EYT'den emekli olup EYT'yi eleştiren Bilal Erdoğan'a çok sert tepki

EYT'den emekli olup EYT'yi eleştiren Bilal Erdoğan'a çok sert tepki
Güncelleme:

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, EYT'den emekli olduğunu açıklayarak "Bu ülkeye yapılan en büyük kötülük EYT'dir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a çok sert sözlerle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Bir ekonomist olarak söylüyorum" diyerek yaptığı açıklamada Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini sert ifadelerle eleştirmişti.

Kendisinin de EYT düzenlemesi ile emekli olduğunu belirten Bilal Erdoğan açıklamasında "EYT'nin propagandasını yapanlar gençlere, 'EYT çıksın, bir sürü insan emekli olacak. Onların boşalttığı iş sahalarına gençler girecek' dedi. Oldu mu öyle bir şey? Kandırdılar mı gençleri? Kandırdılar. Gençler EYT'ye karşı bir kamuoyu oluşturmadı. Şu anda sosyal medyada atanamayanlarla ilgili şeyleri düşünün. 'Gençler EYT karşı' diye bir hashtag gördünüz mü? Gençler bunu ıskaladı, gençler burada aldatıldı. Ben de EYT'ye hak kazandım bu arada, karşı olmama rağmen. 42-45 yaşındakiler emekli oldu. Kim ödeyecek onların maaşını? Siz ödeyeceksiniz. Çalıştığınız süre boyunca erken emeklilerin maaşını ödeyeceksiniz. Kandırıldık mı? Kandırıldık. EYT büyük bir felaketti. Bu kirli muhalefet anlayışıyla, siyasetin popülizme zorlanmasıyla bunlar mümkün hale geldi. EYT kötüyse, yanlışsa yanlış olduğunu söyleyebilen bir nesil olması lazım. O 43 yaşındaki emekli ölene kadar o maaşı alacak. Daha iyi bir şey düşünelim, yerine alternatif önerelim" demişti.

Bilal Erdoğan'ın bu açıklamalarına yönelik tepkilere Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, da katıldı.

DP'li Enginyurt Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında Bilal Erdoğan'a şu sözlerle yanıt verdi:

"Geçen dedi ki, bu ülkeye yapılan en büyük kötülük EYT'dir. Muhalefetin yüzünden olmuştur. Oğlum Bilal, muhalefet bu kadar güçlü ise babanın ne işi var cumhurbaşkanlığında? Al oğlum, yapamıyor, beceremiyor. Muhalefeti getirelim. 

 EYT diyor, deprem diyor. Pekala o zaman biz soralım. 128 milyar doları çaldığınızda deprem mi oldu Bilal? EYT mi çıkarttınız Bilal?

Bilal, 5'li Çete'nin 460 milyar dolar parasını sildiğinizde EYT mi vardı?"