Erdoğan faturayı BMGK'ya kesti

Erdoğan faturayı BMGK'ya kesti
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırıları sonucunda bugüne kadar 60'tan fazla gazetecinin hayatını kaybettiğini belirterek, "BMGK bu süreçte tamamen işlevsiz kaldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanlığınca bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne (Stratcom Summit'23) gönderdiği video mesajda, katılımcıları İstanbul'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zirvenin bu yıl, tarifi imkansız acıların yaşandığı sancılı bir dönemde düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de, 7 Ekim'den beri insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsinin ayaklar altına alındığı büyük bir vahşet ve katliamın yaşandığını vurguladı.

İsrail'in düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden gazetecilere dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in kasıtlı bir şekilde hedef aldığı siviller, sadece çocuklar ve kadınlarla da sınırlı değil. İsrail, özellikle tüm zorluklara rağmen Gazze'deki insani trajediyi dünyaya duyurmaya çalışan gazetecileri de öldürüyor. İsrail'in saldırıları sonucunda bugüne kadar 60'tan fazla gazeteci katledildi. Elektriğini, suyunu, yakıtını, gıdasını keserek açıkça savaş suçu işleyen İsrail, Gazze halkının dışarıyla iletişimini keserek de yaşanan zulmün duyulmasına engel olmaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu vahşet karşısında uluslararası örgütler ve küresel sistemin çok kötü bir sınav verdiğini kaydetti.

Küresel barış ve istikrarı sağlamakla görevli olan BM Güvenlik Konseyinin bu süreçte tamamen işlevsiz kaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BM Genel Kurulunda 40 ülkenin çekimser, 121 ülkenin ise 'evet' oyuyla kabul edilen karar ise insanlığın ortak vicdanını yansıtması bakımından anlamlıydı, değerliydi." dedi.

Kendilerini Gazze krizinde çocuk ölümleri kadar üzen bir başka durumun da uluslararası basın kuruluşlarının tarafgir yayınları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"7 Ekim hadisesini öne süren birçok basın yayın kuruluşu, İsrail'in Gazze'de işlediği insanlık ve savaş suçlarını görmezden geldi. Hatta İsrail güvenlik güçleri tarafından kendi meslektaşlarının katledilmesi karşısında bile bu tavır değişmedi. Bu ilkesiz tutumun sadece hayatını kaybeden gazetecilerin ailelerini değil, basın camiasının tamamını derinden yaraladığına inanıyorum. Türkiye olarak nasıl ilk günden itibaren Gazze halkının yanında, İsrail zulmünün karşısında olduysak, İsrail'in hakikati imha veya tahrif etmeyi amaçlayan propaganda savaşına da geçit vermedik."

'Hakikatin savunuculuğunu yapan tüm gazetecileri yürekten tebrik ediyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz vasıtasıyla 100'ün üzerinde kasıtlı yalan haberi ifşa ettik ve doğrusunu ortaya koyduk. İletişim Başkanlığımız, TRT'miz ve Anadolu Ajansımız üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiler. Sahadaki durumu anbean haberleştiren Türk basın mensupları, bu süreçte gerçekten cesur bir duruş sergilediler." dedi.

Buradan yerli-yabancı ayrımı yapmadan hakikatin savunuculuğunu yapan tüm gazetecileri yürekten tebrik ettiğini kaydeden Erdoğan, "Gazze başta olmak üzere son dönemde yaşadığımız kritik gelişmelerin bize hatırlattığı en kritik husus, stratejik iletişimin önemidir. Savaş, çatışma, saldırı ve savunmaların yalnızca cephede olmadığını hep birlikte gördük, görüyoruz. Dezenformasyonun demokrasiyi yozlaştıran, bireysel hak ve özgürlükleri hedef alan yıkıcı etkilerine karşı topyekun mücadele etmemiz gerekiyor. İletişim Başkanlığımızın ev sahipliğinde 3'üncüsü düzenlenen Stratejik İletişim Zirvesi'ni bu yönüyle çok önemli buluyorum." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar, Güvenlik, Dayanışma" temasıyla düzenlenen zirvedeki tartışmaların verimli geçmesi temennisinde bulunarak, zirveye katkı sağlayacak tüm konuşmacılara ve misafirlere şükranlarını sunduğunu söyledi.

