Özel'den yeni Anayasa resti: ''Anayasa her doğan için yapılır, Erdoğan için değil''

Özel'den yeni Anayasa resti: ''Anayasa her doğan için yapılır, Erdoğan için değil''
Güncelleme:

CHP'nin bugün başlayan Tüzük Kurultayı’nda konuşan CHP lideri yeni Anayasa tartışmaları için "Anayasa 'her doğan' için yapılır, 'Erdoğan' için değil" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tüzük Kurultayı’na Ankara’daki ATO Congresium’da bugün başladı. Kurultay’a CHP Genel Başkanı Özel, eski genel başkanlar, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın yanı sıra partililerin katıldığı görüldü.

Kurultayın Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek seçildi. Genel Başkan Özgür Özel, tüzük ile ilgili yaptığı açıklamada, "Genel başkan dahil hepimiz ön seçime gireceğiz. Milletvekili olmak isteyenler örgütten onay ve destek alacaklar" dedi. Özel, gençlik ve kadın kotası maddesi için delegelere "Size emanet ediyorum" çağrısını yaptı.

CHP Tüzük Kurultayı'nda konuşan Genel Başkan Özel, anayasa konusunda "Anayasalar toplumsal mutabakat besinleri. Anayasalar 'her doğan' için yapılır, 'Erdoğan' için anayasa yapılmaz" dedi.

Kurultayın yapıldığı alana asılan afişler arasında, partinin yeni seçim sloganı olan, “Her derdin var bir çaresi, Cumhuriyet Halk Partisi” sloganı da yer aldı.

Özel, partisinin tüzük değişikliği gündemiyle ATO Congresium'da toplanan 20. Olağanüstü Kurultayı'ndaki konuşmasında, kendilerine başarıyı getiren değişim anlayışını partilerinin yazılı belgelerine yansıtmak, daha demokrat, daha ilerici bir tüzük yaparak iktidar programı çalışmalarını başlatmak için bir araya geldiklerini söyledi.

CHP kurultaylarının liderlerden talimat alan değil, liderlere, kadrolara talimat veren bir yapısı olduğunu belirten Özel, "Geçen yıl 4-5 Kasım kurultayımız, bizlere önce yerel ardından genel seçimlerde partimizi iktidar yapma görevini vermiştir. Kurultayımızın ardından yaş ortalaması 43 olan, gençlerle tecrübeyi bir araya getirdiğimiz Parti Meclisimizle çalışmaya başladık. Yaş ortalaması 46 olan bir Merkez Yönetim Kurulu oluşturduk. Tüm bakanlıklara denk, onları takip edecek, politika üretecek, kadın-erkek eşit temsile dayalı bir gölge kabine oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'in konuşmasında milletvekili dönemlerine değinerek "Dönem sınırı iki dönem öncesine çekildi. Genel Başkanlar için muhalefet maddesini reddettim. Genel başkan dahil herkes ön seçime girecek" dedi.
Partinin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, Altan Öymen, Hikmet Çetin katılırken Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadı. Genel Başkan Özgür Özel, 2 Eylül’de Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmiş ve tüzüğün taslak metnine dair görüşlerine başvurmuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), tüzük Kurultayı’na Ankara’daki ATO Congresium’da bugün başladı. Kurultay’a CHP Genel Başkanı Özel, eski genel başkanlar, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın yanı sıra partililerin katıldığı görüldü.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ AYNI KAREDE: 'BİZ HER ZAMAN YAN YANAYIZ'

Bir gazetecinin "Mansur beyle yan yanasınız" demesi üzerine İmamoğlu, "Biz hep yan yanayız" dedi.

Gazeteci bu kez de söze "Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki cumhurbaşkanı aday adayı olarak ne düşünüyorsunuz?" diye girdi, İmamoğlu yine "Biz her zaman yan yanayız. Kurultayımız partimize hayırlı uğurlu olsun" diye cevap verdi.

Mansur Yavaş konuşmazken, İmamoğlu'nun bu sözlerine gülerek katıldığı kameralara yansıdı.