Kulisleri karıştıran iddia: Fahrettin Koca istifa etti

Kulisleri karıştıran iddia: Fahrettin Koca istifa etti
Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını isteyerek görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, yerel seçimlerin ardından beklenen ancak bir türlü gelmeyen kabine revizyonu öncesinde siyaset gündemine bomba gibi düşen bir kulis iddiasını paylaştı.

Saymaz’ın haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yaparak görevinden affını isteyip istifasını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu istifa kararını kabul edip etmeyeceği ve Koca'nın görevinden ayrılması durumunda yerine kimin geçeceği merakla bekliyor.

Hatırlanacağı gibi daha önce de Bakan Koca'nın istifa ettiği iddia edilmiş, hatta geçen seneki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kurulan yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümeti'nde de yer almayacağı öne sürülmüştü.

Bakan Koca görüşmeyi doğruladı, "hayatın her hali olabilir" dedi

Gazeteci İsmail Saymaz, istifa iddialarını Bakan Koca’ya sordu. Bakan Koca "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda.” yanıtını verirken “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki soruyu ise, “Biz her zaman görüşüyoruz” diye cevapladı.