Abdüllah Gül’ün Erdoğan’a teklifi ortaya çıktı

Abdüllah Gül’ün Erdoğan’a teklifi ortaya çıktı
Güncelleme:

Ankara kulisleri "Erdoğan'dan sonrası" iddialarıyla çalkalanmaya devam ediyor. Şimdi de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı "sahalara geri döneyim" teklifi yaptığı iddia edildi.

CHP'nin büyük bir zaferiyle sonuçlanan ve AK Parti'nin yıllar sonra kaybettiği ilk seçim olarak tarihe geçen 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Ankara kulislerinde başlayan "Erdoğan'dan sonrası" iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Mayıs ayında gazeteci yazar Barış Yarkadaş eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül siyasete geri dönmek için kolları sıvadığını ve bir süredir sessizliğini koruyan Gül'ün yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olduğunu öne sürmüştü.

Yarkadaş'ın gündeme getirdiği kulis bilgisinde Ali Babacan'ın Genel Başkanı olduğu DEVA Partisi, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi ve Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Saadet Partisi'nin tek bir parti çatısı altında birleşeceği, partinin başına da Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçeceği yer almıştı.

 Bu kulis iddiasının ardından bu sefer bir iddia daha Ankara kulislerine bomba gibi düştü. İddianın başrolünde ise yine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var.

Gül'ün Barış Yarkadaş tarafından Mayıs ayında gündeme getirilen yeni parti hazırlığını Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon görüşmesi sırasında söylediği öne sürüldü.

Bu sefer Ekonomim tarafından öne sürülen iddiaya göre Gül ve yakın çevresinin, Erdoğan sonrası döneme yönelik pozisyon aldığı, Gül’ün yeni parti ve siyasete olumlu baktığı hatta seçimde cumhurbaşkanı adayı olmak istediği ve bu düşüncesini de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığı iddia edildi.

Meclis erken seçim kararı almazsa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden aday olamayacağı için Gül’ün AK Parti oylarına da talip olacak şekilde aday olmak istediği belirtiliyor.

Hatta Gül’ün, AK Parti'nin de adayı olmak istediği, bunu da yakın çevresine söylediği öne sürülüyor.

Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü.

''3 parti birleşiyor, başına da Abdullah Gül geçiyor''

Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ortaya atılan iddia gündeme bomba gibi düştü.

TV100 yazarı Barış Yarkadaş'ın aktardığına göre eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül siyasete geri dönmek için kolları sıvadı.

İddiaya göre Ali Babacan'ın Genel Başkanı olduğu DEVA Partisi, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi ve Temel Karamollaoğlu'nun Genel Başkanı olduğuı Saadet Partisi tek bir parti çatısı altında birleşecek. Partinin başına ise Türkiye'nin 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçecek.

Yarkadaş'ın yazısında "Gül ve çevresi Erdoğan sonrası için pozisyon alıyor. Gül’ün de yeni parti ve siyasete sıcak baktığı ifade ediliyor." ifadeleri de yer aldı.