Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem sonrası açıklama: 35 atom bombası gücünde...

Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan deprem sonrası açıklama: 35 atom bombası gücünde...
Güncelleme:

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir'de meydana gele deprem sonrasında korkutan açıklamalarda bulundu.

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan önemli değerlendirmeler geldi.

Ercan, depremin olacağını 3 yıldır söylediğini ifade ederek, "Bu deprem sığ bir deprem. Bu depremin yıkım gücü 9'dur. 35 atom bombası gücünde bir enerji boşalmıştır. Bu deprem göçüntülü bir depremdir. Süpürtü dalgaları Seferihisar'da, Kuşadası'nda kıyıya vurdu. Yani tsunami olmuştur. Bunu daha önce hiçbir depremde görmemiştik" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın açıklamaları şöyle:

Ben bu depremin olacağını 3 yıldır söylüyorum. Sisam'ın kuzeyinde 6.8'e kadar deprem bekliyorum dedim. Bunun belirtileri vardı. Midilli-İzmir depreminin yerini söylemiştim daha önce, bu da oldu. Bu bir Sisam depremi aslında. Bu depremin büyüklüğü asla 6.6 değil. Bu depremin büyüklüğü 6.8. Neden bu depremler küçük gösteriliyor anlamış değilim. Birilerinin yazılımları düzeltmesi gerekiyor.

"BUNU İLK DEFA GÖRÜYORUZ"
Bu deprem sığ bir deprem. Bu depremin yıkım gücü 9'dur. 35 atom bombası gücünde bir enerji boşalmıştır. Bu deprem göçüntülü bir depremdir. Süpürtü dalgaları Seferihisar'da, Kuşadası'nda kıyıya vurdu. Yani tsunami olmuştur. Bunu daha önce hiçbir depremde görmemiştik. Ege'deki depremler süpürtü dalgası oluşturur ama bu dalgaların büyüklüğü hiçbir zaman Endonezya'daki gibi 5-10 metre yüksekliğinde olmaz. Yollara sel gibi, önüne masayı sandalyeyi alarak sürüklemeye başladı. Bunu ilk defa görüyoruz.

"İZMİR'DEKİ DEPREMİN YIKIM EŞİK DEĞERİ 6.4'TÜR"
İzmir'deki depremin yıkım eşik değeri 6.4'tür. Bu eşik aşılmıştır. Depremin yıkım gücü 9'dur. Depremin odağı Sisam Adası'nın kuzeyinde Seferihisar Körkezi içindedir. Yıkım çapı yaklaşık 150 kilometredir. Burada can kaybı olmaması mümkün değil. Umarız yoktur. Kırsal kesimden henüz haber yok. Rum evlerinin hepsi depreme dayanıksız evler, taş yapılar. Son dönemde satın alındı bu evler. Olasılıkla o yapılarda yıkılmalar, göçmeler bekliyorum. Burada güzel olan şey depremin oluş saati. İnsanların dışarıda olması nedeniyle ölüm ve yaralı sayısı düşük olacak. Akşam olsaydı ölüm sayılarının daha fazla olmasını beklerdik.

Buradaki en kötü olay salgın döneminde olması. Salgın, 'Sakın dışarı çıkmayın' diyor. Deprem de 'evlere girmeyin' diyor. İnsanlar salgını da unuttular.

Kayıp olarak aranırken ölü olarak bulunmuştu; altından korkunç bir gerçek çıktı! Kayıp olarak aranırken ölü olarak bulunmuştu; altından korkunç bir gerçek çıktı! Eski Türkiye güzeli Sevcan Danlı'nın son hali ve isyanı olay oldu Eski Türkiye güzeli Sevcan Danlı'nın son hali ve isyanı olay oldu Defne Joy Foster'ın 16 yaşındaki oğlu yıllar sonra ortaya çıktı Defne Joy Foster'ın 16 yaşındaki oğlu yıllar sonra ortaya çıktı Merkez Bankası 3 ödeme şirketinin fişini çekti Merkez Bankası 3 ödeme şirketinin fişini çekti Erdoğan'ın elini öpüp harçlık alan Türkiye güzelinin yeni görevi belli oldu Erdoğan'ın elini öpüp harçlık alan Türkiye güzelinin yeni görevi belli oldu MHP'li Semih Yalçın'ın zor anları... ''Sayın Öcalan''ı duyunca... MHP'li Semih Yalçın'ın zor anları... ''Sayın Öcalan''ı duyunca... BYD’den elektrikli otomobil sektörünü baştan sona değiştirecek adım BYD’den elektrikli otomobil sektörünü baştan sona değiştirecek adım Cem Küçük'ten yeni operasyon iddiası: Ünlü iş insanını işaret etti Cem Küçük'ten yeni operasyon iddiası: Ünlü iş insanını işaret etti Bankalardan altın satışına ek vergi getirildi Bankalardan altın satışına ek vergi getirildi Asrın felaketinin vurduğu deprem bölgesine gönderilecekti, 2 yıldır Kocaeli'nde çürüyorlar! Asrın felaketinin vurduğu deprem bölgesine gönderilecekti, 2 yıldır Kocaeli'nde çürüyorlar!
Hayatını kaybeden Tanyeli'nin vasiyeti ortaya çıktı Hayatını kaybeden Tanyeli'nin vasiyeti ortaya çıktı Askeri kışlada yabancı uyruklu askerler kavga etti: Çok sayıda yaralı var! Askeri kışlada yabancı uyruklu askerler kavga etti: Çok sayıda yaralı var! SONAR'ın anketi partilerin oylarındaki ''bebek katili'' etkisini ortaya koydu SONAR'ın anketi partilerin oylarındaki ''bebek katili'' etkisini ortaya koydu Ahmet Çakar'ın Galatasaray ve Fenerbahçe kehaneti yeşil sahalara bomba gibi düştü Ahmet Çakar'ın Galatasaray ve Fenerbahçe kehaneti yeşil sahalara bomba gibi düştü Otogarda iğrenç olay! Otobüs şoförü 16 yaşındaki muavini taciz etti Otogarda iğrenç olay! Otobüs şoförü 16 yaşındaki muavini taciz etti ''Görevimde başarılı olamadım'' deyip, intihar etti! ''Görevimde başarılı olamadım'' deyip, intihar etti! Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markasının sahibi konkordato ilan etti Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markasının sahibi konkordato ilan etti İşte Galatasaray'ın İstanbul'daki yeni evi: Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri İşte Galatasaray'ın İstanbul'daki yeni evi: Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri Türkiye'de vaka patlaması yaşanıyor: 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti! Türkiye'de vaka patlaması yaşanıyor: 5 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti! Güney Kore’deki Türk finalinde Semih Saygıner Dünya Şampiyonu oldu Güney Kore’deki Türk finalinde Semih Saygıner Dünya Şampiyonu oldu