Bahçeli'den ilginç çıkış: Mevcut hükümet devam etsin..
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlSeçim gecesinden beri yeni bir seçime hazırız mesajları veren MHP lideri Devlet Bahçeli'den son açıklama..
MHP lideri Bahçeli, koalisyon görüşmelerinde Ak Parti ve CHP arasında tıkanan başlıkların atlanmasını ve hükümet kurulduktan sonra müzakere edilmesini önerdi.
Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı başlıklarda tıkandığı dile getirilen koalisyon görüşmeleri konusunda her iki partinin tıkandıkları başlıkları atlamaları, koalisyonu kurduktan sonra “koordinasyon kurulu” oluşturarak çözümsüz konuların hükümet devam ederken müzakere edilebileceğini kaydetti.
Bahçeli, erken seçime gitme yöntemi konusunda ise çarpıcı çıkış yaparak Meclis kararıyla bugünkü Ak Parti hükümetiyle seçime gidilmesine vize verdi.
Bahçeli, Uşak gezisi dönüşünde gazetecilerle özel sohbetinde şu mesajları verdi:
Ankara kulislerini sallayan senaryo
ÇÖZÜMÜN MERKEZİ BRÜKSEL: (Kamu Güvenliği Müsteşarıyla görüşmeler oldu, HDP’liler Brüksel’e gitti, çözüm süreci yeni yöne mi evriliyor?) Görüşmelerin boyutunu ve derinliğini bilemiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı veya onun çok samimi danışmanları, alınan kararlar ve topluma verilenlerle, hükümet ve hükümet dışı bazı unsurların söyledikleri arasında doğruluk hangisindedir birinin millete anlatması lazım. Yalnız bilinen bir şey var. Çözüm sürecinin başlangıcı Oslo’dur ama merkezi Brüksel’dir. Brüksel’e gidişi hafife almamak lazım. Brüksel Türkiye’nin etnik temelli bölünmesi, PKK-Türkiye hükümeti arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi noktasında ve buna ilave olarak da Oslo da başlayan müzakere sürecinin denetimi, kontrol merkezidir. Zannediyorum eğer bir kopuş olmuşsa onu tekrar düzenlemek açısından Brüksel’e gitme ve yeni direktifler alma ihtiyacı hissedilmiştir. Yönlendirme Merkezi Brüksel, başka yere gitmiyorlar, Brüksel’e gidiyorlar Erbil’e gitmiyorlar.
HÜKÜMET DE İÇİNDE: Bu işin içinde hükümet olmaz olur mu. Hükümetsiz bir şey olmaz. Brüksel’den ilişkisi olmazsa olur mu? O zaman hükümet dışı güçler hükümet adına bir takım şeyler yapıyor anlamı çıkar. Sağlıklı bir devlet yapılanması olmaz o zaman. Bu da doğru değil, sağlıklı devlet yapılanması değil.
'Erdoğan seçim hükümeti kurdurabilir'
AKP HÜKÜMETİ GÖTÜREBİLİR: (Meclis’in seçim kararı alarak AKP hükümetiyle seçime gidilmesi tartışılıyor. Yapabilirler mi?): Yapabilirler efendim, niye yapmasınlar. Önemli olan seçimse hepimiz sandığa gideceğiz demektir. Giderken şöyleydi böyleydi diye kafamızı fazla yormanın gereği yok. Arzuladıkları seçimse bizi ilgilendiren sandıktır. Bu kimin hangi formülü ve modeliyle oldu olacak bizi fazla ilgilendirmez. Seçime Ak Parti ile gitsinler. Ak partiye karşı olanlar Ak Partiyle hükümet olmak için de yarışa giriyorlar. Bunun ne sakıncası var. Farklı bir model çeşidi yok. Eğer Başbakanlık olarak hükümet kurmaya görevlendirilmiş insanlar, bu görevde başarısız kalıp, 45 günlük süre içinde diğer alternatifleri deneyerek sonuç alamıyorlarsa, görevi iade edeceklerdir. O zaman Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir konu üzerinde yeni bir görevlendirme mi yapacak zaman kazanmak açısından veya bir seçimi düşünebilir mi? Bunu düşündüğü takdirde halihazırda yeni bir hükümet kurulmadığına göre Türkiye’de yasaya göre hükümet kuruluncaya kadar var olan hükümetin görevine devamı istenmişse o zaman siyasi sosyal ekonomik ve idari tasarrufları kullanma hakkı var demektir. Bu hakkın içerisinde seçime ülkeyi götürme sorumluluğunu da taşıyorsa götürebilir.
AKP VE CHP’YE TAVSİYE
Koalisyonun kurulmasına çaba göstermek daha doğrudur kanaatindeyim. Onun içinde 26 günlük bir çalışma vardır AKP ile CHP koalisyonu kurmalıdır. Görüşmeler sırasında uzlaştıkları metin esas alınabilir. Ona liderlerle olan görüşmeler çerçevesinde eklenebilecek ve uyum sağlayabilecek konularda dahil edilinebilinir. Hükümet kurulduktan sonra anlaşılamayan konularda şimdilik ötelenir koalisyon çalışmaları sırasında koalisyonun iç yapısını oluşturabilecek bir kurumsal yapıya benzer bir koordinasyon kurulu ile diğer anlaşılamayan konular üzerinde anlaşma sağlanabilir.
DAVUTOĞLU’NA ŞUNLARI DİYECEĞİM: (Davutoğlu size geldiğinde ne diyeceksiniz?) Biz 14 Temmuz’daki görüşmelerimize bağlı kaldığımızı, kendilerinin yapabileceği bir koalisyon çalışması içinde MHP olarak bulunmayacağımızı ama nerede duracağımızı soruyorsanız, demokrasinin iktidarını siz oluşturacaksınız muhalefeti de bize kalacak, biz de ana muhalefet olarak görev yapacağız diyeceğim. Bu kadar net.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol