Kabinede ''revizyon'' haftası! O Bakan görevden alınabilir

Kabinede ''revizyon'' haftası! O Bakan görevden alınabilir
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı'nda üstü kapalı bir gönderme ile hedef aldığı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan için bu haftanın kritik hafta olduğu, istifa edebileceği ya da görevden alınabileceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nın (MB) faiz kararı öncesi grup toplantısındaki "Faizi savunanla beraber olamam” açıklamasını alkışlamayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın istifa edeceği ya da görevden alınacağı konuşuluyor.

Gazete Duvar’ın ‘Duvar Arkası’ bölümünde yer alan kulis bilgilerine göre, Elvan’ın MB kararının ardından yaşanan döviz krizi sürecinde de sessizliğini koruyup ortada görünmemesi bu iddiaları güçlendirdi.

Meclis kulislerine göre Hazine Maliye Bakanlığında bir değişim kesin ancak bunun zamanlaması ile ilgili farklı görüşler var.

Bir kesime göre Lütfi Elvan Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin ardından görevden alınacak. Aralarında AK Partili bazı milletvekillerinin de olduğu bu görüşü savunan siyasetçiler bütçe sürecinde bir değişikliğin bütçenin savunulması açısından sorun yaratacağı görüşünde.

Ancak bir kesime göre ise asıl Elvan bütçeyi ve dolayısıyla bahsedilen yeni ekonomi politikasını savunamayacağı için bütçe görüşmeleri öncesinde görevden alınacak. Bu görüşü savunanların iddiası gerçekleşirse Elvan bütçe görüşmelerinin başlayacağı 6 Aralık öncesinde görevden alınabilir.

Bu iddia gerçek olursa Elvan’la ilgili kritik haftaya girildiği anlamına geliyor. Eğer Elvan bu süreçte görevden alınmazsa 9 Aralık’ta Meclis Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçesini savunmak için kürsüde olacak.

 

Erdoğan'a ''Sen aslında kendine darbe yaptın'' demişti; AK Parti'den ihraç edildi! Erdoğan'a ''Sen aslında kendine darbe yaptın'' demişti; AK Parti'den ihraç edildi! İslam Memiş'ten altın fiyatları için ezber bozan tahmin İslam Memiş'ten altın fiyatları için ezber bozan tahmin Bir ülkede daha kadınlara zorunlu askerlik geliyor Bir ülkede daha kadınlara zorunlu askerlik geliyor İmamoğlu'na operasyon sonrası ilk seçim anketi açıklandı İmamoğlu'na operasyon sonrası ilk seçim anketi açıklandı Kıvanç Tatlıtuğ'un ''İmamoğlu'' paylaşımı olay oldu Kıvanç Tatlıtuğ'un ''İmamoğlu'' paylaşımı olay oldu Siyasete, ekonomiye, mola... Yılın magazin bombası patladı:  ''Ronaldo Türk tenisçiyle aşk yaşıyor'' Siyasete, ekonomiye, mola... Yılın magazin bombası patladı: ''Ronaldo Türk tenisçiyle aşk yaşıyor'' Bir belediye başkanı daha gözaltına alındıktan sonra tutuklandı Bir belediye başkanı daha gözaltına alındıktan sonra tutuklandı Motokurye ile baldızını katletti, cinayetten sonra para çekip kahvaltıya gitti Motokurye ile baldızını katletti, cinayetten sonra para çekip kahvaltıya gitti Türk bilim insanlarından ''implant'' tedavisinde her şeyi değiştirecek adım Türk bilim insanlarından ''implant'' tedavisinde her şeyi değiştirecek adım İmamoğlu'nun yerine vekalet edecek isim belli oldu İmamoğlu'nun yerine vekalet edecek isim belli oldu
Ramazan Bayramı'nın hava durumu belli oldu... Bayram boyunca sağanak yağış var! Ramazan Bayramı'nın hava durumu belli oldu... Bayram boyunca sağanak yağış var! Gündeme bomba gibi düşen Kemal Kılıçdaroğlu iddiası Gündeme bomba gibi düşen Kemal Kılıçdaroğlu iddiası Yine bir yasak aşk cinayeti: Gözü dönen koca eşiyle birlikte bir kişiyi katletti! Yine bir yasak aşk cinayeti: Gözü dönen koca eşiyle birlikte bir kişiyi katletti! Masmavi cennet çamura battı; toplu balık ölümleri korkuttu Masmavi cennet çamura battı; toplu balık ölümleri korkuttu CHP'nin olağanüstü kurultayı için karar verildi CHP'nin olağanüstü kurultayı için karar verildi Prof. Dr. Ersan Şen: ''Sokağa çıkan gençliğin derdi CHP veya İmamoğlu değil'' Prof. Dr. Ersan Şen: ''Sokağa çıkan gençliğin derdi CHP veya İmamoğlu değil'' Saraçhane'de Ümit Özdağ'ı gören gözlerine inanamadı Saraçhane'de Ümit Özdağ'ı gören gözlerine inanamadı Cezaevindeki Ekrem İmamoğlu'ndan ikinci mektup: ''Burnundan fitil fitil getireceğim!'' Cezaevindeki Ekrem İmamoğlu'ndan ikinci mektup: ''Burnundan fitil fitil getireceğim!'' CHP'den Erdoğan'a yaylım ateşi: ''Senin ona gücün, kalibren yetmez'' CHP'den Erdoğan'a yaylım ateşi: ''Senin ona gücün, kalibren yetmez'' Türkiye'nin çocuklar arasındaki yeni salgını bu oldu! Vaka sayısına inanamayacaksınız! Türkiye'nin çocuklar arasındaki yeni salgını bu oldu! Vaka sayısına inanamayacaksınız!