"Torba Tasarı" Tbmm Genel Kurulu'nda
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:- "Ben de emeklilikte yaşa takılanlardanım"- "Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik bir çalışmamız yok. Eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunu tam anlamıyla gerçekleştirmek istiyorsak, herkes belirlenen yaşta em
TBMM (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilikte yaşa takılanlara yönelik bir çalışmalarının olmadığını belirterek, "Ben de emeklilikle yaşa takılanlardanım. Eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunu tam anlamıyla gerçekleştirmek istiyorsak, herkes belirlenen yaşta emekli olacaktır." dedi.
Zorunlu trafik sigortası, Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis alınması ve terörizmin finansmanıyla ilgili konularda düzenlemeler içeren, "Torba kanun" tasarısının 2. bölümünün görüşmeleri, TBMM Genel Kurulu'nda sürüyor.
Tasarının görüşmelerinde Bakan Soylu, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin bir soru üzerine Soylu, "Ben de emeklilikte yaşa takılanlardanım." diye konuştu.
Sosyal güvenlik sisteminde reform yaptıklarını, buna göre erkeklerin 65, kadınların 60 yaşında emekli olduğunu anımsatan Bakan Soylu, sosyal güvenlik sisteminin gelir gider dengesi bulunduğunu belirtti.
Soylu, "Biz bu dengeyi hepimiz için gözetmek durumundayız. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda ortaya koyduğumuz değerlendirme açıktır. Böyle bir çalışmamız yoktur. Eğer bir sosyal güvenlik sistemi reformunu tam anlamıyla gerçekleştirmek istiyorsak, herkes belirlenen yaşta emekli olacaktır." ifadesini kullandı.
Hakimlik ve savcılık sınavlarında Alevi-Sunni ayırımı yapıldığı iddialarına ilişkin Soylu, "Bu konuda kim bir ayrım yaparsa, onun bedelini acı şekilde öder. Bugün Türkiye'de herkes kendini ifade edebiliyor, kimliğini ortaya koyabilme fırsatına sahip. Geçmiş yıllara baktığımızda, insanlar kendi kimliğini ifade etmekten korkuyordu. Bugün böyle bir şey yok. 2002 ile 2015 arasında yüzleşemediğimiz sorunlar, halının altına süpürdüğümüz dertlerle ilgili yüz yüze gelinmiştir. Türkiye'de bugüne kadar ötekileştirilmiş bütün kesimlere kucak açılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.
MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ikinci bölümde yer alan yürütme ve yürürlük hariç 15 maddenin, 10 farklı kanunda değişiklik yaptığını, böyle bir temel yasa olamayacağını belirtti.
HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, tasarıyla, ülkenin tamamında tarihi yerleşkelerin rant ekseninde imarlaşmaya açılmasının hedeflendiğini vurgulayarak, "Sur, Cizre, Silopi ve diğer ilçelerde yaptığınız yıkım, talandan kaynaklı tazminatlara halk yüzüne dahil bakmayacak, hesabı yargı önünde verilecektir." dedi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol