CHP kurultayı soruşturmasında yeni gelişme: Eski belediye başkanı ifade verecek

CHP kurultayı soruşturmasında yeni gelişme: Eski belediye başkanı ifade verecek
Güncelleme:

CHP kurultayına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ifadeye çağrıldı. Savaş, 4-5 Kasım 2023’te düzenlenen kurultayın iptali için dava açmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara'da Kasım 2023'te gerçekleşen CHP 38'inci Olağan Kurultaya ilişkin iddialarla ilgili soruşturma başlatıldığını 10 Şubat'ta duyurdu. Soruşturma kapsamında eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Akif Hamzaçebi, tanık sıfatıyla ifadeye çağrılırken, bazı delegelerin de ifadelerine başvuruldu.

Lütfü Savaş ifadeye çağrıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'kurultay günü para karşılığı oy kullandırıldığı' şeklindeki iddialar sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı da tanık sıfatıyla ifadeye çağırdı. Savaş'ın, 25 Şubat'ta ifade vereceği öğrenildi. Savaş, CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38'inci Olağan Kurultayı'nın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı.  

Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen’in verdiği dava dilekçesinde şu ifadelere yer verilmişti:

“Müvekkil yaptığı araştırmalar neticesinde birçok kurultay delegesiyle konuşmuş ve konuşulan delegeler için; şu anki parti yönetimi ile yerel yönetim kademelerinde bulunan kişilerin seçim sonucunun değiştirilmesi için delegelere baskılar kurulduğunu, delegelere oy karşılığı ev ve arabalar verildiğini, delegelerin konakladıkları otellere bavul bavul dolarlar getirilip delegelere dağıtıldığını, iPhone telefonlar ve iPad tabletlerin oy karşılığı verildiğini, yine bazı delegelere iş imkanı sağlamak sözü verilerek seçim sonucunun değiştirildiğini sosyal medya ve haberlerden açık bir şekilde dile getirildiğini görmüştür.

Kaldı ki basına yansıyan ve ekte sunulu haber metinlerinden de görüleceği üzere, söz konusu kurultayda oy kullanan bir kısım delegeler ve yakınları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınmışlar ve yine birçok delegeye belediye başkanlıkları olmak üzere siyasi görev olarak sözler verilmiştir.

İki adayın bulunduğu seçimde yalnızca 18 oy farkla mevcut genel başkan lehine sonuçlandığı, irade fesadı halleri kapsamında suç işlenmeseydi, 10 oyun mevcut genel başkana değil de diğer adaya verilmiş olması halinde seçimin diğer aday lehine sonuçlanacağı net bir şekilde görülecektir.

Ne var ki dava konusu kurultaya irade fesadı karıştırarak parti yönetimine gelmiş olan CHP Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu, açmış olduğumuz dava sürecinde delegeler ve diğer parti üyeleri üzerinde her türlü hukuksuzluğu yaparak baskı oluşturmaya çalışacağından öncelikle mevcut CHP Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulunun derhal verilecek tedbir kararıyla görevden uzaklaştırılmasını talep ediyoruz.”

 

DHA

Ünlü şarkıcıdan sandık başında ''seçim'' pozu Ünlü şarkıcıdan sandık başında ''seçim'' pozu Komşusunun hayatını kabusa çevirdiği 19 yaşındaki kızdan yardım çığlığı Komşusunun hayatını kabusa çevirdiği 19 yaşındaki kızdan yardım çığlığı 500'den fazla sanatçıdan İmamoğlu'na destek imzası 500'den fazla sanatçıdan İmamoğlu'na destek imzası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatından açıklama İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatından açıklama İmamoğlu'nun mahkemeye sevk edilmesi sonrası adliyede tansiyon yükseldi İmamoğlu'nun mahkemeye sevk edilmesi sonrası adliyede tansiyon yükseldi Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kırmızı alarm Akdeniz, Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da kırmızı alarm CHP'de olağanüstü kurultay iptal mi edildi ? CHP'de olağanüstü kurultay iptal mi edildi ? Ekrem İmamoğlu tutuklandı! İşte ilk sözleri... Ekrem İmamoğlu tutuklandı! İşte ilk sözleri... 81 ilde sağanak alarmı: Önce sıcak, sonra bahar yağmuru geliyor! 81 ilde sağanak alarmı: Önce sıcak, sonra bahar yağmuru geliyor! İmamoğlu'na Çağlayan'da Özel ve eşi Dilek İmamoğlu ile görüşmesi için özel izin İmamoğlu'na Çağlayan'da Özel ve eşi Dilek İmamoğlu ile görüşmesi için özel izin
Marmara'nın en büyük gölünde hayran bırakan ''21 Mart'' manzarası Marmara'nın en büyük gölünde hayran bırakan ''21 Mart'' manzarası Zabıtanın parasına el koyduğu dilenciden pes dedirten sözler Zabıtanın parasına el koyduğu dilenciden pes dedirten sözler Gazeteler Ekrem İmamoğlu için tutuklama talebini nasıl gördü ? Gazeteler Ekrem İmamoğlu için tutuklama talebini nasıl gördü ? CHP sandık başında: Özgür Özel ve Dilek İmamoğlu da oy kullandı CHP sandık başında: Özgür Özel ve Dilek İmamoğlu da oy kullandı İstanbul'daki gösterilerde polisin üzerine asit atıldı! İstanbul'daki gösterilerde polisin üzerine asit atıldı! İBB'deki iki ayrı soruşturmada 48 kişi tutuklandı İBB'deki iki ayrı soruşturmada 48 kişi tutuklandı RTÜK uyardı: Gösteri ve eylemlere dair yayınlar durdu RTÜK uyardı: Gösteri ve eylemlere dair yayınlar durdu Savcılığın kararı belli oldu: Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması talep edildi! Savcılığın kararı belli oldu: Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması talep edildi! İclal Aydın'ın ''İmamoğlu'' isyanı olay oldu İclal Aydın'ın ''İmamoğlu'' isyanı olay oldu Bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı: Hesaplara 4 bin TL değil, 3 bin TL yatırılacak Bayram ikramiyesi ödeme tarihi açıklandı: Hesaplara 4 bin TL değil, 3 bin TL yatırılacak