MHP'liler gözaltına alınmak istendi, ilk HDP'liler koştu !

MHP'liler gözaltına alınmak istendi, ilk HDP'liler koştu !
Güncelleme:

MHP’liler gözaltına alınmak istendi, ilk tepki HDP'den geldi..

MHP Çorum Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kır, MHP Çorum 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Vahit Doğan’ın eşi ve 4 partili kadın, dün Pir Baba Çamlığı’ndaki bir kafede ‘devlet büyüklerine hakaret’ iddiasıyla gözaltına alınmak istendi. MHP’li yöneticilerin araya girmesiyle, Kadın Kolları Başkanı ve üyelerinin karakola götürülmesine engel olundu.

MHP’li kadınlara yapılan gözaltı girişimine siyasi partilerden ilk tepki HDP’den geldi. HDP Çorum milletvekili adayı Şeref Karataş, yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı. Seçimlerin siyasi partilerin özgürce propaganda yaptığı dönemler olduğunu belirten Karataş, aksi durumda demokrasiden söz etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

“Siyasi partiler bir yandan vaat ve projelerini tanıtırken, diğer yandan diğer partileri ve özellikle iktidar partisini elbette eleştirecektir” diyen HDP’li aday, açıklamasında şunları ifade etti:

“Bir ülke düşünün ki hak, hukuk, adalet diye bir şey kalmamış; basın baskı altına alınıp susturulmuş; bir partinin tek başına iktidar hırsı uğruna baskı, şiddet, terör son safhaya tırmandırılmış, halk acı ve gözyaşına boğulmuş; yargı evrensel hukuk yerine iktidar partisi ve liderinin hukukunu gözetir olmuş; güvenlik güçleri iktidar partisinin ve sarayın özel güvenlik ekibine dönüştürülmüş; bu durumu eleştiren herkes ya teröre destek vermekten ya da Cumhurbaşkanına hakaret etmekten tutuklanır olmuş. Oysa güvenlik güçlerine düşen asıl görev; farklı hatta belki de karşıt görüşleri de savunsak seçim çalışmalarını yürüten herkesin ve ortamın güvenliğini sağlamaktır. Bu bağlamda MHP ve kadın kollarının yürüttüğü seçim çalışmalarının engellenmesi, gözaltına alınma girişimleri anti demokratik bir uygulamadır, kınıyorum.”

Mezarlığı ziyaret eden 2 kadından tepki çeken pozlar Mezarlığı ziyaret eden 2 kadından tepki çeken pozlar ''Kankası''ndan Nükhet Duru'nun dans ederken gözüken iç çamaşırı için olay yorum ''Kankası''ndan Nükhet Duru'nun dans ederken gözüken iç çamaşırı için olay yorum Bodrum'da evinde ölü bulunan Türkiye'nin ünlü iş kadınının son mektubu ortaya çıktı Bodrum'da evinde ölü bulunan Türkiye'nin ünlü iş kadınının son mektubu ortaya çıktı Jose Mourinho'dan maçın hakemine ve UEFA'ya Galatasaray imalı sert tepki Jose Mourinho'dan maçın hakemine ve UEFA'ya Galatasaray imalı sert tepki Survivor'da izleyicinin gözünden kaçmayan hata! Fragman apar topar yayından kaldırıldı Survivor'da izleyicinin gözünden kaçmayan hata! Fragman apar topar yayından kaldırıldı Yüzlerce suç kaydı ve 108 yıl hapis cezası varken aramızda dolaşıyormuş! Yüzlerce suç kaydı ve 108 yıl hapis cezası varken aramızda dolaşıyormuş! 2 günün keyfini çıkarın: Hafta sonu bahar, yeni haftada ise kış geliyor! 2 günün keyfini çıkarın: Hafta sonu bahar, yeni haftada ise kış geliyor! İki il arasındaki mesafe dev köprüyle yarı yarıya inecek İki il arasındaki mesafe dev köprüyle yarı yarıya inecek Futbolda 100 milyon Euro'luk transfer bombası patlıyor! Futbolda 100 milyon Euro'luk transfer bombası patlıyor! Canlı yayına bağlanıp ''cadıyım'' dedi, elektrikler kesilince Hakan Ural'ın tepkisi bu oldu Canlı yayına bağlanıp ''cadıyım'' dedi, elektrikler kesilince Hakan Ural'ın tepkisi bu oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa elini öptürdü, tepkiler çığ oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, 92 yaşındaki yurttaşa elini öptürdü, tepkiler çığ oldu Dev AVM'de 3 yaşındaki minik Elif'e köpek saldırısı kamerada! Dev AVM'de 3 yaşındaki minik Elif'e köpek saldırısı kamerada! Bodrum'da ilginç anlar: Gelinliğiyle yola çıkıp ''Koca aranıyor, mümkünse zengin'' pankartı açtı Bodrum'da ilginç anlar: Gelinliğiyle yola çıkıp ''Koca aranıyor, mümkünse zengin'' pankartı açtı Akasya Durağı'nın haylazını artık görenler tanıyamıyor Akasya Durağı'nın haylazını artık görenler tanıyamıyor Bakanlık kadrolu personel alımı yapacak: İşte alım yapılacak branşlar Bakanlık kadrolu personel alımı yapacak: İşte alım yapılacak branşlar Yeşilçam'ın efsanesi Kadir İnanır'ın son hali ortaya çıktı Yeşilçam'ın efsanesi Kadir İnanır'ın son hali ortaya çıktı AK Parti döneminde işe alınmış... Yeni Akit yazarı Kenan Alpay belediye çalışanı çıktı! AK Parti döneminde işe alınmış... Yeni Akit yazarı Kenan Alpay belediye çalışanı çıktı! AK Parti'den tepki çeken özelleştirme: 4 ilimizde 4 milyon vatandaş Amerika'nın müşterisi oldu! AK Parti'den tepki çeken özelleştirme: 4 ilimizde 4 milyon vatandaş Amerika'nın müşterisi oldu! Ekrem İmamoğlu'nun diploması için ''uygun'' deyip, görevinden istifa eden dekan sessizliğini bozdu Ekrem İmamoğlu'nun diploması için ''uygun'' deyip, görevinden istifa eden dekan sessizliğini bozdu Sadece 180 gün kaldı... Başvurmayanlar tapudaki hakkını kaybedecek! Sadece 180 gün kaldı... Başvurmayanlar tapudaki hakkını kaybedecek!