AK Parti'de değişimin fitili ateşleniyor

AK Parti'de değişimin fitili ateşleniyor
Güncelleme:

AK Parti MKYK, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda değişim tartışmaları ve kongre süreci ele alınacak.

AK Parti’nin bugün yapılacak MKYK toplantısında, 8’inci olağan büyük kongre sürecinin başlatılacağı belirtildi. Kongre sürecinin ekim ayında başlatılması, nisan sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması, 2025 Mayıs ayında da büyük kongrenin yapılması planlanıyor. Kulislere göre, yerel seçimlerden sonraki süreçte gündeme gelen "değişim" beklentileri de kongre ile birlikte karşılanmış olacak.

Gençlere devredilecek

Türkiye gazetesinin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreler ile birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde, hem de parti yönetiminde önemli oranda değişime gitmesi bekleniyor. Erdoğan’ın özellikle 2028 seçimlerini de dikkate alarak MKYK’da değişime gideceği ve parti vitrinini daha genç kadrolardan oluşturacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hem kongre sürecinde hem de seçim sürecinde mevcut kadrolarından yüzde 50’den fazlasını değiştirme yoluna gitmişti. AK Parti kaynaklarına göre, önümüzdeki kongrede daha yüksek oranda bir değişimin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye Gazetesi