AK Partili Tayyar: ''Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu ?''

AK Partili Tayyar: ''Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu ?''
Güncelleme:

Eski AK Parti milletvekili ve yazar Şamil Tayyar, Cumhur İttifakı ortağı BBP'nin lideri Mustafa Destici'ye kredi kartı vergisinin tamamen geri çekilmesi kararıyla ilgili olarak "Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini oldu" diye sordu.

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, kredi kartı vergisinin tamamen geri çekilmesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bu düzenlemenin geri çekilmesinin doğru bir karar olduğunu vurgulayan Tayyar, Büyük Birlik Partisi (BBP) liderine de sert bir göndermede bulundu.

Tayyar, paylaşımında teknokratların hazırladığı vergi paketlerinin, toplum üzerindeki etkilerini hesaplayamayacaklarına dikkat çekerek, “O paket, toplumu nasıl bir araya getireceğini veya böleceğini düşünmeden hazırlandı. İşte bu noktada devreye siyasetçi girer, çünkü hesap verecek olan odur,” dedi. Özellikle kredi kartı limitinin 100 bin TL’yi aşması durumunda uygulanması planlanan 750 TL’lik kesintiyle ilgili tepkilerin Cumhurbaşkanı tarafından göğüslendiğini ifade eden Tayyar, “Bu paket geri çekildi, 750 TL’lik ödeme tamamen kaldırıldı. Aklıselim bunu gerektirirdi, en doğru adım buydu,” sözlerine yer verdi.

BBP liderinin, kredi kartı vergisine karşı çıkanları hedef alan sert suçlamalarına da değinen Tayyar, “Peki şimdi ne oldu? Bu kararla Cumhurbaşkanımız da mı vatan haini, Yunan, Ermeni ya da başka bir şey oldu? Büyük lokma yiyeceksin ama büyük laf etmeyeceksin,” diyerek karşılık verdi.

Toplumun yöneticilerden fedakârlık beklediğini belirten Tayyar, şu ifadeleri kullandı: “Toplum, bedel öderken yöneticilerin de kamu konforundan vazgeçmesini bekliyor. Eğer bu olmazsa güven duygusu zarar görür. Örneğin, milletvekilleri, generaller ve yüksek yargı organlarından emekli olanlara verilen 6 bin TL’lik bayram ikramiyesi kaldırılsın.”

Tayyar, bu önerinin çeşitlendirilebileceğini de vurgularken, esas olanın toplum ile kamu yönetimi arasında yeniden güven köprüsünü inşa etmek olduğunu ifade etti. “Bu başarıldığında, bırakın vergiyi, bağış kampanyası başlatılsa dahi bu aziz millet daha fazlasını toplar. Kimse bu milletin ferasetinden şüphe etmesin,” diyerek sözlerini tamamladı.