Özelleştirmede son karar Erdoğan'da

Özelleştirmede son karar Erdoğan'da
Güncelleme:

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle Yüksek Planlama Kurulu'na verilen yetkiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da toplandı. Buna göre özelleştirmelerde ilk ve son karar Erdoğan'da olacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, özelleştirmeyasasıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu’na (ÖYK) verilen yetki ve görevleri Cumhurbaşkanı kullanacak. Bu yetki ve görevler arasında, kuruluşların özelleştirmeprogramına alınması ve yapılan ihalelerde verilen nihai kararları onaylamak da bulunuyor.

Yetkileri Cumhurbaşkanı kullanacak

Genelgeye göre, Yüksek Planlama Kurulu’na verilen “ülkenin yurtiçi ve yurtdışı ekonomik hayatıyla ilgili konularda yüksek düzeyde kararlar almak”, “yatırım ve ihracatın teşvikine ilişkin esasları tespit etmek” ve “toplu konut idaresi bütçesini onaylama” görevleri Cumhurbaşkanına veriliyor. Yap-işlet-devret kapsamında ve sağlıkta kamu-özel ortaklığı mevzuatı kapsamında Yüksek Planlama Kurulu’nun yetkileri de Cumhurbaşkanı tarafından kullanılacak.

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Yüksek Planlama Kurulu’nun “iktisadi sosyal ve kültürel kalkınmayı planlamada ve politika hedeflerinin tayininde Cumhurbaşkanına yardımcı olmaya” ilişkin görevi ise, artık Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu tarafından yürütülecek. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları, kalkınma planları, yıllık programları uygunluk ve yeterlilik bakımından inceleyecek. Bunun dışında diğer görev ve yetkiler de, Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla, Cumhurbaşkanı’na devredilecek.

Hürriyet

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi öve öve bitiremedi! Sözcü yazarı Emin Çölaşan, Erdoğan'ı ve Bahçeli'yi öve öve bitiremedi! Berna Laçin'den Erdoğan'ı hem kızdıracak, hem de mutlu edecek boykot çağrısı Berna Laçin'den Erdoğan'ı hem kızdıracak, hem de mutlu edecek boykot çağrısı Genç çift yüzlerce ağaçlık bu ormanı birlikte yazdıkları bir kitapla oluşturdu Genç çift yüzlerce ağaçlık bu ormanı birlikte yazdıkları bir kitapla oluşturdu Tepkilerin odağındaki Cem Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama Tepkilerin odağındaki Cem Yılmaz'dan dikkat çeken açıklama İstanbul'daki müze restorasyonunda duvarın içinden 61 yıllık aşk mektubu çıktı İstanbul'daki müze restorasyonunda duvarın içinden 61 yıllık aşk mektubu çıktı Sağanak ve dolu facia getirdi: 12 araç birbirine girdi, çok sayıda yaralı var Sağanak ve dolu facia getirdi: 12 araç birbirine girdi, çok sayıda yaralı var İstanbul girişinde korkunç kaza: Bir araç TIR'ın altına girip paramparça oldu İstanbul girişinde korkunç kaza: Bir araç TIR'ın altına girip paramparça oldu Türkiye'nin en renkli buluşması böyle görüntülendi... Türkiye'nin en renkli buluşması böyle görüntülendi... AK Partili isim, fotoğraflarıyla isimleriyle ünlüleri ''boykot edilecek mallar'' ilan etti! AK Partili isim, fotoğraflarıyla isimleriyle ünlüleri ''boykot edilecek mallar'' ilan etti! Bakan ''bakacağız'' demişti; baktılar: Elektriğe dev zam geldi! Bakan ''bakacağız'' demişti; baktılar: Elektriğe dev zam geldi!
Mutfak tüpüne de katmerli zam geldi: 580 TL'den 1.010 TL'ye yükseldi! Mutfak tüpüne de katmerli zam geldi: 580 TL'den 1.010 TL'ye yükseldi! Kulislere bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan Zafer Partisi'ne ittifak daveti! Kulislere bomba gibi düşen iddia: Erdoğan'dan Zafer Partisi'ne ittifak daveti! Deprem panelinde rezalet: Prof. Dr. Naci Görür salonu terk etti Deprem panelinde rezalet: Prof. Dr. Naci Görür salonu terk etti Prof. Dr. Naci Görür ''250 senelik periyot doldu'' diyerek uyardı: ''Depremin eli kulağında!'' Prof. Dr. Naci Görür ''250 senelik periyot doldu'' diyerek uyardı: ''Depremin eli kulağında!'' Esra Erol'un kardeşi Eda Erol'un sürpriz sevgilisi herkesi şaşırttı Esra Erol'un kardeşi Eda Erol'un sürpriz sevgilisi herkesi şaşırttı Bu dev asansör sayesinde 2 mahalleyi birbirine bağladılar Bu dev asansör sayesinde 2 mahalleyi birbirine bağladılar Dünyaca ünlü golcü Galatasaray forması giydi, ortalık karıştı Dünyaca ünlü golcü Galatasaray forması giydi, ortalık karıştı İslam Memiş'in gram altın için yaptığı fiyat tahmini ''yok artık'' dedirtti İslam Memiş'in gram altın için yaptığı fiyat tahmini ''yok artık'' dedirtti Türkiye'nin masal diyarına benzeyen cennetinin ünü dünyaya yayıldı Türkiye'nin masal diyarına benzeyen cennetinin ünü dünyaya yayıldı Kış geri geliyor: Hava 9 derece birden soğuyacak! Kış geri geliyor: Hava 9 derece birden soğuyacak!