İBB Başkanı İmamoğlu'ndan ifade sonrasında ilk açıklama

Güncelleme:

İstanbul Adliyesi'nde iki ayrı soruşturmada ifade veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ifade işlemlerinin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi ve "Bugün burada bütün siyasi partiler, iktidar partisi hariç, adaletin savunması için bize destek olmaya geldiler. Böyle bir ifade günü olmamalıydı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 20 Ocak tarihinde katıldığı bir programda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle 'Tehdit' ve 'Terörle mücadele eden kişileri hedef göstermek' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

 27 Ocak'ta İmamoğlu, konuşmasında kamu davalarında görevli bir bilirkişinin ismini açık şekilde vermesi nedeniyle 'Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs' ve 'Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından hakkında re'sen soruşturma başlatıldı. İmamoğlu, ifade vermek üzere bugün İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

İmamoğlu İstanbul Adliyesi'nde 2 ayrı soruşturma kapsamında yaklaşık 1,5 saat süren ifade işleminin ardından adliye önünde bekleyen kalabalığa seslendi.

İstanbul Adliyesi'nde iki ayrı soruşturmada ifade veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ifade işlemlerinin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi ve

İmamoğlu adliye önünde yaptığı açıklamada "Bugün burada bütün siyasi partiler, iktidar partisi hariç, adaletin savunması için bize destek olmaya geldiler. Böyle bir ifade günü olmamalıydı" dedi.

İşte İmamoğlu'nun yaptığı açıklamadan satırbaşları:

Bugün yaşanmamalıydı. Bugünkü mesele adalet meselesidir. Hak hukuk meselesidir. Bugünkü mesele geleceğimiz meselesidir.

Yargı eliyle süreci dizayn etmeye devam ediyorlar. Bütün siyasi partiler burada bütün genel başkanları bizi destekliyor. Hepsine minnet ile teşekkür ediyorum. Benim siyasi arkadaşlarım da burada. Herkesin katkı sunduğu bir ortamı içerisindeyiz. Bütün yol arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

Değerli dostlarım Türkiye'nin birinci partisi olan CHP başkanı Özgür Özel'e ve belediye başkanlarımıza nasıl kötü muamele edildiğini hepimiz görüyoruz. Bizi farklı konumlandırmaya çalışanlar var. Ben bugün insanların bir arda toplanmasına engel olma çabasını da anlayamıyorum. Polisimizle halkımızı karşı karşıya getiren aklı kınıyorum.

Burada nasıl kol kola omuz omuza olduğumuzu, birlikte 'mesele vatansa gerisi teferruattı' diyerek bir arada olduğumuzu gösterdiğimiz değerli dostum ağabeyim Mansur Yavaş' da teşekkür ediyorum. Hem hukukçu, hem belediye başkanı, Mansur Başkanın söyleyecekleri vardır.

İstanbul Adliyesi'nde iki ayrı soruşturmada ifade veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ifade işlemlerinin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi ve

Adliye'ye İmamoğlu akını

Adliyeye eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte gelen İmamoğlu’na destek olmak için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Adliye’deydi.

İstanbul Adliyesi'nde iki ayrı soruşturmada ifade veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ifade işlemlerinin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi ve

Yavaş, burada yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

"İmamoğlu'na dava açılmasını gerektirir bir şey olmadığını düşünüyorum. İnşallah bundan sonrasında hukuk olması gerektiği gibi olur çünkü ülkemiz için, hukukun bu şekilde siyasilerden talimat alıyor itibarını vermesi, alması şart değil, o intibayı da vermemesi lazım. Ülkede hukuka olan güveni sarsıyor. Ülkeye gelecek yatırımları da kesiyor. Daha fazla hukuk demek, daha fazla demokrasi, daha fazla ekmek demek, daha fazla iş demek. Ama hukuk ne kadar zayıflarsa hem ekonomi çöker, hem de bütün değerlerimiz ayaklar altına alınır. İnşallah hukukun tam işlediği, kuvvetler ayrılığının tam manasıyla işlediği günlere hep birlikte ulaşacağız. Ben hepinize saygılar sunuyorum..."

İmamoğlu'na destek için çok sayıda CHP'li il ve ilçe yöneticisi ile parti örgütleri adliye önünde toplandı.  İmamoğlu'na desteğe gelenler arasında, İYİ Parti heyeti de yer aldı.

Öte yandan adliye önündeki meydanda polis araçları ve TOMA'lar da dikkat çekti.

İstanbul Adliyesi'nde iki ayrı soruşturmada ifade veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ifade işlemlerinin ardından kendisini bekleyen kalabalığa seslendi ve

İmamoğlu'nun ifade vereceği savcı değişti

Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığına göre; İmamoğlu'nun ifade vermesine saatler kala ifadesini alacak savcı değişti.

Soruşturmalardan birinin nedeni olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ise hafta içinde izne çıktı.

 

DHA