Özel'den kredi kartına ek vergiye sert tepki

Özel'den kredi kartına ek vergiye sert tepki
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu 100 bin TL limitli kredi kartlarına Savunma Sanayi Fonu'na geçecek 750 TL'lik zorunlu katkı payını da içeren yasa teklifi için "O parayı alamazsın" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özel, konuşmasının başında Türkiye'den Nobel Ödülü alan üçüncü isim olan Profesör Daron Acemoğlu'nu tebrik etti. Özel, kendisi gibi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da Acemoğlu ile telefonda görüştüğünü anlattı. Kurtulmuş'a, Acemoğlu'nun Meclis'e davet etme çağrısında bulundu.

Amasra'da 43 madencinin can verdiği maden faciasının yıl dönümüne işaret eden Özel, 'kader planı' vurgusuyla Erdoğan'a göndermede bulundu. 

Özel, eylemdeki Fernas işçileri hakkında ise Erdoğan'a seslenerek "Patron, senin vekilin. Fernas'ın patronu hak yiyor ve bunu Erdoğan'a dayandırıyor. O işçilerin kılına zarar gelirse müsebbibi Fernas değil bizzat Erdoğan'dır" dedi.

SİNOP'TAKİ ADRESE TESLİM İHALE: BU SOYGUNDUR 

Bugün gerçekleşen Sinop'taki bakır madeni ihalesine de değinen Özel "Adrese teslim ihaleyi verdiler. 3.5 milyara 456 milyarlık cevheri alıyor. Rezerv ve ihale tutarı arasında 123 kat fark var. İhalenin iptali için bir çevre derneği yargıya başvurmuş. Biz bunun peşini bırakmayız. 456 milyarlık cevher hepimizin. Tayyip Bey bunu 3.5 milyar veren Cengiz'e, yandaşına veriyor. AKP'liler, MHP'liler... 456 milyarlık malınızı yandaşına versin diye mi Tayyip Bey'e oy verdiniz. Cengiz Holding'e peşkeş çekenlere yazıklar olsun. Bunu unutmayacağız. Günü gelince bunu unutmayın, hesabını sorun. Kardeş kardeşe vermiyor bir malı 123'te birine. Elazığ'da ne oldu. Verilenen 10 katı cevher çıktı. Bu hak değil, yapılan iş ahlaki değil. Ne dine ne imana sığar. Bu soygundur, soyan Cengiz Holding, soyduran da iktidardır. Sessiz kalmayacağız. Vatandaşlarımız bunu unutmasın" ifadelerini kullandı.

"KATLİAM YASASI DURDURULMALI"

Özel, gündemdeki konulara dair şunları söyledi:

- (Gebze'deki hayvan katliamı) Gebze ve Ümraniye'de canları zehirlediler, katlettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız, asla da uygulatmayacağız. Ama kendi belediyeleri canlara kıyıyor. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. 2019'da bir komisyon çalıştı ve bir karar verdi. Hayvan hakkı fonu oluşsun denildi, AKP ve MHP de altına imza attı. Bu cinayet sorumsuz yasama anlayışının eseridir. Elimizden geleni yapacağız. Bir çağrım da AYM üyelerine. Örtülü katliam yasasını yüce mahkemeye taşıdık. Yüce mahkeme bu yasayı zaman geçirmeden iptal etmeli. AYM'nin kıymetli üyelerine sesleniyorum. Gebze'deki yaşandığında torununuzun gözüne bakın. Katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır.  

"MİLLETİN CEBİNE EL ATTILAR"

- (Kredi kartlarından yapılan 750 TL'lik kesinti) Mehmet Şimşek yeni vergi getirmeyeceğini söylemişti... Erdoğan "İsrail'in bir sonraki hedefi biziz" dedi. Anlam veremedik, kimse anlam veremedi. Bu işte bir bit yeniği var dedik. "İsrail saldıracak, bizi destekleyin" demek istiyor. Beceriksizliğini örtmek için İsrail tehlikesini ortaya atıyor dedik. Bunu geçmişte de yaptı. Kapalı Oturum istedik, kaçamadılar. Kendisini çağırdık gelmedi, iki bakanını gönderdi. Ne konuşulduğunu 10 yıl söyleyemezsiniz. Zaten devlet sırrını verse hepimiz gereğini yaparız. Bir kelime sizin bilmediğiniz bir şey anlatmadılar. "İsrail Türkiye saldıracak" diyemediler. Kanıtını ortaya koyamadılar. Bu ifşa oldu.

- Bugün Bahçeli tepki göstermiş... Siz de oradaydınız. "Ben bakanları dinledim ve İsrail'in saldıracağına ikna oldum" bunu diyemez. Cambaza bak derken bunun yanında bir de milletin cebine el attılar. Savunma Sanayii Destekleme Fonu getirdiler. "Tehlike büyük, İsrail saldıracak savunmaya hep beraber destek olacağız..."  

- Hesap kitap hızlı yapıldı, sadece beyannamelerden 75 milyar toplayacaklar. Tayyip Bey'in akşam konuştuklarının hepsi hepimizden bu paraları almak içinmiş. Kredi kartlarının yarısından 21 yıl sonra vergi alıyor. Vergi kazanandan alınır. Türkiye'nin en büyük karlarını elde eden bankaların değil vatandaşın gırtlağına çöküyor.

"ONU O TASLAKTAN ÖYLE YA DA BÖYLE ÇIKARACAKSIN" 

- Ocak geldiğinde yeniden değerleme... 750 TL artacak, 100 bin limiti artmayacak. 1-1.5 yıl tüm kartlardan alacaklar. Şimdi yapılmayan alışverişten vergi almaya kalkan 'Deli Dumrul'a diyorum. Bu vergiyi, parayı alamazsın, alamayacaksın. Onu o taslaktan öyle ya da böyle çıkaracaksın. Alacaksan bankalara gidip ondan alacaksın. Garibanın yakasından düşeceksin.   

"TEĞMENLER CEZA ALIRSA ERDOĞAN TARAFINI GÖSTERECEK"

- (Teğmenler soruşturması) Erdoğan, hiç rahatsız olmaya gerek yok. Ne demiş teğmenler: Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Kimin olacaklar. Fesli Deli Kadir'in dirisine sen gittin, cenazesine beş bakan gönderdin. Biz Mustafa Kemal'in tarafındayız. Fesli Deli Kadir Yunan'ın tarafında. Teğmenler ceza alırsa sen de tarafını tekrar göstereceksin. Bu millet teğmenlerin yanında.   

ÖĞRENCİLERİN BURSU 

- (Öğrenci bursları) 22 yıllık gölgeyi çeksin, asgari ücrete göre verecekse 5 bin lira, çeyrek altına göre verecekse 8 bin 300 lira öğrencilere eğitim öğretim bursu vermesi lazım. Tayyip Bey "Nereden nereye" diyorsun... Bütün öğrenciler ve aileleri, gördükleri her AKP'li vekile bu hesabı anlatmayı davet ediyorum.  

- (Cezasızlık algısı) Bu memlekette suç işleyenler çok kısa sürede aramıza karışıyor. İnfaz kanununu zırt pırt kim değiştirdiyse, cezasızlık algısına sebebiyet veren onlardır. 

"MAYINLI ARAZİYE KURTULMUŞ'U GÖNDERDİ"

- Tayyip Bey, esnafa verdiği sözleri tutmazken HÜDA-PAR'a verdiği sözleri tutuyor. Anayasanın ilk dört maddesi tartışmasını kendilerini sürdüremiyor. Ama mayınlı araziye Numan Bey'i yolluyor. Senin yanında MHP var mı? Devlet Bey baktı ki mayına bastın seni bıraktı. Tayyip Bey yanında durmadı. Bakalım ne diyeceksin? 

- Anayasayı Erdoğan için değiştirmek amacıyla anayasa masasına partileri çekebilmek için bin yol deniyorlar. Tartışmaya kapalı... CHP, ilk dört maddenin değiştirilemeyeceği fikrinin taş gibi yanındadır. Bu memlekette bu konu tartışmaya kapalı. 

BAHÇELİ'YE YANIT

- Bahçeli "uzattığım el iyi niyetlidir" demiş. Bu normalleşmeyi tahmin ediyorum. Sen de il başkanlarını topladın. Normalleşme millette karşılık buldu, CHP'nin siyaset alanını açtı. Anketlere bakıyoruz, normalleşmeye destek...