Mansur Yavaş'tan İmamoğlu ailesinin evine ziyaret! Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna yanıt verdi
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlABB Başkanı Mansur Yavaş, gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nu ziyaret etti. Yavaş ziyareti sonrası kameraların karşısına geçti. Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin soruya yanıt veren Yavaş, ''Bunları konuşacak süreçte değiliz. Hepimiz sandığa gideceğiz ve tepkimizi göstereceğiz'' dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'CHP'de para sayma görüntüleri' ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'deki evinde eşi Dilek İmamoğlu'nu ziyaret etti.
Ziyaretin ardından açıklama yapan Yavaş, şunları kaydetti:
"Dilek hanıma geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Üzgünler tabi hukuksuzluk karşısında ama çok moralliler. İnşallah sağ salim eve döneceğini bekliyorlar. Bizler de gerekli desteği vereceğiz, ailece destek veriyoruz. Sadece kendi ailemiz değil, bütün Cumhuriyet Halk Partisi ve Türk milleti yaşananları görüyor ve mutlaka onlar da kalben de olsa destekliyor.
İnşallah hukuk işler, tek temennimiz o. Çünkü siyasallaşmış bir yargı var en azından yargının bu konuda da güven vermesi lazım. Bekliyoruz. Yine de güveneceğimiz tek yer, sığınacağımız liman hukuktur. İnşallah hukuk devletinin gereği yapılır. Çünkü üzücü olan şudur; daha önce Ekrem bey 2-3 defa ifadeye çağrılmıştı ve koşarak gitmişti. Yine aynısı yapılabilirdi, sanki bir terörist yakalanıyor gibi, evin böyle aranması apar topar götürülmesi uygun değil. Hukuken de uygun değil, davet edilseydi Ekrem bey giderdi. İnşallah hukukun geçerli olduğu zamanlarda kavuşacağız.
Akşam vakti Saraçhane'deyiz. Özgür beyle beraber miting yapılacak. Herkes kalbinden geçenleri, protestolarını akşam bildirecekler."
CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI SORUSUNA YANIT
Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin gelen soruya ilişkin "Bunları konuşacak süreçte değiliz, bunları konuşmanın yeri değil. Ben dahil hepimiz sandığa gideceğiz ve güçlü bir şekilde tepkimizi göstereceğiz" dedi.
YAVAŞ, SARAÇHANE'YE GELDİ
Yavaş daha sonra Saraçhane'de bulunan İBB Binasına geldi. Mansur Yavaş burada partililer tarafından karşılandı.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturması başlatmış, CHP'de para sayma görüntüleri ve 'Kent uzlaşısı' soruşturmaları kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere 106 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti. Her iki soruşturma çerçevesinde harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ile Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda 87 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol