AK Parti'de ''zenne'' (erkek dansöz) krizi!

AK Parti'de ''zenne'' (erkek dansöz) krizi!
Güncelleme:

AK Parti'den Kadın Kolları'ndan erkek dansözle eğlence iddiaları için yalanlama geldi. AK Parti'den gelen açıklamada böyle bir organizasyonun yapılmadığı belirtildi.

AK Parti Ordu Kadın Kollarının Fatsa'da düzenledikleri 5 Kasım tarihli bir toplantıya ait olduğu iddia edilen görüntüler tartışma yaratmıştı.

Görüntülerin haberleştirilmesinin ardından AK Parti’den yapılan açıklamada bu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

AK Parti’den yapılan açıklama şöyle:

“Söz konusu yazı, gerçek dışı iddialar öne sürerek kamuoyunu yanıltmakta ve maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmamaktadır. AK Parti Kadın Kolları tarafından hiçbir şekilde böyle bir organizasyon düzenlenmemiştir. Bu organizasyonun Fatsa ilçesinde özel bir firma tarafından düzenlendiği bilgisine ulaşılmıştır. Partimizin Kadın Kollarının, düzenlenen bu organizasyonla herhangi bir ilgisi yoktur. Gerçek dışı ve iftira niteliğindeki bu asılsız haberin, AK Parti Kadın Kollarını hedef alarak, kötü niyetle yapıldığı açıkça ortadadır. İlgili haber hakkında ayrıca yasal yollara başvuracağımızı bildiririz.”

AK Parti'den 'erkek dansöz' davası

AK Parti'nin avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, Yeniçağ gazetesine "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

AA'nın aktardığına göre dilekçede, gazetenin internet sitesinde 15 Kasım 2022'de yayımlanan "AKP Kadın Kollarının eğlencesinde erkek dansöz oynatıldı" başlıklı haberin "mesnetsiz ve gerçek dışı" olduğu iddia edildi ve "AK Parti'nin toplum nezdinde itibarını zedeleme kastıyla yapıldığı" öne sürüldü. Dilekçede şu değerlendirmeye yer verildi:

"Bu asılsız haberin, müvekkil partiyi ve kadın kollarını hedef alarak kötü niyetle yapıldığı açıkça ortadadır. Benzer yönde açıklama müvekkil parti Ordu Kadın Kolları tarafından da basın ve kamuoyuna duyurulmuştur ve sosyal medya hesaplarından söz konusu görüntülerin kadın kollarının toplantısına ait olmadığı belirtilerek, davalı haberinin gerçek dışı ve iftira olduğu açıklanmıştır."

Avukatlar, dava konusu paylaşımların ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini iddia etti.