Fatih Erbakan: ''Laiklik kelimesinin izahı yapılması gerekir''

Fatih Erbakan: ''Laiklik kelimesinin izahı yapılması gerekir''
Güncelleme:

Yeni anayasa tartışmalarında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddesine yönelik değişiklik talebinin ardından YRP lideri Fatih Erbakan da Anayasa'daki "laiklik" ifadesi için "izah" istedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"O 3 maddenin içerisindeki 'laiklik' kelimesinin bir izahının yapılması gerekir" diyen Fatih Erbakan, "İnanç özgürlüğüne ve İslami hassasiyetlere karşı bir silah olarak kullanılabilir" dedi.

Fatih Erbakan, "Meclis Başkanı, bilimsel ve entelektüel bir tartışma açtı. Kötü bir niyeti olduğunu düşünmemiz mümkün değil. Şahsen üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum" diye konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş önce değişiklik önermiş, sonra "algı" demişti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif edilemez' maddesini tartışmaya konusu yaparak tepki çekmişti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, değişmesi gündemde olan anayasa ile ilgili yaptığı açıklamada 3. Maddenin değişebileceği sinyalini verdi. Kurtulmuş yaptığı açıklamada Anayasa’daki 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabirinin değiştirilebileceğini belirtti.

 Kurtulmuş, "Bu devletin aslı millettir. Devlet milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela çok sıradan gibi gözüken, Anayasada yer alan 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür' tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, 'milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışı' ile yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

İşte Kurtulmuş'un değiştirilmesini teklif ettiği Anayasa'nın 3'üncü maddesi:

III. Devletin bütünlüğü, Resmî dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti
Madde 3 – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Milli marşı "İstiklal Marşı"dır.
Başkenti Ankara'dır.

Anayasa'nın 4'üncü maddesi ne diyor ?

 IV. Değiştirilemeyecek hükümler
Madde 4 – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Bir kadın cinayeti daha: Polis memuru tartıştığı eşini katletti Bir kadın cinayeti daha: Polis memuru tartıştığı eşini katletti 78 yaşındaki bir kişiye ''üçlü penis'' teşhisi konuldu 78 yaşındaki bir kişiye ''üçlü penis'' teşhisi konuldu Türkiye Malatya depreminde çekilen görüntüyü konuşuyor Türkiye Malatya depreminde çekilen görüntüyü konuşuyor İstanbul'da trafikte tartışıp, mahallede çatıştılar: Yaralılar var İstanbul'da trafikte tartışıp, mahallede çatıştılar: Yaralılar var Sinir krizi geçiren vatandaş öfkesini banka ATM'lerinden çıkardı Sinir krizi geçiren vatandaş öfkesini banka ATM'lerinden çıkardı ''Kredi kartın için 750 TL vermezsen sonun Suriye, Irak ve Filistin gibi olur'' Destici'den rest ''Kredi kartın için 750 TL vermezsen sonun Suriye, Irak ve Filistin gibi olur'' Destici'den rest Kadınlar Voleybol'da Şampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe Kadınlar Voleybol'da Şampiyonlar Kupası şampiyonu Fenerbahçe Valiliğin Dünya Kadın Çiftçiler günü ayıbına tepki yağdı Valiliğin Dünya Kadın Çiftçiler günü ayıbına tepki yağdı Kış bir anda geldi: Hava sıcaklıkları 12 derece birden düşecek Kış bir anda geldi: Hava sıcaklıkları 12 derece birden düşecek Maliye vergi yüzsüzlerini ifşa etmeye başladı: İşte ilk yüzsüz listesi Maliye vergi yüzsüzlerini ifşa etmeye başladı: İşte ilk yüzsüz listesi
İstanbul'da mahallenin gençleri çocuk parkındaki ''sapığa'' hayatının dersini verdi İstanbul'da mahallenin gençleri çocuk parkındaki ''sapığa'' hayatının dersini verdi Gökyüzünde şölene hazır mısınız ? 2024 yılının son Süper Ayı bu gece görülecek Gökyüzünde şölene hazır mısınız ? 2024 yılının son Süper Ayı bu gece görülecek Ünlü şarkıcı korkudan kendini odaya kilitleyip paylaştı: ''Ya ölecek, ya öldürecek'' Ünlü şarkıcı korkudan kendini odaya kilitleyip paylaştı: ''Ya ölecek, ya öldürecek'' Ünlü şarkıcı 31 yaşında hayatını kaybetti Ünlü şarkıcı 31 yaşında hayatını kaybetti Cüneyt Özdemir'den bomba iddia: Erdoğan görevden almak istedi, araya girdiler Cüneyt Özdemir'den bomba iddia: Erdoğan görevden almak istedi, araya girdiler Olağan dışı olaylara hazır olun... NASA resmen açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde Olağan dışı olaylara hazır olun... NASA resmen açıkladı: Güneş artık maksimum seviyesinde Bunun adı kadın seli: Yüzlerce kadın sokağa indi, polis engelleyemedi Bunun adı kadın seli: Yüzlerce kadın sokağa indi, polis engelleyemedi Kredi kartı limitine ''vergi'' için yeni teklif belli oldu Kredi kartı limitine ''vergi'' için yeni teklif belli oldu Bir anda fenomen olan ''Amin Reis'' Gizem'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı Bir anda fenomen olan ''Amin Reis'' Gizem'in yüzüne ne olduğu ortaya çıktı Victor Osimhen, Galatasaray taraftarına müjdeyi verdi Victor Osimhen, Galatasaray taraftarına müjdeyi verdi