Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna ilk yanıt!

Kılıçdaroğlu'ndan istifa sorusuna ilk yanıt!
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmesi sonrasında Genel Başkanlık'tan istifa edip etmeyeceği için gözlerin çevrildiği CHP lider iKılıçdaroğlu "MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimden sonra halktv.com.tr yazarı Fikret Bila'ya konuştu, istifa sorusuna yanıt verdi.

HALK TV'den Fikret Bila'ya konuştu. Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları ifade etti:

"CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız."

KILIÇDAROĞLU'NDAN EKREM İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

Parti içinde bir gerginlik olup olmadığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla Genel Merkez Yönetimi arasında bir tartışma olup olmadığına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, "Hiçbir bir sorun yok. Hiçbir gerginlik yok. Hep birlikte konuşup, değerlendirip yol haritamızı belirleyeceğiz" yanıtını verdi.

“BU SONUCUN AHLAKİ MEŞRUİYETİ YOKTUR”

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ağır bir dille eleştirerek, “İktidar seçim kampanyasını, yalana, iftiralara, montaj kasetlere dayandırarak yürüttü. Halka yalan söyledi. Halkına yalan söyleyen biri cumhurbaşkanı olabilir mi? İktidarın ve seçim kampanyasının bu yönüyle sorgulanması gerekir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, seçim sonucunu nasıl değerlendirdiğine ilişkin sorumu yanıtlarken, “Siyasette abartı olur ama yalana, dolana, sahteciliğe, iftiraya yer yoktur” dedi ve şöyle devam etti:

 “Seçim kampanyası boyunca benim hakkımda yalan söylediler. İftiralar attılar. Sahte videolarla kampanya yürüttüler. Ve bu videoların sahte olduğunu, montaj olduğunu itiraf ettiler. Yüksek Seçim Kurulu seçim sonucunu onayladı ama bu sonucun ahlaki meşruiyeti yoktur. Ayrıca kimlere oy kullandırıldığını da gördük. İthal seçmen yarattılar. Türkçe bilmeyen yabancıların oy kullandığını gördük. Bu da ahlaki açıdan sorgulanmalıdır. Seçimin ahlaki meşruiyet açısından hukukçular da ilahiyatçılar da tartışmalıdır.”