Profesörden Pokemon eleştirisi

Profesörden Pokemon eleştirisi

Profesör Doktor Ebubekir Sofuoğlu, gençlere Pokemon oyunu konusunda tepki gösterdi.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, "Bir ajan gelse Malatya'nın önemli sokaklarını, önemli geçiş noktalarını, devlet kurumlarını, askeri yapılarının fotoğrafını çekmeye kalksa polis ne yapar? Yakalar, sınır dışı eder. Buna da gerek yok çünkü Pokemon'da biz bütün bunların hepsinin resmini çekip sisteme yüklüyoruz." dedi

Sofuoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Battalgazi Halk Eğitim Konferans Salonu'nda "SonYarım Asrın Hikayesi" konulu konferans verdi.

Cep telefonlarını elektronik kelepçeye benzeten Sofuoğlu, gençlerin cep telefonlarıyla kendilerini kelepçelediklerini belirtti. Gençlere ders çalışmalarını tavsiye eden Sofuoğlu, öğrencilerin hedeflerinin sınıflarında ilk üçe girmek olması gerektiğini söyledi.

Son dönemde özellikle gençler arasında yaygınlaşan Pokemon Go oyununa dikkati çeken Sofuoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi buraya bir ajan gelse Malatya'nın önemli sokaklarını, önemli geçiş noktalarını, devlet kurumlarını, askeri yapılarının fotoğrafını çekmeye kalksa polis ne yapar? Yakalar, sınır dışı eder. Buna da gerek yok çünkü Pokemon'da biz bütün bunların hepsinin resmini çekip sisteme yüklüyoruz. Bunu birkaç ülke yasakladı."

Japon hükümetinin nükleer tesisler ve civarı için Pokemon oyununun yüklenmemesini istediğini aktaran Sofuoğlu, gençeler şöyle seslendi:

"Pokemon Go oynuyorsunuz, kendi ülkenizi satıyorsunuz. Bunlar yasaklanacak, benbekliyorum. Yasaklandığında her şey geçmiş olacak çünkü resimlerin çoğu gönderilmiş olacak. O sırada başka bir oyunla meşgul olacağız. Kurtulun şu kelepçelerden."

AA

text-ad
Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinin spikerine ölüm tehdidi yağıyor! Fenerbahçe-Trabzonspor derbisinin spikerine ölüm tehdidi yağıyor! İstanbul'un burnunun dibinde lapa lapa kar yağışı İstanbul'un burnunun dibinde lapa lapa kar yağışı Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun memur ve emekli maaş zammı için rakam verdi Çalışma hayatı ve sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun memur ve emekli maaş zammı için rakam verdi Bahçeli'den sürpriz ''Kılıçdaroğlu'' talimatı Bahçeli'den sürpriz ''Kılıçdaroğlu'' talimatı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edildi Bahçeli'den erken seçim açıklaması Bahçeli'den erken seçim açıklaması Türkiye'nin en zehirli yılanıyla karşılaşan vatandaşın tepkisi güldürdü Türkiye'nin en zehirli yılanıyla karşılaşan vatandaşın tepkisi güldürdü Yasak aşk kanlı bitti! Sokak ortasında kuzenine kurşun yağdırdı Yasak aşk kanlı bitti! Sokak ortasında kuzenine kurşun yağdırdı 648 kişiyi hastanelik eden dönerciden pes dedirten ifade 648 kişiyi hastanelik eden dönerciden pes dedirten ifade Köylünün geçim kapısı olan mucize bitki: Demeti 100 TL'den satılıyor Köylünün geçim kapısı olan mucize bitki: Demeti 100 TL'den satılıyor
Şarkıcı Aybüke Albere ile Ekrem İmamoğlu'nun fotoğraflarına mide bulandıran yorumlar! Şarkıcı Aybüke Albere ile Ekrem İmamoğlu'nun fotoğraflarına mide bulandıran yorumlar! TIME'ın ''Dünyanın En Harika Yerleri'' listesi açıklandı: Türkiye'den tek bir nokta var TIME'ın ''Dünyanın En Harika Yerleri'' listesi açıklandı: Türkiye'den tek bir nokta var Piyasalarda fırtınalar koparken dev banka altın tahminini güncelledi Piyasalarda fırtınalar koparken dev banka altın tahminini güncelledi CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ''İmamoğlu olmazsa...'' adayı belli oldu CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ''İmamoğlu olmazsa...'' adayı belli oldu Adalet Bakan Tunç'tan tutuklu öğrenciler için dikkat çeken açıklama Adalet Bakan Tunç'tan tutuklu öğrenciler için dikkat çeken açıklama Son 10 erken seçim anketinin ortalaması alındı! İşte partilerin oy oranlarındaki değişim... Son 10 erken seçim anketinin ortalaması alındı! İşte partilerin oy oranlarındaki değişim... Yaklaşık 1 milyar TL ödeyip, 12 tane daire satın alan milletvekili kim ? Yaklaşık 1 milyar TL ödeyip, 12 tane daire satın alan milletvekili kim ? Çekilen dizi gözde turizm merkezimizde doping etkisi yarattı: Gökten turist yağıyor! Çekilen dizi gözde turizm merkezimizde doping etkisi yarattı: Gökten turist yağıyor! TRT'nin Aybüke Pusat kararı sonrası Teşkilat'ın reyting sonuçları açıklandı TRT'nin Aybüke Pusat kararı sonrası Teşkilat'ın reyting sonuçları açıklandı 2 Nisan'da boykot çağrılarının finansal etkisi açıklandı! 2 Nisan'da boykot çağrılarının finansal etkisi açıklandı!