Sandık başında 11 milyon seçmen bilmecesi!

Sandık başında 11 milyon seçmen bilmecesi!
Güncelleme:

Yarın yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylamasında ortada hem Erdoğan'ın hem de Kılıçdaroğlu'nun alabileceği 11 milyondan fazla oy var.

14 Mayıs’taki seçimlerde yurtiçinde kayıtlı 60 milyon 721 bin 7454 seçmenden 53 milyon 993 bin 683’ü oy kullanmıştı. Yine 14 Mayıs’ta yurtdışındaki 3 milyon 423 bin 759 kayıtlı seçmenden 1 milyon 691 bin 287’si oy kullanmıştı. Yurtiçinde yüzde 88.92, yurtdışında ise yüzde 49.40 katılım sağlanmıştı. Bu seçimde 18 yaşını dolduran 47 binden fazla seçmen de ilk kez oy kullanacak.

Seçimin ilk turunda Erdoğan 27 milyon 88 bin 360, Kılıçdaroğlu ise 24 milyon 568 bin 196 oy almıştı. İki isim arasındaki oy farkı 2 milyon 520 bin 196. Ancak ortada iki liderin alabileceği 11 milyondan fazla oy var. İlk seçimde 2 milyon 829 bin 634 oy alan Sinan Oğan 2 milyon 829 bin 634 oy almıştı. Oğan ikinci turda Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Ancak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP liderine destek verdi. Zafer Partisi seçimde 1 milyon 215 bin 234 oy almıştı. Seçimlerde 1 milyon 363 bin 143 oy geçersiz sayılmıştı. Ancak bu seçimdeki oy pusulasında sadece iki ismin bulunması nedeniyle bunun düşmesi bekleniyor.

 

(Kaynak)

text-ad
Üç yıldır kayıp olarak aranıyordu... Genç kadının katilleri eşi ve kayınbiraderleri çıktı! Üç yıldır kayıp olarak aranıyordu... Genç kadının katilleri eşi ve kayınbiraderleri çıktı! Bir kadın kendisine şiddet uygulayan uyuşturucu bağımlısı eşini öldürdü! Bir kadın kendisine şiddet uygulayan uyuşturucu bağımlısı eşini öldürdü! Koruma polisine çiğköftesiz çiğköfte ikram eden Vali bu sefer işi tatlıya bağladı! Koruma polisine çiğköftesiz çiğköfte ikram eden Vali bu sefer işi tatlıya bağladı! Kredi kartı borcu yapılandırma nasıl yapılır ? İşte örneklerle adım adım borç yapılandırma Kredi kartı borcu yapılandırma nasıl yapılır ? İşte örneklerle adım adım borç yapılandırma Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Bahçeli: ''Cumhurbaşkanı'nın biri Kürt, diğeri Alevi 2 yardımcısı olsun!'' Bolu'nun yeşil cennetindeki onlarca ev için tahliye kararı verildi Bolu'nun yeşil cennetindeki onlarca ev için tahliye kararı verildi Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme Konserdeki yasak aşk skandalında dikkat çeken gelişme CHP lideri Özel'den MHP lideri Bahçeli ile ilgili dikkat çeken tahmin CHP lideri Özel'den MHP lideri Bahçeli ile ilgili dikkat çeken tahmin Fiat'ın ezber bozan mini SUV'u Grande Panda 2025'e büyük ödül Fiat'ın ezber bozan mini SUV'u Grande Panda 2025'e büyük ödül Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral'dan sürpriz karar: Beyaz TV'ye veda etti! Hayatta Her Şey Var sunucusu Nur Viral'dan sürpriz karar: Beyaz TV'ye veda etti!
MHP eski Genel Başkan Yardımcısı'ndan Bahçeli'ye yaylım ateşi! MHP eski Genel Başkan Yardımcısı'ndan Bahçeli'ye yaylım ateşi! DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama DEM Parti'den yeni Anayasa ve İmamoğlu için dikkat çeken açıklama Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Can Yaman'ın sevgilisi Sara Bluma ''şiddet görüyorum'' deyip kanlar içinde paylaşım yaptı Osmanlı hatırası ''Yahudi Mahallesi'' zamana karşı direniyor Osmanlı hatırası ''Yahudi Mahallesi'' zamana karşı direniyor Sitede ''ekmeğimi elimden aldın'' cinayeti! Bir genç baltayla katledildi Sitede ''ekmeğimi elimden aldın'' cinayeti! Bir genç baltayla katledildi Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan muhalefete tarihi çağrı 50 yaşına merdiven dayadığına kim inanır ? Mine Tugay durmuyor... 50 yaşına merdiven dayadığına kim inanır ? Mine Tugay durmuyor... TOKİ 36 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yüzlerce taşınmazı satışa çıkarıyor TOKİ 36 ilde yüzde 25 peşinat ve 48 ay taksitle yüzlerce taşınmazı satışa çıkarıyor 14 yaşındaki çocuğa işkence saniye saniye kamerada! 14 yaşındaki çocuğa işkence saniye saniye kamerada! Türkiye'nin yemyeşil cennetindeki 7 asırlık bu keşif Türkiye'yi bekleyen kabusuna ışık tutuyor Türkiye'nin yemyeşil cennetindeki 7 asırlık bu keşif Türkiye'yi bekleyen kabusuna ışık tutuyor