Savcılılğa ''17/25 Aralık itirafı'' suç duyurusu! Aralarında Erdoğan da var

Savcılılğa ''17/25 Aralık itirafı'' suç duyurusu! Aralarında Erdoğan da var
Güncelleme:

HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık itirafının ardından eski AK Partili yöneticilerin ve bakanların yaptığı açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dört Eski Bakan hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulundu.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17/25 Aralık soruşturmasına ilişkin, “Benim dosyamda ne varsa, hem tapeler doğrudur hem teknik takip doğrudur hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur. Benim dosyamda hırsızlık yok, görevi kötüye kullanma var. ‘Reis’, Sayın Cumhurbaşkanım beni hırsız çuvalının içine koydu ve attı” demişti. HKP avukatları da 31 Ağustos’ta suç duyurusunda bulunmuştu.

 Erdoğan Bayraktar’ın itirafın ardından dönemin TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın ve 17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu üyesi Erdal Aksünger’in konuyla ilgili açıklamalarının ardından HKP avukatları bir kez daha harekete geçti.

5 İSME “ZİMMET, İRTİKÂP” SUÇLAMASI

HKP avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkında suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatları Erdoğan ve Dört Eski Bakan’ın “Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak”, “Zimmet”, “İrtikâp”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Kamu Görevlisinin Suçu Bildirmemesi” suçlarını işlediklerini belirterek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

“YARGININ BU RÜŞVET OPERASYONUNU KAPATMASI YÜREĞİMİZİ İNCİTMEKTEDİR”

HKP avukatları tarafından Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “17-25 Aralık yolsuzluk, vurgun ve rüşvet operasyonuna konu olan eylemlerin tamamı; sahtelikleri bir yana, o sürecin canlı tanıklarının yaptığı örneği ve linkleri yukarıda verilen somut açıklamalarla bir kez daha kanıtlanmıştır.

 Bu soruşturmanın kapatılması tüyü bitmemiş yetimin hakkının vurgunculara peşkeş çekilmesine seyirci kalmakla eş anlamlıdır. Aynı zamanda TCK kapsamında suç teşkil eder. Devlette görev almış, soruşturma komisyonunda çalışmış, iktidar partisinin yöneticiliğini yapmış olan siyasilerin açıklamalarına, operasyon döneminde ortaya çıkan tape kayıtlarına itibar edilmeyecekse daha neye itibar edilecektir?

Maddi gerçeğin ortaya çıkmasına daha ne kadar engel olunacaktır? Yargının bu rüşvet operasyonunu kapatan araç olarak kullanılması bizim de yüreğimizi incitmektedir. Görsel ve yazılı medyaya konu olan bu açıklamalar karşısında yargının sessiz kalması kabul edilemez. CMK 160 ve 161’inci maddelerde tanımlanan görevlerini yerine getirmeyen savcıların da suç işledikleri çokaçıktır” denildi.

ALİ BABACAN VE BİRÇOK İSMİN TANIK OLARAK DİNLENİLMESİ TALEP EDİLDİ

HKP avukatları dilekçede; 17-25 Aralık Soruşturma Komisyonu Üyeleri’nin, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ün, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın, İstanbul eski Milletvekili Mustafa Özyürek’in, Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan’ın ve Gazeteci Ahmet Taşgetiren’in tanık sıfatıyla dinlenilmesini talep etti.

 

Cem Küçük'ten yeni operasyon ve gözaltı fırtınası iddiası Cem Küçük'ten yeni operasyon ve gözaltı fırtınası iddiası Bank of America'dan altın yatırımcılarını heyecanlandıracak açıklama Bank of America'dan altın yatırımcılarını heyecanlandıracak açıklama Bursa Uludağ’da otelde büyük yangın! 2 kişi hayatını kaybetti! Bursa Uludağ’da otelde büyük yangın! 2 kişi hayatını kaybetti! Şiddetli yağmurlara hazır olun! Bayram boyunca sağanak var! Şiddetli yağmurlara hazır olun! Bayram boyunca sağanak var! AK Partili isimden skandal ifadeler: Saraçhane'deki gençlik temsilcisini terörist ilan etti! AK Partili isimden skandal ifadeler: Saraçhane'deki gençlik temsilcisini terörist ilan etti! Özel yol haritasını açıkladı: İmamoğlu olmazsa İmamoğlu adına yeni aday! Özel yol haritasını açıkladı: İmamoğlu olmazsa İmamoğlu adına yeni aday! Güzel oyuncu ile ünlü futbolcu aşk mı yaşıyor ? Yoksa bir ''kur'' mu var ? Güzel oyuncu ile ünlü futbolcu aşk mı yaşıyor ? Yoksa bir ''kur'' mu var ? CHP'li milletvekiline sosyal medya paylaşımı soruşturması! CHP'li milletvekiline sosyal medya paylaşımı soruşturması! CHP'li milletvekilinden TBMM'de Atatürk için çıkarılan idam fermanıyla sert tepki! CHP'li milletvekilinden TBMM'de Atatürk için çıkarılan idam fermanıyla sert tepki! Bir tarafta Süper Ay diğer tarafta Şeytan Boynuzu aynı anda gerçekleşecek Bir tarafta Süper Ay diğer tarafta Şeytan Boynuzu aynı anda gerçekleşecek
Diyanet, bayram namazı saatlerini duyurdu Diyanet, bayram namazı saatlerini duyurdu Türkiye'nin yeni pandemisi... Hızla yayılıyor, vaka sayıları patladı Türkiye'nin yeni pandemisi... Hızla yayılıyor, vaka sayıları patladı Bilim insanlarının tüm planları altüst oldu! Kızılgezegenin ''ölümcül'' sırrı ortaya çıktı Bilim insanlarının tüm planları altüst oldu! Kızılgezegenin ''ölümcül'' sırrı ortaya çıktı Türkiye'nin UNESCO Miras Listesi'ndeki cennetine bayram akını Türkiye'nin UNESCO Miras Listesi'ndeki cennetine bayram akını Bahçeli'nin iş başı yapacağı tarih belli oldu Bahçeli'nin iş başı yapacağı tarih belli oldu İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeni hamle İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı için yeni hamle Asrın felaketi bölgesinin en lezzetli meyvesi için zam yağmuru uyarısı Asrın felaketi bölgesinin en lezzetli meyvesi için zam yağmuru uyarısı Sosyal medyada görmüştü, şimdi tüm Avrupa'nın parası, altını, ziynet eşyası ona emanet! Sosyal medyada görmüştü, şimdi tüm Avrupa'nın parası, altını, ziynet eşyası ona emanet! Bakanlığın Mart ayı Güvensiz Ürün Listesi kabarıyor: 3 ürün için daha toplatma kararı Bakanlığın Mart ayı Güvensiz Ürün Listesi kabarıyor: 3 ürün için daha toplatma kararı İstanbul Üniversitesi'nde görevli 50 akademisyen açığa alındı İstanbul Üniversitesi'nde görevli 50 akademisyen açığa alındı