Ali Babacan ve ekibi sahaya iniyor

Ali Babacan ve ekibi sahaya iniyor
Güncelleme:

Coronavirus salgında ilk vakanın açıklandığı 11 Mart’ta kuruluşunu ilan eden Demokrasi ve Atılım Partisi, normalleşme sürecinin başlamasının ardından teşkilatlanma sürecine hız verdi.

Parti yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 90 kişiden oluşan kurucular kurulu üyeleri arasından 18 komisyon oluşturuldu. Bu komisyonlar 81 ilde kurulacak teşkilatlar için çalışma başlattı. 2 ay süren çalışma kapsamında çeşitli formlar oluşturularak parti teşkilatında görev almak isteyenlerin başvuruları alındı, bunlar il ve ilçelere, başvuruların niteliğine göre sınıflandırıldı. Salgın döneminde alınan tedbirler nedeniyle yüz yüze görüşme yapılmadı ama video-konferans ve telefon aracılığıyla başvuranlarla bir dizi görüşme gerçekleştirildi. Partide görev almak için farklı illerden yapılan toplam başvuru sayısının 85 bin olduğu, bu başvuruların 18 binin İstanbul’dan geldiği öğrenildi.

HER İL İÇİN AYRI RAPORLAR HAZIRLANACAK

Nergis Demirkaya'nın Gazete Duvar'da yer alan habere gçre, teşkilatlanma için oluşturulan komisyon üyeleri önümüzdeki bir hafta boyunca sorumlu oldukları illere giderek çalışmaları bu kez sahada sürdürecek. Hem başvuran kişilerle hem de illerde kanaat önderleri, çeşitli sivil toplum örgütleriyle görüşmeler gerçekleştirilecek. Her il için önerilerin yer aldığı ayrı raporlar hazırlanacak.

EŞ ZAMANLI ATAMA YAPILACAK

Komisyonların hazırladığı teşkilat raporları gelecek hafta kullanılmaya başlanacak yeni genel merkez binasında yapılacak toplantılarda değerlendirilecek. Bu değerlendirmelerin ardından kısa süre içinde eş zamanlı olarak onlarca il için atama yapılması bekleniyor.

Teşkilatlanma takvimine göre atamaların hemen ardından il-ilçe kongreleri için harekete geçilecek. Bu kongrelerin ekim ya da en geç kasım ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Bu kongreler bittikten sonra DEVA Partisi büyük kongresi için tarih belirlenecek. 2020 yılı bitmeden de büyük kongrenin yapılarak seçime girme yeterliliğinin kazanılması hedefleniyor.

‘DEVA’YA İLGİ RANT KAPISI OLDU’

Bu arada DEVA Partisi’nden 81 ildeki teşkilatlanma çalışmalarının sadece komisyonlarda görevlendirilen kişiler tarafından yürütüldüğü, bu isimlerin dışındaki kişilere itibar edilmemesi ve partinin resmi hesapları dışında hiç kimsenin bağış toplamaya yetkili olmadığı uyarısı yapıldı. Parti yetkilileri, bu uyarının nedeni ile ilgili, “Partimize dönük muazzam bir ilgi var. Ancak ne yazık ki bu ilgiyi istismar edenler, DEVA’yı rant kapısına çevirmek isteyenler olabiliyor. Biz de bu nedenle illerde teşkilatlanma görevini yürüten arkadaşlarımızın isimlerini paylaştık. Kişilerden gelen bağış taleplerine itibar edilmemesini istedik” dedi.

text-ad
Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Türkiye'nin sessiz katili bir can daha aldı: Ölü sayısı 12'ye yükseldi! Polisin üzerine aracını sürdüğü için gözaltına alınan Dilan Çıtak'tan ilk açıklama Polisin üzerine aracını sürdüğü için gözaltına alınan Dilan Çıtak'tan ilk açıklama Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Maaşları düşük gösterip, elden maaş veren patronlar işte şimdi yandı! Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu Diyarbakır'da doğanın hayaleti bir evin sürpriz misafiri oldu 50 yaşına merdiven dayayan ünlü şarkıcının gençleşme operasyonu olay oldu 50 yaşına merdiven dayayan ünlü şarkıcının gençleşme operasyonu olay oldu Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Bursa'daki şüpheli araç bulundu, gözaltına alınan şüpheliyi vatandaş linç etmek istedi! Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Google'dan 11 ilimizi yerle bir eden Asrın Felaketi için skandal itiraf Başkan: Ev Hapsi'nin güzel oyuncusundan yaz tatili olay oldu Başkan: Ev Hapsi'nin güzel oyuncusundan yaz tatili olay oldu YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu YKS sonrası babası onu çiçekle karşılamıştı... Kim Milyoner Olmak İster'e yarışmacı oldu Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti! Bakanlığın ''ücretsiz'' dediği halk plajındaki şezlong fiyatları ''yok artık'' dedirtti!
Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Altın düşüşe geçti, uzman isim İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi Erdoğan'ın ''üçlü yürüyeceğiz'' dediği DEM Parti'den den ''Terörsüz Türkiye''ye itiraz geldi! Erdoğan'ın ''üçlü yürüyeceğiz'' dediği DEM Parti'den den ''Terörsüz Türkiye''ye itiraz geldi! ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi ÖTV düzenlemesi sonrası sıfır otomobil fiyatları değişti: Bazı modellere indirim geldi Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Bursa'yı yakan hain adli kontrolle serbest bırakılan FETÖ'cü çıktı! Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Memur-Sen hükümete zam teklifini yaptı: Taban aylığa 10 bin TL zam, refah payı, ikramiye... Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Yeni haftanın hava durumu açıklandı: Önce sıcaklar ve toz taşınımı ardından sağanak yağış var! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Ekrem İmamoğlu'nun yüksek lisans diploması da iptal edildi! Bursa'da yanan alanla ilgili skandal iddia: ''AK Partili Belediye'nin başvurusu vardı'' Bursa'da yanan alanla ilgili skandal iddia: ''AK Partili Belediye'nin başvurusu vardı'' Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem Erdoğan açıkladı: Orman yangınlarıyla mücadelede yeni dönem Kuruluş Osman'da Burak Özçivit'in yerine teklif götürülen oyuncuya herkes şaşırdı Kuruluş Osman'da Burak Özçivit'in yerine teklif götürülen oyuncuya herkes şaşırdı