Dilan ve Engin Polat açıklaması tepki çeken Ümit Özdağ'dan yeni açıklama

Güncelleme:

Dilan Polat'ın 9 ile Engin Polat'ın 10 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına ilişkin tartışmalarda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum ama yazamıyorum" deyince büyük tepki çekti. Özdağ'dan tepkiler sonrasında yeni bir açıklama daha geldi.

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmış soruşturma kapsamında Polat çifti dahil olmak üzere 28 kişi tutuklanmıştı.

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan yargılanan Dilan ve Engin Polat çifti artık tutuksuz yargılanacak.

"Örgüt kurma, kara para aklama ve yasadışı bahis" suçlamalarıyla 40 yıla kadar hapisle yargılanan sanıkların tamamının tahliyesi adil yargılama tartışmasını da beraberinde getirdi. 

Polat çiftinin peş peşe tahliye kalması kamuoyunda büyük tartışmalara yol açarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum" deyince tüm tepkileri üzerine çekti.

Özdağ, Polat'ın görüntüsünü paylaşarak "Hapishaneden nasıl çıktığını biliyorum. Ne yazık ki yazamıyorum. Sen, kocan ve benzerleriniz 85 yaşında kadınların kağıt mendil satarak kiralarını ödemeye çalıştığı, pazar yerlerinde çürümüş meyvaları toplayarak karnını biraz doyurabildiği bir ülkede hak etmediğiniz ve terbiyesizce yaşadığınız görgüsüz zenginliğiniz ile hem zamanın ruhunu hem devrin yüz karasını temsil ediyorsunuz" dedi.

 Özdağ devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"Kötü örnek olarak birçok Türk gencinin hayatını kararttınız ve karartmaya devam ediyorsunuz. Siz halk düşmanısınız. Sevgili gençler, bunların özenilecek hiçbir yanları yok. Özenmeniz gereken bunlar değil her sabah onuru ile kalkıp işine giden ve evinin nafakasını sağlamak için mücadele eden anneniz ve babanız. Siz bunları değil emeği ve aklı ile kazananları örnek alın."

Ancak Özdağ'ın bu "Yazamıyorum" açıklaması ise sosyal medyada ortalığı karıştırdı. Çok sayıda kişi Özdağ'a "Ne demek yazamıyorum, biz mi yazalım, böyle mi siyaset yapıyorsunuz" gibi tepkiler gösterdi.

Özdağ'dan "yazamıyorum" açıklaması

Kamuoyunda Özdağ'a yönelik sert tepkiler git gide artarken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ SÖZCÜ Televizyonu'nda İpek Özbey'in sunduğu 'Nokta Atışı' programında yeni bir açıklamaya imzasını attı.

İşte Özdağ'ın o açıklamaları:

"Ben şeffaf siyaset gereği bildiklerimi çoğu zaman halkla paylaşırım. Mili güvenlik meseleleri ile ilgili birşey olursa bunu paylaşmam ve paylaşmayacağımı da söylerim. 

Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. Bana karar çıkmadan önce yazılı olarak aktardı.

Ben de 'bunu paylaşabilir miyim?' diyerek hukukçularla konuştum. Hukuken paylaşmamın sakıncalı olduğunu ifade ettiler.

Ben de onun için 'nasıl olduğunu biliyorum ama paylaşamam' dedim. Paylaşmam iki siyasetçinin de inkar etmesiyle sonuçlanacak. Bu açıdan paylaşmak hukuken doğru değil.

Çok saygıdeğer bir hukukçu hanımefendi paylaşmam doğrultusunda bir tweet attı. Ben de kendisini aradım ne olduğunu anlattım ve 'paylaşırsam savunmamı üstlenir misiniz?' dedim. 'Hiç yaklaşmam' dedi.

İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Bana gelen bilgi bu. Bu konuşmayı yapanlar bilsinler ki ben ne konuştuklarını biliyorum."