Gözler Erdoğan'da ama...

Gözler Erdoğan'da ama...

Resmi olmayan Genel Seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessizliği dikkatlerden kaçmadı.

HABER3.COM
Türkiye dün belki de tarihinin en kritik genel seçimlerinden birini yaşadı. 7 Haziran 2015 günü gerçekleşen genel seçimler Türkiye için kritik bir öneme sahipti. Özellikle muhalefetin 13 yıllık AK Parti iktidarını koltuğundan etmeyi hedeflediği seçimde AK Parti de Anayasa değişikliği teklif etmek için gereken milletvekili sayısı olan 330'u hatta tek başına anayasayı değiştirmeye olanak sağlayan 367 milletvekili hedeflemekteydi. AK Parti bu hedefini başaramazken seçimlere parti olarak katılma kararı alan ve hedefini %10 barajını aşarak Meclis'e girebilmek olarak koyan HDP %13,15'lik oy oranıyla bu hedefini gerçekleştirdi.

7 Haziran Genel Seçim'in resmi olmayan sonuçlarından "artık Türkiye'de tek başına iktidarın olmayacağı" gerçeği çıktıktan sonra gözler siyasi parti liderlerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Tüm siyasi partiler seçim sonuçlarını "zafer" olarak nitelendirirken Genel Seçimler öncesinde meydana inerek her gün bir açılış ve halkla buluşma programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sessizliği dikkatlerden kaçmadı.

Gözler Erdoğan'da ama... - Resim : 1Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak dün İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi İlkokulu'nda oyunu kullanırken görüntülendi. Oyunu kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı.

"Öncelikle ülkemiz milletimiz için hayırlı olmasını dilerim. Uzun ve yoğun bir maraton gerçekleştirdi tüm siyasi partiler. Tabii Türkiye alışılmışın üstünde bir süreci yaşıyor. Erken seçim olmaksızın yapılan bu seçimlerle bir istikrar ve güven işaret ediyor. Gördüğüm kadarıyla katılımın yüksek olduğu bir seçim yaşıyoruz. Değişik yerlerden, ülkemizden aldığım haberlerde de bu var. Bu da güçlü bir demokrasi için önemli bir işaret. Bu akşam inşallah milletimizin iradesiyle tahakkuk etmesi, geleceğe yönelik güvenimizi daha da artıracaktır. Ben milletimize teşekkür ediyorum. Herhangi bir sıkıntı olmadan bu işin atlatılması da inanıyorum ki yine demokrasinin istikrarı bakımından çok önemli olacak. Milletçe aydınlık yarınları kucaklayalım diyorum. Sonuçları İstanbul'dan takip edeceğim. "

Ancak sonuçları İstanbul'da takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sonuçlara ilişkin başka bir açıklama yapmadı.

Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı değerlendirmede...

Gözler Erdoğan'da ama... - Resim : 2

 

Gözler Erdoğan'da ama... - Resim : 3