OHAL kararı Resmi Gazete’de

OHAL kararı Resmi Gazete’de
Güncelleme:

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da deprem nedeniyle alınan 3 aylık OHAL kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, üç ay süreyle OHAL ilan edildi. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı. Kararda şu ifadelere yer verildi;

“Anayasanın 119’uncu maddesi ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde 8/2/2023 Çarşamba günü saat 01.00’dan itibaren üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı Karar Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 9/2/2023 tarihli 61’inci Birleşiminde onaylanmıştır.”

 

text-ad
Survivor'da Hikmet'in ''kavga'' itirafı sonrası Batuhan'ın ailesinden Acun Ilıcalı'ya tehdit Survivor'da Hikmet'in ''kavga'' itirafı sonrası Batuhan'ın ailesinden Acun Ilıcalı'ya tehdit Çılgın aşık intihara kalkıştı, genç kadın ''benim suçum seni sevmek mi'' diye isyan etti! Çılgın aşık intihara kalkıştı, genç kadın ''benim suçum seni sevmek mi'' diye isyan etti! Bakanlık ifşa etti! 2 ürün için daha piyasadan toplatma kararı! Bakanlık ifşa etti! 2 ürün için daha piyasadan toplatma kararı! İBB'deki AK Parti dönemi için yolsuzluktan suç duyurusu! İBB'deki AK Parti dönemi için yolsuzluktan suç duyurusu! Sahiplendiği sokak köpekleri evde parçalarak öldüren doktor tutuklandı! Sahiplendiği sokak köpekleri evde parçalarak öldüren doktor tutuklandı! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 3 ilimizi işaret etti, tarih verip beklediği depremi açıkladı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy 3 ilimizi işaret etti, tarih verip beklediği depremi açıkladı Tutuklu Adnan Oktar’ın son hali ortaya çıktı Tutuklu Adnan Oktar’ın son hali ortaya çıktı CİMER'e şikayet edilmişti: Özel hastanenin faaliyetleri durduruldu! CİMER'e şikayet edilmişti: Özel hastanenin faaliyetleri durduruldu! İranlı turistlerin ''deniz'' tatili Türkiye'nin Turizm Başkenti ünvanına el değiştirdi! İranlı turistlerin ''deniz'' tatili Türkiye'nin Turizm Başkenti ünvanına el değiştirdi! İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan ismin ifadesi ortaya çıktı İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanan ismin ifadesi ortaya çıktı
Müge Anlı: ''Her an kapınız İçişleri Bakanlığı'ndan geliyoruz denilerek çalınabilir!'' Müge Anlı: ''Her an kapınız İçişleri Bakanlığı'ndan geliyoruz denilerek çalınabilir!'' 23 yaşındaki üniversiteli İlay, zayıflamak isterken yepyeni bir iş sahibi oldu 23 yaşındaki üniversiteli İlay, zayıflamak isterken yepyeni bir iş sahibi oldu Yok böyle bir tazminat! Bu belediyeden emekli olmak varmış... Yok böyle bir tazminat! Bu belediyeden emekli olmak varmış... Yağışlar sürecek, bahar yolda... Bitmek bilmeyen kış adım adım, yavvaş yavaş Türkiye'yi terk ediyor! Yağışlar sürecek, bahar yolda... Bitmek bilmeyen kış adım adım, yavvaş yavaş Türkiye'yi terk ediyor! Hazal Filiz Küçükköse ''Dünyanın En Seksi Kadını''na meydan okudu Hazal Filiz Küçükköse ''Dünyanın En Seksi Kadını''na meydan okudu Bakanlığın ifşa listesine giren ünlü peynir markası kendini böyle savundu Bakanlığın ifşa listesine giren ünlü peynir markası kendini böyle savundu İlber hocadan Cumhurbaşkanlığı'nın etkinliğinde dikkat çeken tarikat ve parti üyeliği çıkışı İlber hocadan Cumhurbaşkanlığı'nın etkinliğinde dikkat çeken tarikat ve parti üyeliği çıkışı Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: Sistem bir kez daha değişiyor! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı: Sistem bir kez daha değişiyor! Hobi ya da meslek değil, mecburiyet: Onlar Türkiye'nin ''yılanlara üfleyen'' ailesi! Hobi ya da meslek değil, mecburiyet: Onlar Türkiye'nin ''yılanlara üfleyen'' ailesi! Kan kaybeden altın fiyatları için yeni tahmin: 4 bin TL'nin altına iner mi? Kan kaybeden altın fiyatları için yeni tahmin: 4 bin TL'nin altına iner mi?