CHP'li Belediye Başkanı'nın ifadesi istendi

CHP'li Belediye Başkanı'nın ifadesi istendi
Güncelleme:

CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın ifadesi istendi.

Afyonkarahisar Valililiği Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Erenler Mahallesi’nde Irak uyruklu bir kişiye ait ait spor salonunun mühürlenmesiyle ilgili ifadesini istedi.

Valilik tarafından gönderilen yazıda, Iraklı ismin spor salonu açma talebine ilişkin gerekli belgelerin tamamlanıp belediyeye teslim edilmesine rağmen sürecin defalarca ertelendiği belirtildi. Yazıda ayrıca, “İstersen ağzınla kuş tut, yine de dükkan açılmayacak, Burcu Hanım söz verdi, sözünü tutacak" şeklindeki ifadeler nedeniyle ruhsat verilmediği iddiaları yer aldı ve bu sebeple Başkan Köksal'dan ifade istenildiği açıkça belirtildi.

Valilikten Başkan Köksal’a gönderilen resmi yazıda, 6 Haziran 2024 tarihine kadar ifade vermesi gerektiği, aksi halde “ifade vermemiş” sayılacağı belirtildi.

Köksal'dan ilk açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan Köksal, söz konusu şahsın belediyeye herhangi bir ruhsat müracatı olmadığını söyledi.

Halk TV yayınında konuşan Köksal, belediyeye yabancı uyruklu değil sadece bir Türk vatandaşının ruhsat için başvuruda bulunduğunu, aykırılık nedeniyle bu kişiye ruhsat verilmediğini bildirdi.

Köksal, ifadesinin istenmesine gerekçe gösterilen Moussa G'nin ise belediyeye herhangi bir ruhsat müracaatında bulunmadığını kaydetti. 
#burcu köksal

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal kentte yabancı uyruklulara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini ruhsatları olmadığı gerekçesiyle mühürlemişti.

Yabancı uyrukluların ruhsatsız iş yerlerini kendi elleriyle mühürlemişti

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal kentte yabancı uyruklulara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini ruhsatları olmadığı gerekçesiyle mühürlemişti.

Köksal ruhsatsız işyerlerini mühürlerken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi sığınmacıları güzel Afyonkarahisar’ımızdan amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz. Esnafımız kan ağlarken bu memlekette ruhsatsız bir şekilde işletme faaliyetinde bulunuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı CHP'li Burcu Köksal, kentte sığınmacılara ait olduğu tespit edilen iş yerlerini ruhsatları olmadığı gerekçesiyle mühürledi.

 Bugün Zabıta Ekiplerimizle birlikte şehrimizde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait iş yerlerinin faaliyetlerine son verdik. Erenler Mahallesi’nde Spor Salonu, Cumhuriyet Mahallesi’nde tatlıcı; Dumlupınar, Sahipata ve Marulcu Mahallelerinde bakkal dükkanı olan iş yerlerini mühürledik. 

 Söz verdiğim gibi Afyonkarahisar’da Suriyeli mülteciler olmak üzere tüm mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağım, şehrimizden ayrılmaları için ne gerekiyorsa yapacağım. Amasız, fakatsız, lakinsiz göndereceğiz Afyonkarahisar’dan…"