text-ad
Kız kardeş katili ağabeyden tüyler ürperten ifade Kız kardeş katili ağabeyden tüyler ürperten ifade Bankaların 0 faizli hoşgeldin kredi kampanyalarında tutar 85 bin TL'ye çıktı! Bankaların 0 faizli hoşgeldin kredi kampanyalarında tutar 85 bin TL'ye çıktı! Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 4 ayrı davadan beraat etti Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ 4 ayrı davadan beraat etti Baba ölümlü trafik kazasında; eski Kızılay başkanının kızına yönelik şikayetini geri çekti! Baba ölümlü trafik kazasında; eski Kızılay başkanının kızına yönelik şikayetini geri çekti! Şehit cenazesinde böyle haykırdı: ''Burada AK Partili kimseyi istemiyorum'' Şehit cenazesinde böyle haykırdı: ''Burada AK Partili kimseyi istemiyorum'' Çektiği restin üzerinden daha 24 saat geçmeden... Özel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te! Çektiği restin üzerinden daha 24 saat geçmeden... Özel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te! Belediyeden şok itiraf: ''Şehre arıtmadan su veriyoruz'' Belediyeden şok itiraf: ''Şehre arıtmadan su veriyoruz'' Özel Meclis kürsüsünde Erdoğan'a çok ağır suçlamalar: ''Sorumlusu sensin, sensin, sensin!'' Özel Meclis kürsüsünde Erdoğan'a çok ağır suçlamalar: ''Sorumlusu sensin, sensin, sensin!'' Havalimanı apronunda kan donduran olay! Havalimanı apronunda kan donduran olay! Yasemin Allen ayrılık acısını tatilde attı... Cesur pozları olay oldu Yasemin Allen ayrılık acısını tatilde attı... Cesur pozları olay oldu
Türkiye'nin konuştuğu aslan saldırısında büyük ihmal ortaya çıktı! Türkiye'nin konuştuğu aslan saldırısında büyük ihmal ortaya çıktı! İbrahim Tatlıses'in sünnet yaşını duyan kulaklarına inanamadı İbrahim Tatlıses'in sünnet yaşını duyan kulaklarına inanamadı Rüşvet skandalına suçüstü! Deste deste para ele geçirildi Rüşvet skandalına suçüstü! Deste deste para ele geçirildi Aslan saldırısının ardından Antalya'da bu sefer de yılan saldırısı yaşandı! Aslan saldırısının ardından Antalya'da bu sefer de yılan saldırısı yaşandı! Teşkilat'tan ''boykot'' desteği yüzünden çıkarılan Abüke Pusat yeni projesine hazırlık tatilinde Teşkilat'tan ''boykot'' desteği yüzünden çıkarılan Abüke Pusat yeni projesine hazırlık tatilinde İktidarın otomatik ÖTV zamları devam ediyor: Akaryakıt, sigara, alkol! Zam yağıyor! İktidarın otomatik ÖTV zamları devam ediyor: Akaryakıt, sigara, alkol! Zam yağıyor! Bahçeli Özel'i hem ''silahlı darbecilikle'' suçladı hem de tarihi çağrısına destek verdi! Bahçeli Özel'i hem ''silahlı darbecilikle'' suçladı hem de tarihi çağrısına destek verdi! İstanbul'da kadın turiste oyun gibi taciz! Dondurmacı mühürlendi! İstanbul'da kadın turiste oyun gibi taciz! Dondurmacı mühürlendi! Asfalt eriten sıcaklar geliyor: Mümkünse sokağa çıkmayın! Asfalt eriten sıcaklar geliyor: Mümkünse sokağa çıkmayın! Birinci parti AK Parti mi, CHP mi? ''Tartışma sona erdi'' diyerek anket sonuçlarını açıkladı Birinci parti AK Parti mi, CHP mi? ''Tartışma sona erdi'' diyerek anket sonuçlarını açıkladı