Erdoğan ve Putin yeniden bir arada

Erdoğan ve Putin yeniden bir arada
Güncelleme:

Rusya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Putin ile MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı'nın Açılış Töreni'ne katıldı.

Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’ın açılışında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, açılış töreninde konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

*Devlet Başkanı, değerli dostum Putin, kıymetli katılımcılar sizleri kalbi duygularımla selamlıyorum. 

Maks 2019 uluslararası havacılık ve uzay fuarına iştirak etmekten memnuniyet duyuyorum. Sayın Putin’e nazik daveti, için bir kez daha şahsım ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Maks 2019’u kendi alnının lider fuarlarından biri olarak görüyoruz. Bizim de bu sene 14’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz IDEF fuarımız var. Gençlerimiz için Teknofest Festivalimiz var.

Erdoğan ve Putin yeniden bir arada - Resim : 1

‘İstikbal göklerdedir’ parolasıyla son dönemlerde Türkiye olarak havacılıkta önemli projelere imza atıyoruz. THY küresel ölçekte en geniş hava taşımacılığı ağlarından birisine sahiptir. Havalimanlarımız Avrupa’nın en çok yolcu ağırlayan alanları arasında yer alır. Dünyanın en büyük havalimanlarından İstanbul Havalimanı’nın ilk etabını bu sene devreye aldık. Temennimiz odur ki tüm aşamalarıyla faaliyete geçtiğinde yıllık 200 milyon yolcuyu ağırlayacaktır.

Rusya’dan ülkemize gelen turist sayısında rekor üzerine rekor kırılmaya devam ediyor. Bu yıl yaklaşık 6 milyon Rus turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz.

Erdoğan ve Putin, günün ilerleyen saatlerinde Jukovski Uluslararası Havaalanı'nda baş başa görüşecek ve ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Rus lider Vladimir Putin'in açıklamaları şöyle:

Bu fuara geleneksel olarak pek çok yabancı ülke katılıyor. Çin Halk Cumhuriyeti bu yılki fuarın ana partneri. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Temaslarımızın başarılı geçmesini diliyorum.

Erdoğan ve Putin yeniden bir arada - Resim : 2

Sahra Çölü göle döndü: Şaşkına çeviren görüntüler Sahra Çölü göle döndü: Şaşkına çeviren görüntüler Narin cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü Narin cinayetinde balkondaki halıların sırrı çözüldü İşverenlerin asgari ücrete zam talebi belli oldu İşverenlerin asgari ücrete zam talebi belli oldu Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi Türkiye'nin en zengin ismi İbrahim Erdemoğlu'nun serveti eridi Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı: ''Türkiye'' deyince saldırdılar Türk gazetecilere Beyrut'ta canlı yayında saldırı: ''Türkiye'' deyince saldırdılar Karadeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi Karadeniz'de korkutan deprem: Birçok ilde hissedildi Şükrü Özyıldız'ı saçı sakalı birbirine karışmış haliyle gören tanıyamadı Şükrü Özyıldız'ı saçı sakalı birbirine karışmış haliyle gören tanıyamadı Dün motorine, bugün benzine gelen zammın ardından, benzine bir zam daha geliyor Dün motorine, bugün benzine gelen zammın ardından, benzine bir zam daha geliyor Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı Görüntüler korkunç: Elektrikli scooter yolda böyle patladı Hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Hafta sonu için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Ünlü CEO'lar sosyal medyada birbirine girdi: ''Maymunluğun da sınırı var'' Ünlü CEO'lar sosyal medyada birbirine girdi: ''Maymunluğun da sınırı var'' İlkokulda eli bıçaklı 7 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarını tehdit etti İlkokulda eli bıçaklı 7 yaşındaki 1'inci sınıf öğrencisi arkadaşlarını tehdit etti Kuzey Işıkları Türkiye'den de görüldü: Gökyüzü kızıla boyandı Kuzey Işıkları Türkiye'den de görüldü: Gökyüzü kızıla boyandı Apple güvenlik açığını itiraf etti: ''iPhone'daki bu özelliği şimdilik kullanmayın'' Apple güvenlik açığını itiraf etti: ''iPhone'daki bu özelliği şimdilik kullanmayın'' Emekliye en yüksek promosyonu veren banka değişti Emekliye en yüksek promosyonu veren banka değişti Elon Musk ''robotaksi'' Cybercab'i tanıttı: Şoför yok, direksiyon yok, gaz pedalı yok... Elon Musk ''robotaksi'' Cybercab'i tanıttı: Şoför yok, direksiyon yok, gaz pedalı yok... En çok hile lahmacunda: Bu fiyatın altında satılıyorsa iki kez düşünün En çok hile lahmacunda: Bu fiyatın altında satılıyorsa iki kez düşünün Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir'' Köfteci Yusuf tartışmasında olay sözler: ''Asıl domuzlar devletin içinde olabilir'' Zehra Güneş'in telefon rehberindeki ''en önemli kişi'' bakın kim çıktı Zehra Güneş'in telefon rehberindeki ''en önemli kişi'' bakın kim çıktı Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması Sedat Peker’den ''Köfteci Yusuf'' açıklaması