Yarkadaş: Öğretmenler tasfiye mi ediliyor?
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlBüyük tartışmalara neden olan “öğretmene rotasyon” TBMM gündemine taşındı.
Büyük tartışmalara neden olan “öğretmene rotasyon” başlıyor. Bu uygulama ile 30 Eylül tarihi itibarıyla aynı okulda 15 yılını dolduran öğretmenler okullarından ayrılmak zorunda.
TBMM gündemine taşındı
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan, öğretmene rotasyon uygulamasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bazı sorular yöneltti.
Siyasi kadrolaşma mı?
Yarkadaş , Bakan Avcı’nın yanıtlaması istemiyle hazırladığı önergesinde, Resmi Gazete’nin 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayısıyla yürürlüğe giren Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile öğretmenlerin, hizmet sürelerine bağlı olarak, kademeli olarak zorunlu rotasyona tabi olacakları hükmü getirilmiştir. İlgili Yönetmelikte “4 Temmuz 2015’te yapılan değişiklikle aynı eğitim kurumunda 15 yıl görev yapan öğretmenlerin kendi isteği ile okul değiştirmemesi halinde zorunlu rotasyona tabi olacakları belirtilmiştir.
Bu kapsamda;
Soru 1: Öğretmenlerin tatilde olduğu bir dönemde acele bir şekilde zorunlu rotasyon uygulamasının gerekçesi nedir?
Soru 2: Rotasyon çerçevesinde kaç öğretmen yer değiştirmeye tabi tutulacaktır?
Soru 3: Hayatlarını kurmuş ve aile sahibi olan öğretmenlerin bu rotasyon sonucu içine düşeceği durum düşünülmüş müdür?
Soru 4: Bu rotasyonlarla bir kadrolaşma oluşturulmak istendiği iddiaları doğru mudur? Rotasyonlarla ilgili durdurma yapmayı düşünmekte misiniz? 2015 Türkiye Genel seçimlerinden sonra yeni bir hükümet kurulmamışken böyle bir uygulamaya gidilmesinin amacı nedir?
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol