Özel'den Erdoğan'a emekliye dev zam formülü

Özel'den Erdoğan'a emekliye dev zam formülü
Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Büyük şirketlerin 660 milyar TL'lik vergi borcu affedildi, ben olsam emekliye verirdim" diyerek seslendi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milyonlarca emekli için ara zam formülünü açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a milyonlarca emekliye ara zam formülü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim döneminde ülke krizde olduğu için emeklilere zam yapamadığını savunan Özel, "Erdoğan 'Emeklilere zam yapmam için 680 milyar para lazım' dedi. Geçen sene Erdoğan'ın büyük şirketlerden affettiği vergi 660 milyar. Ben olsam emekliye verirdim" dedi. 

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Özel'in öne çıkan mesajları şöyle:

Emekli maaşı asgari ücretin altında olamaz.

Erdoğan 'Emeklilere zam yapmam için 680 milyar para lazım' dedi. Geçen sene Erdoğan'ın büyük şirketlerden affettiği vergi 660 milyar. Ben olsam emekliye verirdim. Erdoğan emekliye zam yapmak isterdi ama seçim ekonomisiyle ülke krizde olduğu için yapamadı.

CHP iktidarında baştan aşağıya adaletli vergi sistemi olacak, vergide reform olacak. Dolaylı vergi olacak iş değil, kesinlikle değişecek. Türkiye'de sorun, para kazanmayandan vergi alınması.

AB'YE TAM ÜYELİK VURGUSU

En büyük vaadimiz Avrupa Birliği'dir. Biz geldiğimizde Türkiye, AB yolculuğuna hızla devam edecek.

GEZİ PARKI

"Cumhurbaşkanı Türkiye'ye dönmesin" dense bu darbe olur ama Gezicilerin talepleri ağaçların kesilmemesi, Topçu Kışlası'nın yıkılmaması, AKM'nin yıkılmaması...

İçeride tutulanlara yönelik büyük hak ihlali var. Hukuka uyulmasını bekliyorum. Osman Kavala için AİHM ve AYM kararları var. Can Atalay için AYM'nin çok net kararı var. Gezi'yle ilgili tek beklentim kanuna ve hukuka uyulması. O gün iddiaları ortaya atanların FETÖ'cü çıktığı ve onun bir kumpas olduğu, bu kişiler hakkında somut deliller olmadığı gözüyle bakılırsa...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN CHP ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz birebir olacak. Not tutulması için de birer kişi olur. Aynı formatta olur.

ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI: KABUL EDİLEMEZ

Asgari ücrete zam yapılmaması kabul edilebilecek bir şey değil. Küçük esnafın, KOBİ'lerin, çok güçlüler dışındaki sektörler asgari ücrete gelecek zamda zorlanabilirler. Bunların desteklenmesi, devlet projesi olarak çalışılması lazım. Asgari ücrete zam yapmamaya kalkarlarsa temmuzun başında miting yaparız.

TANK PALET FABRİKASI MESAJI: KATAR'A TELEFON AÇILIR

(Uçaklar) Makul seviyeye indirilir. Şu uçan saray var ya... Tank palet fabrikasındaki Katarlılar bindirilir Katar'a yollanır. Bizim cumhurbaşkanımız veya ilgili bakanımız Katar'a telefon açar, "Uçak sizindir tank palet bizimdir" der.

SOKAK KÖPEKLERİ

Sokak hayvanlarıyla ilgili kısırlaştırma seferberliğine ihtiyacımız var. Kırsalda kısırlaştırma lazım, buna teşvik verilmesi lazım. Yerleşim merkezlerindeki köpeklerin kısırlaştırılması için dev bir kampanyaya, çok sayıda barınağa ve büyük bir bütçe lazım. Bir de sahiplendirme kampanyası lazım. Bunları yapmadan başarıya ulaşamayız.

"İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLMAZSAK İSTİFA EDERİM"

Adaylık niyetim yok. Hedefim CHP'yi seçimlerde iktidar yapmak. CHP'yi ilk seçimde iktidar yapamasam buraya çıkıp istifa edeceğim.