Terörle mücadele için kuruldu ama rafa kalktı !
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlTerörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı'nın hiçbir başbakan yardımcısına bağlanmaması dikkat çekti.
Başbakan yardımcılarının görev dağılımına ilişkin Başbakanlık genelgesi, Başbakan Davutoğlu imzasıyla Resmi gazete’de yayımlandı. Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Başbakan’a daha önce de bağlı olan MGK Genel Sekreterliği, MİT, Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı yine Davutoğlu’nda kaldı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’da bulunan, “TBMM ile ilişkiler” ve, “Kamu Diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi” görevleri de yine Akdoğan’da kaldı. Akdoğan’a daha önce olduğu gibi Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT, AA, RTÜK, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği bağlandı. Daha önce olduğu gibi makam plakaları da “deneyim”e göre dağıtıldı.
MGK görevi Türkeş’e
Arınç’ın görevleri de Kurtulmuş ile Türkeş arasında paylaştırıldı. Kurtulmuş’un bazı sorumlulukları da Türkeş’e geçti. Buna göre daha önce Arınç’ta olan “hükümet sözcülüğü” ve “İnsan hakları ile ilgili kurullar ve insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon” görevi Kurtulmuş’a verildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, afad, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Kurtulmuş’a bağlandı. Türkeş’e de Arınç’ta olan “Danıştay ile ilişkiler”, “MGK’nın tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu’na sunulması ve Bakanlar Kurulu’nda kabulü halinde tavsiye kararlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi”, “Kıbrıs ile ilgili koordinasyon işleri” görevleri ile Kurtulmuş’da olan “Medeniyetler İttifakı Projesi’nin yürütülmesi” görevleri verildi.
Davutoğlu, geçtiğimiz yıl ağustosta Başbakan olmasının ardından çözüm sürecinde yeni bir modeli hayata geçirmiş ve daha önce Beşir Atalay’ın Başbakan Yardımcılığı’na bağlı olan çözüm süreci mekanizmalarını paylaştırmıştı.
Akdoğan’a, “Kamu diplomasisi ile ilgili işler”; Arınç’a, “Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı” bağlanmış, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı da İçişleri’ne bağlanarak üçlü bir yapı kurulmuştu. Bu üçlü yapının, “sorumluluğunu” da Başbakan almıştı. Arınç, var olan sekretaryanın güçlendirileceğini de açıklamıştı. Bir de, “Çözüm süreci mekanizması” oluşturulmuştu. Son toplantısını seçim öncesi 23 Mart’ta yapan, “Çözüm süreci mekanizması”; “geçici olarak” durdurulurken, yapılan görev dağılımı sonrasında, “Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı”nın hiçbir başbakan yardımcısına bağlanmaması dikkat çekti.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol