Bakanlık iptal edilecek mi ?
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlMuğla'da Çevre Kanunu'na aykırı olduğunu öne sürerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iptalini istendi.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Mavi Yol Girişimi, Çevre Kanunu'na aykırı olduğunu öne sürerek iptalini istedikleri kanun hükmündeki kararnameler (KHK) ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da iptalini istedi. Bakanlığın da KHK ile kurulduğunu hatırlatan Dizdar, "Yeniden düzenlenmiş Çevre Hukuku ile yeni bir Çevre Bakanlığı kurulsun istiyoruz" dedi.
Bodrum'da Mavi Yol Girişimi Platformu, Çevre Kanunu ve uluslararası bazı sözleşmelere aykırı olduğunu öne sürerek iptalini istedikleri kanun hükmündeki kararnameler (KHK) için hazırladıkları dosya ile birlikte siyasi parti ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'yi ziyaret eden platform üyeleri 644, 645 ve 648 sayılı kararnamelerin iptali için çalışma yaptıklarını, siyasilerden destek istediklerini belirtti.
AK Parti İlçe Başkanlığı ile başlayan ziyarete Platform sözcüsü Filiz Dizdar, Torba Güzelleştirme Derneği Başkanı Sencer Kaygusuzer, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Kent Konseyi Üyesi Meral Saraçbaşı ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan katıldı.
İptalini istedikleri KHK'larla ilgili çalışmayı rapor haline getirdiklerini belirten Platform sözcüsü Filiz Dizdar, KHK'ların Anayasa'nın belli maddelerine, uluslararası anlaşmalara ve attıkları imzalara aykırı olduğunu söyleyerek, "Yeni kurulacak TBMM'de çevre tahribatlarının müsebbibi olarak gördüğümüz bu anti demokratik yasal düzenlemelerin kalkması için hep birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Bugün karşımıza çıkan talan, RES'ler, HES'ler, tahsisler, sulak alan ihlallerinin hepsinin içinde KHK'ler var. KHK ile kurulmuş Çevre Şehircilik Bakanlığı'na verilen yetkililer ile merkeziyetçi yapı oluşmuş, yerelin de yetkileri alınmıştır. Yeniden düzenlenmiş Çevre Hukuku ile yeni bir Çevre Bakanlığı kurulsun istiyoruz. Bu konunun gündeme alınmasını istiyoruz. Muğla'nın ardından Ankara'da çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
"ANTİ DEMOKRATİKTİR"
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri hakkındaki 644 sayılı KHK hakkında bilgi veren Dizdar, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kuruluşu da bir kanun hükmünde kararname ile olmuştur. Sadece Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla kurulmuştur. Bu anlamda anti demokratiktir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da KHK'larla birlikte iptalini istiyoruz. Çevre konusunda yasal düzenlemelerin yeniden gözden geçirildiği, bugüne kadar korunmuş alanların korunmasına devam edilmesi, doğal sit alanlarının, meraların, sulak alanların, tarım arazilerinin tek bakanlık altında planlanmasının engellenmesini ve yeni yasal düzenlemelerle doğru bir çevre politikamızın oluşmasını istiyoruz" diye konuştu.
Parti temsilcileri istekleri partilerinin yetkili organlarına ileteceklerini söyledi.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol