Ankara'da yeni bir ittifak mı doğuyor ? Özdağ'dan İnce'nin çağrısına yanıt geldi

Güncelleme:

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin "tarihi çağrımızdır" diyerek yaptığı ittifak çağrısına Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan canlı yayında çok konuşulacak bir yanıt geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'a yaptığı ve büyük tepki toplayan çağrının ardından Ankara kulislerinde yeni bir ittifakın ilk tohumları atıldı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Tarihi çağrımızdır" metninde Devlet Bahçeli’nin ve Özgür Özel’in söylemlerini eleştirirerek Milliyetçi ve Cumhuriyetçilere İttifak çağrısında bulunmuştu.

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ Now TV'de katıldığı programda Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin çağrısına dikkat çeken bir yanıt verdi.

Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bunun için buradan çıkınca Atatürkçü Düşünce Derneğini ziyaret edeceğim, Türk Ocakları Genel Merkesi'nden randevu talep ettim Zafer Partisi olarak. Atatürk Cumhuriyeti'ne sadık bütün siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve kişilerle biz Zafer Partisi olarak Sevre karşı Lozan'ı savunmak için yan yana mücadele etmeye hazırız."

MUHARREM İNCE'YE YANIT

"Memleketteki bütün milliyetçi ve cumhuriyetçi kuvvetleri bir araya gelmeye davet ediyorum" diyen Muharrem İnce şunları söylemişti:

"Hem milli, hem akıllı olunabilir. Hem yerli, hem medeni olunabilir. Hem güçlü, hem namuslu olunabilir. Türkiye'nin ihtiyacı olan yerli, milli, akıllı, medeni, güçlü ve namuslu bir iktidarın inşası mümkündür. Bunun için gerekli olan tek şey; bu asgari müştereklerde birleşebilen siyasi aktörlerin nazlanmadan ve oyalanmadan bir araya gelmesidir. Bu birliktelikte; küçük hesaplar, marjinal siyasi talepler, klikler, mikro milliyetçilik, hemşehricilik, adamcılık vs. asla olmamalıdır. Bir parti tabelasının altında toplanmaktan değil birlikte harekete geçmekten bahsediyorum. Hiyerarşik bir organizasyondan değil yan yana durmaktan bahsediyorum."