MHP'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ: MAHKEME DURDURDU

MHP'DE SON DAKİKA GELİŞMESİ: MAHKEME DURDURDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, kurultay sürecinin durduğunu açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkemenin kurultay sürecini tedbiren durduğunu açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Gemerek ve Tosya'da açılan davalarda Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyati tedbir konulduğunu duyurdu.

MHP'DEN İLK YORUM

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın NTV canlı yayınından kararla ilgili şunları söyledi:

12. sulh hukuk mahkemesinin kararının uygulanamaz olduğunu ve temyiz edeceğimizi ifade etmiştik. Bizim meri hukukumuza göre bu müracaattan sonra sürecin beklenmesi gerekirdi. Yargıtay kararı ortaya çıkamadan herhangi bir kongre çağrısı olmaması gerekirdi.

Malum kayyum heyeti kendileri tarih tespit etmek ve yargıya da uymayacak bir şekilde bu karar uygulamaya yani kongreyi toplamaya çalıştılar.

İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor.

MUHALİFLERDEN İLK AÇIKLAMA SİNAN OĞAN'DAN

Mahkemenin MHP'de kurultay sürecini tedbiren durdurmasına başkan adaylarından tepki geldi. Sinan Oğan "Tedbir kararı hukuksuzdur" dedi

Sinan Oğan şöyle konuştu: "Ortada bir tarafta ülkücünün iradesi kalmış, diğer taraftaAdalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ifadeleri kalıyor. 'Hangi mahkeme bize uygun’ düşüncesiyle mahkemelerden karar çıkarma gayretlerini görüyoruz. Çağrı heyeti songelişmeleri değerlendirecektir. Biz genel başkan adayları da bunları değerlendireceğiz. Tarihlerin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan istenilen imzanın iki katından fazla ülkücünün imza vermesidir. Bu bir tüzük kurultayı talebidir. Tüzük kurultayı, yeterli miktarda ülkücünün imza vermesiyle genel merkezin kabul etmesi gereken bir taleptir. Bütün delegeler gönül rızasıyla imza vermiştir.Sayın genel başkanımız gönlünü ferah tutsun kendisi paralel yapıya karşı ama ben kendisinden çok daha fazla karşıyım. Ne partimizin paralel yapının ele geçirmesine izin veririz ne de sarayın partimizi bir payanda olarak kullanmasına izin veririz. MHP’yi PKK’lıların gerisinde bırakmış bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi. Ülkücüler buna itiraz ediyor."

MHP'DE BUNDAN SONRA NE OLACAK ?

"Peki bundan sonra MHP'de süreç nasıl ilerleyecek?" sorusuna Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen canlı yayında yanıt verdi.

Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen iki yargı kararıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi: Bu tip tedbir kararları olabilir. Şu anda 12. Sulh Hukuk Mahkemesi bir heyet görevlendirdi. Bu karar infazın iptaliyle ilgili bir karar değildir. Biz bu kararları tanımıyoruz diye hareket edilemez. İhtiyadi tedbir kararları Türkiye'nin her bölgesinden verilebilir. Yargıtay bir an önce esastan bu konuyu görüşüp kararı vermelidir.