Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a ölüm tehdidi

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'a ölüm tehdidi
Güncelleme:

Son olarak 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşı tartışmalarında AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Taha Hüseyin Karagöz'e "Yaşa ulan emekli maaşı ile bir ay da görelim, vicdansız" diyerek tepki gösteren ünlü akademisyen ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ölümle tehdit edildi.


En düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından AK Parti'den önce emekli maaşlarının dolar bazında daha düşük olduğunu söyleyen AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Taha Hüseyin Karagöz'e "Allah'ın cahili", "aktroll", "vicdansız" gibi ifadelerle çok sert eleştirilerde bulunan Prof. Dr. Özgür Demirtaş ölüm tehditleri aldığını duyurdu.

Ekonomist Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tehdit edildiğini duyurdu.

Kimliği belirsiz bir kullanıcı tarafından tehdit edilen Demirtaş'a yönelik şu ifadeler kullanıldı:

"Özgür Demirtaş denen kansız senin kim olduğunu biliyoruz sıranı bekle bunlar fragman vatansız Manukyan'ın çocuğu senin gibi bu ülke çok ama meraklanmayın kim olduğunuz biliyoruz bir nefes kadar çok yakınınızdayız..."

Prof. Dr. Demirtaş, Karagöz'e tepki gösterirken "Yuh Yuh Yuh. İşte bu yüzden AKTROLLER midemi BULANDIRIYOR. Allah Kahretsin. Vicdansız. Güce Tapan Vicdansız. Yaşa ulan emekli maaşı ile bir ay da görelim. Yazıklar olsun sana. Delirtiyorlar beni. Sus Özgür diyorum. Sen üstüne düşeni yaptın diyorum. Ama dayanamıyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Demirtaş'ın o paylaşımı: