Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Bakan Mehmet Şimşek'e ''rant'' yanıtı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Bakan Mehmet Şimşek'e ''rant'' yanıtı
Güncelleme:

Ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in "kara yollarına büyük yatırımlar yaptık" açıklamasına "rant tatlı geldi" diyerek tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önceki gün gerçekleştirilen Global Liderler Zirvesi'ne videolu bir mesaj yolladı.

Bakan Şimşek, mesajında 'Ulaştırmada biz kara yollarına büyük yatırımlar yaptık. Ama bu ihtiyaç azaldı artık' ifadelerini kullandı. 

Sosyal medya hesabından bu sözleri alıntılayan ünlü ekonomist ve akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın Bakan Şimşek'e yanıtı ise dikkat çekti.

Şimşek'in sözlerini alıntılayan Demirtaş, "Bunu o karayollarını yapmadan önce düşünmeliydik. Ben dahil yüzlerce kişi Türkiye'nin demiryolu yatırımı yapması gerektiğini söyledi. Ama karayolları yapımındaki RANT daha tatlı geldi! Neyse zarardan dönülsün bari" dedi.

Bakan Şimşek'in video mesajının tamamı şu şekildeydi:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in videolu mesajında söz konusu bölüm şöyle:

"Teknoloji ve inovasyon ekosistemini güçlendirmesinden bahsediyoruz. Bir taraftan sektörel politikalara ihtiyacımız var. Mesela yeni bir sanayi politikası. Enerjide dönüşüm, yani yeşil dönüşüm, tarım, özellikle lojistik ve gıda arzının artırılmasına yönelik yatırımlar. Ulaştırma, özellikle rekabet gücümüzü artıracak ulaştırma yatırımları. Mesela, ulaştırmada biz kara yollarına büyük yatırımlar yaptık. Ama bu ihtiyaç azaldı artık. Havalimanları, limanlar, bu ihtiyaçların hepsi azaldı. Şimdi bizim tek önceliğimiz var, demir yolu. Ama buradaki en önemli öncelik ne? Tabii ki organize sanayi bölgelerini limanlara bağlamak. Rekabet gücümüzü artırmak ve karbon ayak izimizi azaltmak."