Bakan Tunç'tan Özgür Özel'e: ''Haddini bilsin''

Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP lideri Özgür Özel'in sokak çağrısının yanlış olduğunu belirterek, ''Haddini bilsin'' ifadesini kullandı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik terör ve örgütlü suçlarla ilgili yürütülen 2 ayrı soruşturmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 90 kişi gözaltında. İmamoğlu'nun ifadesinin alınmasına başlanırken, gözaltına alınanların yarın saat 21.00'da adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
BAKAN TUNÇ'TAN ÖZEL'E TEPKİ
Soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ''Bundan sonra sokaklardayız, meydanlardayız'' sözlerine tepki gösterdi. Özel'in sokak çağrısının yanlış olduğunu söyleyen Bakan Tunç, ''Haddini bilsin'' ifadesini kullandı.
Tunç'un açıklamalarından satır başları şöyle:
"Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yaptığı soruşturmada da 100 kişi hakkında rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme suçlarından gözaltı kararları verilmişti. Toplamda 106 kişi hakkında işlem başlatılmıştı. 90 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 16 kişinin de yakalanma çalışmaları devam ediyor. Emniyetteki işlemleri devam eden 90 kişi var. Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorguları yapılacak.
"'DEVLETİ SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ YÖNETİYORLAR' İFADESİNİ REDDEDİYORUZ"
Sayın Özel'in bu şekilde ifade kullanması, CHP'nin izlediği yol, yol değil. Sonuçta devam eden bir soruşturma var. Devleti suç örgütü gibi yönetiyorlar ifadesini reddediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun dışına çıkamaz, suç örgütü gibi hareket edemez. Bu ifadeleri kesinlikle reddediyoruz. Sokak çağrısı kesinlikle doğru değil. Onlara da zarar veriyor. Adli soruşturma devam ediyor. Soruşturmadaki iddialar neler, deliller nelerdir, gözaltındakiler neler konuşuyor... Siz bunları biliyor musunuz? Toplanan delillerle ilgili bir bilginiz yok ama adli soruşturmaya yönelik ifadeler kullanıyorsunuz. O dosya açılacak. Soruşturmanın sonunda iddianame düzenlenirse tüm kamuoyu tarafından öğrenilecek. Herkesin sağduyulu davranması gerekiyor. Burada masumiyet karinesi var, soruşturmanın gizliliği var. Tüm bu kuralları reddediyorsunuz. Gizli soruşturmada lehte ya da aleyhte TV yayınları görüyoruz. Cumhuriyet başsavcılarımız ve savcılarımız kamu adına görev yapıyor.. Belli delillerle soruşturma başlatmışlardır. İlgili kişiler de bu iddialara cevap vereceklerdir.
"YARGI BAĞIMSIZDIR, HİÇ KİMSEDEN TALİMAT ALMAZ"
Sulh Ceza Hakimleri bir karara verecek. Bu da hukuk içerisinde denetime tabii olan bir karar. Siz gençlerimizi kışkırtarak işi gölgelemeye çalışıyorsanız boşuna uğraşmayın. Yargı sokak hareketlerinden etkilenmez. Yargı, millet adına çalışır. Kim tüy bitmemiş yetimin hakkını yemişse yargı bunun hesabını sorar. Dolayısıyla Özgür Özel'i sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu soruşturmayı ilişkilendirmesi bir hadsizliktir. Yargı bağımsızdır. Yargı Anayasamızın 138. maddesinden aldığı yetkiyi kullanır. Hiç kimseden talimat almaz. Suç varsa yargının ona el atmaması olamaz. Onun için soruşturmanın akıbetini hep beraber sabırla bekleyeceğiz."
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol