Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açıldı
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında katılımlarıyla, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip önemli açıklamalarda bulundu.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"DÜNYA ÇAPINDA BİR BAŞARIDIR"
Koronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm hocalarımız ve vatandaşlarımızlar birlikte Feriha Öz hocamıza allahtan rahmet diliyorum. Biz kadirşinas bir milletiz. Bu yüzden buraya Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismini verdik.
Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyorum.
Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü dönemde Türkiye yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir.
Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Hemen pist burada. Burası daha önce askeri havalimanıydı. Uluslararası herhangi bir hasta gelmek istediğinde pist var, buradan yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. aynısı Yeşilköy için geçerli.
İster ulusal ister uluslararası. Hepsine hazır. Sağlıkta sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Salgın acil ihtiyaç göstermiş olsaydı bu süreyi belki daha da kısaltabilirdik.
Böyle bir eseri bu kadar kısa sürede hazır hale getirmek dünya çapında bir başarıdır. Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin somut örneği olan bu hastaneler şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir.
"NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU SÜREÇTE ÇOK DAHA İYİ GÖRÜYORUZ"
Salgın sürecinde sağlık alanında ülkemizin elindeki imkanların daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum.
Muhalefetin topa tuttuğu şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte çok daha iyi görüyoruz.
"BİZDEN DESTEK İSTEDİLER. BİZ DE HER YERE GÖNDERDİK"
Feriha Öz hocamızın 3 evladı da profesör. Kendilerine ricada bulundum. Yetiştireceğiniz öğrenciler büyük önem arz ediyor. Hocaları siz yetiştireceksiniz.
Genel Sağlık Sigortası sistemini ülkemizde kurmuş olmamızın önemi salgın sürecinde daha iyi anlaşıldı. ABD, Rusya çözemedi işi. Hepsi sıkıntıda. Bizden destek istediler. Biz de her yere gönderdik.
Serbest ve ücretli çalışanlar gayet makul prim ödemeleri ile sistemde yer alıyor. Milletimiz tarafından bu hizmetler memnuniyetle karşılanmıştır. Diğer ülkelerde böyle bir sistem yok. İnsanlar ancak yeteri kadar parası varsa sağlık hizmeti alabiliyor.
Biz bu salgın döneminde özellikle Hollanda'da çalışan vatandaşlarımız ölüme terkedilmişti, ambulans uçakla aldırdık. Üstelik bu hizmetleri bütçemizi alt üst etmeyecek bir zeminde veriyoruz.
Milli iradeden aldığı güçle bu kısır döngüyü kırmak için mücadele verenlerden bazıları darağacına gönderilmiş, bazıları da aynı akıbetle tehdit edilmiştir. Milletimizin 18 yıldır yanımızda yer alması bu mücadele silsilesinin devamıdır.
Biz burada 1008 odalı hastaneyi yaptık. Belediye başkanımız Şeyma Hanım 'Başkanım burada şehir hastanesi yapacaktı, ne oldu'... 1008 odalıyı süratle yaptık. Biz yap-işlet-devret sistemiyle bu hastaneleri yapıyoruz. Rönesans gibi bir yüklenici firma bulursak burada şehir hastanesine başlayabiliriz. Ama şimdilik acil bir durum yok.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe ve Yeşilköy salgın hastanelerinin Rönesans Grubu tarafından yapıldığını belirterek, "Rönesans Grubu'nu, mimarı, işçisini tebrik ediyorum. Rönesans firmasına ayrıca şükranlarımı bildireceğim. Her iki hastaneyi bu firma yaptı. Bir tane hastane için bizden herhangi bir bedel istemediler." dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni inşa eden firma olarak bilinen Rönesans Holding, aynı zamanda Bursa, Adana, Elazığ ve Yozgat İstanbul’da Başakşehir şehir hastanelerini yaptı. Sözcü yazarı Çiğdem Toker, salgın hastanelerinin tutarı ve ihale usulünün duyurulmadığına da dikkat çekmişti.
Erdoğan, "Koronavirüs salgınında kaybettiğimiz tüm hocalarımız ve vatandaşlarımızla birlikte Feriha Öz hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemize hizmet eden hiç kimseyi unutmayız. Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy'deki hastaneye de Prof. Dr. Murat Dilmener ismini verdik. Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adını da Okmeydanı'ndaki şehir hastanesine verdik. Aynı şekilde Hadımköy'deki hastaneye de Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'un ismini vererek vefamızı gösterdik." dedi.
Erdoğan, "Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu hastanenin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Bakanı ve ekibini, Rönesans grubunu, herkesi tebrik ediyorum. Dünyada pek çok ülkede salgın nedeniyle, sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde hem mevcut imkanlarını kullanarak, hem de yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Bu hastanemizi 2 ay gibi kısa sürede tamamladık. Uluslararası herhangi bir hasta buraya gelmek istediğinde pist var, yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. Aynısı Yeşilköy için geçerli. Tedavi bitti, yine uçağıyla gitmesi gereken yere gidecek. İster ulusal, ister uluslararası hepsine hazır. Sağlıkta, sağlık turizmini hedefliyoruz. Türkiye'nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan bu hastanelerimiz, şifayı ülkemizde arayan herkese hizmet verecektir. Geçtiğimiz yıl 750 bine yaklaşan yabancı hasta sayısının katlanarak artmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Erdoğan, "Şu an itibariyle 190'ı aşkın ülkeden talepler geldi, 90'ı aşkın ülkeye her türlü sağlık ürünlerini gönderdik. Burada nazlanmadık. Bir başka adım son 18 yılda inşa ettiğimzi bin 576 hastane, 1 milyon 100 bine yaklaşan sağlık çalışanı seviyesine biz, hocalarımızın gayretleri ve altyapıyla ulaştık. 48 olan MR sayısını 906'ya, 323 olan tomogtafi sayısını bin 210'a, 889 olan yoğun bakım yatağını 40 bine, 618 ambulansı 5 bin 382'ye çıkarmamış olsaydık, bu başarıyı gösteremezdik. Şehir hastanelerinin yüksek kapasitelerinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. 16 binin üzerindeki 11 şehir hastanemizin herbirini dünya çapında inşa ettik." ifadesini kullandı.
Erdoğan, " Pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde Türkiye imkânlarını çok iyi şekilde kullandı. 90'dan fazla ülkeye tıbbi malzeme yardımı gönderdik. İhtiyacı olan kimseyi geri çevirmedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla yaptığım her yatırımın karşılığını aldı. Muhalefetin eleştirdiği şehir hastanelerinin ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi gördük. ABD, Rusya çözemedi işi hepsi sıkıntıda, bizden destek istediler. Biz de her yere gönderdik. Milletimiz tarafından bu hizmet mukabelesiyle karşılanmıştır. Teşhis ve tedavi genel sağlık sigortası kapsamına girdiği için vatandaşımız sıkıntı yaşamıyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar yeteri kadar paraları varsa sağlık hizmeti alabiliyorlar. Salgın döneminde Hollanda'da çalışan vatandaşlarımız ölüme terk edilmişti, ambulans uçaklarla aldırdık. Milletimiz istiklalinden ve istikbalinden vazgeçmemiştir. Rönesans gibi bir yüklenici firma bulursak Sancaktepe'de şehir hastanesi yaparız. Ülkemize yapacak daha çok hizmetimiz var.Türkiye’yi mutlaka 2023 hedeflerine ulaştıracağız. Fethin 600. Yıl dönümünde büyük ve güçlü Türkiye bırakmak için çalışacağız." düşüncesini dile getirdi.
BAKAN KOCA: BU HASTANELER KALICI OLARAK İNŞA EDİLDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açılış töreninde yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde:
Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi.
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı. Tehlike henüz geçmiş değil, bir süre daha tedbirlere devam etmek zorundayız.
Her geçen gün güçlenen sağlık sistemimiz, 21. yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracaktır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılış töreni öncesinde incelemelerde bulundu. Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile beraber hastaneyi gezdi.
"75 BİN METREKARE KAPALI ALAN"
Toplam 125 bin metrekare alana ve 75 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, depreme dayanıklı olarak inşa edildi. Hastane muhtemel bir depremde zarar görmeyecek ve deprem sonrasında yaralıların tedavisinde etkin rol oynayabilecek.
"16 AMELİYATHANE İLE HİZMET VERECEK"
Hastane, 432'si yoğun bakım olmak üzere toplam 1008 yatak kapasitesine sahip olacak. Gerektiğinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilecek. Hastane, 16 ameliyathane ve son teknoloji ürünü tıbbi donanım ile hizmet verecek.
Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hastaneye verilmişti.
Seçiniz...
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol