Saray sofrasındaki isim CHP'lileri fena kızdırdı

Saray sofrasındaki isim CHP'lileri fena kızdırdı
Güncelleme:

Atatürk'e hakaret eden yazar Kadir Mısıroğlu'nun Saray'a davet edilmesine CHP'den çok sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki "Beştepe Sofrası"na Atatürk'e hakaret eden yazarın davet edilmesi, CHP'yi isyan ettirdi. Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel ve Levent Gök, A haber'de yaptığı programlarda Atatürk'e hakaret eden yazar Kadir Mısıroğlu'nun da bugün Beştepe Sofrası'ndaki "Milli mirasımız ve gelecek tasavvurumuz" konusunun tartışılacağı "sofraya" davet edilmesine tepki gösterer. Özgür Özel, "Saray'ın bir soytarısı eksikti, o da oldu" dedi. Levent Gök de Mısıroğlu'nun davet edilmesinin "Atatürk'ün izlerini silme amaçlı olduğunu" söyledi.

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada, şöyle dedi;
"Kadir Mısıroğlu'nun o sofraya davet edildiğini ilk duyduğumda, aklıma gelen ilk düşünce şu oldu; 'O Saray'ın bir soytarısı eksikti, onu da buldular". O masa, Türkiye Cumhuriyeti'nin Devlet geleneğinde olan, bizzat Atatürk tarafından Çankaya Köşkü'nde kurulmuş bir masaydı. Böyle bir kritik bir anda, o masaya bir soytarıyı oturtmak, Atatürk'ün böğrüne hançer vurmaktır."
Cumhurbaşkanı'nın amacının "Atatürk'ün mirasını silmek" olduğunu savunan Özel, "o nedenle Çankaya'dan Beştepe'deki Saray'a taşındı. Ama ne yaparsa yapsın, Atatürk'ün mirasını silemeyecek" dedi.


30884176-001.jpg

GÖK: "ATATÜRK'ÜN İZLERİNİ SİLMEK İSTİYORLAR"

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ise, Kadir Mısıroğlu gibi Atatürk'e hakaret eden birinin Cumhurbaşkanlığı sofrasına davet edilmesinin, "Atatürk'ün izlerini silme amaçlı olduğunu" söyledi. Gök, şöyle konuştu;
"Böylesine Atatürk'e hakaret eden birini davet etmesi, Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir düşünce yapısı içinde olduğunu açıkça gösteriyor. Cumhurbaşkanı, kendi rolünü Atatürk'ü unutturmak olarak belirlemiş. Şimdi de hem Atatürk'ü, hem de Çankaya'yı unutturmak için elinden geleni yapıyor".

Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı sofrasında, Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısıroğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerle ve Hasan Aksay'ı ağırlamıştı.

30884518-001.jpg

MISIROĞLU NELER DEMİŞTİ

A Haber kanalında yaptığı tarih programlarıyla bilinen İslamcı yazar Kadir Mısıroğlu’nun Atatürk’e yönelik tepki çeken ifadelerinden bazıları şöyle:

Resmi Facebook hesabından 10 Kasım 2014’te yapılan paylaşımda,  "10 Kasım'da saat 09:05'te kenefe (tuvalete) gidin" diye yazıldı.

"Kemalizm İslam dinini reddetti. Atilla Oral'ın Sansürlenen Atatürk Mektubu kitabında biz öğrencilere İkra (oku) safsatasını mı okutacağız diyor. Lise tarih kitabı yazılırken Türk Dil Kurumu bu bölümü  sansürleyip yayınlamadı."

"Yunan harbi olamasaydı şöyle olurdunuz böyle olurdunuz. Atatürk bizi kurtardı sözleri doğru değil. Böyle bir şey yok. Bunun adı Milli Mücadeledir. İstiklal harbi değil. Cidar-ı Milli'dir bunun adı. Millet kendi kendini kurtardı ve o başarı sonra bir kişiye mal edildi. Eskiyi kötülemek yeniyi ayyuka çıkarmak için yapılan mübalağaydı. Ne İstiklal Marşı'na İstiklal Marşı, ne de Yunan harbine istiklal harbi demek doğru değildir.

"Budizm diye bir din var, putçu bir dindir. Uzak Şark'ta. Ben iddia ediyorum, Buda'nın heykelinden fazla Mustafa Kemal'in heykeli vardır bu ülkede. Bu ne menem bir şeydir, başka milletler büyük adam yetiştirmediler mi?"

"...Bu putçuluk. Hangi kahramanın ölüm yıldönümünde bu kadar insanı trafikte durduruyorlar. Ben Mustafa Kemal'i sevmeye mecbur muyum? Ben adam değil miyim, farklı düşünemez miyim?"