İYİ Parti'da İmamoğlu istifası

İYİ Parti'da İmamoğlu istifası
Güncelleme:

İYİ Parti Esenyurt Teşkilatı üyeleri ile Meclis Üyeleri İYİ Parti’nin İBB Adayı Buğra Kavuncu yerine mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu’nu destekleme kararı alarak istifa etti.

İYİ Parti'nin dün İstanbul'da düzenlediği aday tanıtım toplantısının ardından bugün, Esenyurt ilçe teşkilatı istifa etti. Teşkilat üyeleri, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı alarak İYİ Parti'den istifalarını duyurdu.

Yapılan basın açıklaması ile duyurulan istifaların gerekçesi, İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu'nu desteklememesinin Cumhur İttifakı'na fayda sağlayacağı düşüncesi oldu. Teşkilat üyeleri, açıklamalarında, "Bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılmaz ve doğru bulunmamıştır" ifadesini kullanarak, parti içindeki ayrılıkların sebebini dile getirdi.

"Saygıdeğer Basın Mensupları ve Kamuoyu,

Bugün burada, uzun yıllar İYİ Parti'nin çeşitli kademelerinde görev almış ve memlekete ışık olabilmek için bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Partide görev aldığımız süre içerisinde, özellikle İlçe Başkanlığınca, etkin siyaset üretememe, basın ve sivil toplumla iletişimsizlik, sahada etkisiz kalma ve teşkilat yapısındaki yetersizlikler başlıca mücadele ettiğimiz sorunlardı.

14-28 Mayıs seçimleri sürecinde, sandıklara sahip çıkmama şeklinde yaşanan ve doğal olarak seçim sonuçlarını etkileyen olumsuz tablo ve bununla birlikte, ilçe yönetiminde bazı kişilerde görülen sorumsuz, olumsuz ve tutarsız tavırlar hepimizde bir kırılma yaratmıştır. Bu kapsamda, siyasi kimliklerimiz ve temsiliyetimizin verdiği sorumluluk kapsamında tarafımızca çözüm aranmıştır. Bu çerçevede; İstanbul İl Başkanı ve İl Yöneticileri, Bölge Milletvekilleri, Genel Teşkilat Başkanı ve Partinin etkili kadrolarında yer alan ilgililerle defalarca görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerden iyi yönetim anlayışına dair olumlu bir sonuç alınamamıştır.

Bütün bu olumsuzlukların üzerine, 2019 Yerel Seçimlerinde, İstanbul'da omuz omuza yürüdüğümüz ve hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz; aynı zamanda, 14-28 Mayıs Seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamını uygun gördüğümüz, Sn. Ekrem İmamoğlu'nun gelinen süreçte desteklenmemesi yönünde alınan kararların, İYİ Parti'den çok Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına yarayacağı görülmüş, bu politik tavır, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır.

Gelinen süreç itibariyle teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilmesi gerekirken, muhalefete muhalefet edilmesi hizmetimiz nazarımızda olumsuz, seçmen nezdinde tepkiyle karşılanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti'den istifa ettiğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz. Teşekkür ederiz."

text-ad
İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi İslam Memiş altın fiyatlarında yeni zirve için tarih verdi 15 katlı binada kimyasal koku paniği: Çığlık çığlığa kendilerini dışarı attılar 15 katlı binada kimyasal koku paniği: Çığlık çığlığa kendilerini dışarı attılar Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Denize girdikleri için CİMER'e şikayet edilen kazlara hapis cezası verildi! Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Milyonlarca emeklinin zamlı maaşlarının hesaplara yatacağı tarihler belli oldu Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti Eli kanlı teröristler bebek katili Öcalan'a özgürlük isteyip Türkiye'yi açık açık tehdit etti ABD'li dev banka Dolar/TL tahminini güncelledi ABD'li dev banka Dolar/TL tahminini güncelledi Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Cezaevindeki Fatih Altaylı'dan MHP lideri Bahçeli için olay olacak ifadeler Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Yılların sarrafı açıkladı: Altında doğru yatırım hangisi: Gram mı, çeyrek mi, tam mı yoksa... Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! Van'da uzun namlulu saldırı: Sosyal medya fenomeni kızlarının yanında öldürüldü! Erdoğan'dan 15 Temmuz'da dikkat çeken FETÖ açıklaması Erdoğan'dan 15 Temmuz'da dikkat çeken FETÖ açıklaması
YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı YÖK, 41 yükseköğretim kurumunu kara listeye aldı İstanbul'da yoldan geçenlerin üzerine ağaç devrildi! İstanbul'da yoldan geçenlerin üzerine ağaç devrildi! Fenerbahçe'nin transfer listesindeki isim ortaya çıktı Fenerbahçe'nin transfer listesindeki isim ortaya çıktı İstanbul'da güpegündüz silahlı saldırı: Yaralılar var İstanbul'da güpegündüz silahlı saldırı: Yaralılar var Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Çanakkale'de orman yangını büyüdü: Alevler yerleşim yerine sıçradı Türkiye'deki ''Doğa'nın Gözleri'' ölümcül korku nedeniyle boş kaldı... Türkiye'deki ''Doğa'nın Gözleri'' ölümcül korku nedeniyle boş kaldı... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Şemsiyeleri hazırlayın: Çok sayıda ilimiz için sağanak yağış bekleniyor... Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Bakan Tekin'den Muharrem İnce'ye çok ağır yanıt: ''Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' Erdoğan'ın danışmanı Bülent Arınç'ı hedef aldı: ''Sesini kesse iyi olur'' TBMM'de  CHP ve DEM Parti'siz 15 Temmuz anması... TBMM'de CHP ve DEM Parti'siz 15 Temmuz anması...