi dahi bu şekildedir. Aslında konunun özeti, herkes, kendisine yaraşır biçimde davranmaktadır."

 

text-ad
Yolcu uçağı havalandıktan saniyeler sonra düştü Yolcu uçağı havalandıktan saniyeler sonra düştü Son soruşturmalara tepki gösterip, YRP'den ayrılarak CHP'ye katıldı Son soruşturmalara tepki gösterip, YRP'den ayrılarak CHP'ye katıldı Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Bir yanda yağmur, diğer yanda kavurucu sıcaklar! Hava durumu şaşırtmaya devam edecek: Bir yanda yağmur, diğer yanda kavurucu sıcaklar! Kim Jong-un'dan savaşı büyütecek hamle Kim Jong-un'dan savaşı büyütecek hamle FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Chelsea - PSG finalinde şampiyon belli oldu FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda Chelsea - PSG finalinde şampiyon belli oldu Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler Önce İTÜ, şimdi de ODTÜ! Rektörü dakikalarca protesto ettiler İYİ Parti'den MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı İYİ Parti'den MHP'li Semih Yalçın'a demediğini bırakmadı Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! Çağatay Ulusoy'lu, Demet Özdemir'li Eşref Rüya dizisi davalık oldu! Beşiktaş'ta tarihe geçen imza töreni: Orkun Kökçü'nün maliyeti belli oldu! Beşiktaş'ta tarihe geçen imza töreni: Orkun Kökçü'nün maliyeti belli oldu! Mansur Yavaş'tan iktidara zor soru: ''Hani PKK’lılar Ankara Büyükşehir’de sayaç okuyacaktı?'' Mansur Yavaş'tan iktidara zor soru: ''Hani PKK’lılar Ankara Büyükşehir’de sayaç okuyacaktı?''
Fenerbahçe'de Anderson Talisca kamp kadrosundan çıkarıldı Fenerbahçe'de Anderson Talisca kamp kadrosundan çıkarıldı Wimbledon'da şampiyon belli oldu; tarihte bir ilk yaşandı Wimbledon'da şampiyon belli oldu; tarihte bir ilk yaşandı Temmuz ayı erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı; zirvedeki fark 2,3 puan! Temmuz ayı erken genel seçim anketinin sonuçları açıklandı; zirvedeki fark 2,3 puan! MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' MHP'de bir ''yeni süreç'' istifası daha: ''MHP-AKP-DEM ittifakıyla yürümeyeceğim'' İşte Türkiye'nin eşsiz lezzeti... Kilosu 1.000 TL ama kapış kapış satılıyor! İşte Türkiye'nin eşsiz lezzeti... Kilosu 1.000 TL ama kapış kapış satılıyor! Markette kanlı ''sen sapık mısın'' kavgası: Bir anne ve çocuğuna mermi yağdırdı! Markette kanlı ''sen sapık mısın'' kavgası: Bir anne ve çocuğuna mermi yağdırdı! Şile Belediye Başkanı Kabadayı da tutuklandı; tutuklu CHP'li başkan sayısı 17'ye yükseldi! Şile Belediye Başkanı Kabadayı da tutuklandı; tutuklu CHP'li başkan sayısı 17'ye yükseldi! Filenin Sultanları bir kez daha üzdü: 4'üncü mağlubiyet... Filenin Sultanları bir kez daha üzdü: 4'üncü mağlubiyet... Bartın'da gizemli olay: Bal mumundan yapılmış bebek, bebeğe sarılı muska... Bartın'da gizemli olay: Bal mumundan yapılmış bebek, bebeğe sarılı muska... İstanbul'da polise saldırı: Hatalı park uyarısı yapan polise saldırdılar! İstanbul'da polise saldırı: Hatalı park uyarısı yapan polise saldırdılar!