Bakan Şimşek'ten dikkat çeken istifa açıklaması

Bakan Şimşek'ten dikkat çeken istifa açıklaması
Güncelleme:

Kısa bir süre önce peş peşe istifa edeceği hatta istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği iddia edilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında "istifa" iddiaları için yaptığı açıklamayla dikkat çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hakkında sık sık ortaya atılan "istifa edecek", "istifa etti" iddiaları için sessizliğini canlı yayında bozdu.

CNN Türk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Bakan Şimşek "Anlamakta zorluk çekiyorum" diyerek başladığı açıklamalarında nasıl ve neden Bakan olduğunu da açıkladı.

İşte Bakan Şimşek'in o açıklamaları:

"Cumhurbaşkanımız seçim sonrası davet ettiler ve bu sorumluluğu bana teveccüh gösterip, görevi bana tevdi ettiler. Bu sorumluk şiarı ile hareket ediyorum. Benim siyasi gündemim yok. Benim bir ünvan merakım yok. Cumhurbaşkanımız başbakanken bir şekilde vesile oldular Türkiye’ye döndüm ve ülkeme hizmet etme fırsatı buldum. Yani bizim için büyük bir onur hakikaten. Buradan herhangi bir kişisel anlamda hiç kar gündemim yok, bir siyasi gündemim yok. Dengeleri sağlama sorunları çözme noktasında sayın Cumhurbaşkanımıza yardımcı olma dışında benim herhangi gerçekten başka bir ne motivasyonum var ne gündemim var."