Bahçeli-Davutoğlu görüşmesinin ardından ilk açıklama
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone OlBaşbakan Davutoğlu ile görüşen Devlet Bahçeli, başkanlık sistemine 'hayır' dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki önceden planlanan görüşme sona erdi.
TBMM'de gerçekleşen Davutoğlu ile Bahçeli görüşmesi saat 14.08 başladı ve iki saate yakın sürdü.
Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede; Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MHP Genel Başkan Yardımcıları Oktay Öztürk, İsmet Büyükataman, Semih Yalçın da görüşmede hazır bulundu.
MHP'DEN İLK AÇIKLAMA
Davutoğlu-Bahçeli görüşmesi sonrası açıklama yapan MHP'li Oktay Öztürk, "Anayasa noktasında kendilerine 2011 yılından itibaren MHP'nin de öncülük yaparak teklif ettiği Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmuştu. Komisyon çalışmalarıyla 60 madde üzerinde anlaşmıştı. Bizim teklifimiz süreç devam ediyormuşçasına mutlaka Anayasa'da değişiklik süreci başlatılmalı. 61. madde gündeme gelip üzerinde konuşulmalı. Sayın Başbakan tarafından da bu kabul gördü" dedi.
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Öztürk, "Parlamenter sistemin aksayan yanları varsa bunlar mutlaka gözden geçirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini parlamenter sistemin artık ihtiyaca cevap vermediğini bunun yerine başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini ifade etti. Biz her konuyu tartışmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi de ifade ettik" dedi.
AK Parti heyetinde yer alan isimlerden olan parti sözcüsü Ömer Çelik ise ilk açıklamasında, "Anayasa konusunda Sayın Bahçeli de Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu yeni Anayasa temelindeki çalışmalara olumlu baktıklarını söyledi. Geçmişte görev yapmış Uzlaşma Komisyonu'nun aynı şekilde çalışmalarına yeni Anayasa yapacak aşamaya gelene kadar müzakereleri gerçekleştirecek bir çalışma ortaya koyması şeklinde bir süresi olacak. İçtüzük değişikliği çalışması yapılması konusunda mutabakata varıldı" ifadelerini kullandı.
Hem aradığınız haberlere hızlıca ulaşabilmek hem de Haber3.com'a destek olmak için Google News'te Haber3.com'a abone olun.
Haber3'e Google News'te abone olun
Abone Ol